555 Značenje andjeoskog broja

Da li vam se često dešava da stalno primećujete jedan te isti broj u svojoj okolini? To mogu biti brojke na digitalnom satu, na ekranu, na televiziji, brojevi na zgradama, brojevi stranica i tako dalje.

Može da se dogodi čak i da neki određeni broj sanjate. Ovakve pojave ponekad mogu da nas uznemire, no, za to nema razloga.

Najverovatnije je reč o anđeoskim brojevima, odnosno porukama koje nam stižu od naših anđela čuvara. Anđeli su bestelesna, nebeska bića koja nam žele dobro.

Anđeoska bića se pominju u raznim religijskim sistemima, a nama su najbliskiji anđeli kakvi su opisani u hrišćanskoj tradiciji.

Prema hrišćanskom verovanju, svaki čovek dobija svog anđela čuvara prilikom krštenja.

Anđeli čuvari vode računa o nama tokom čitavog našeg veka, ali ne mešaju se direktno u naše živote i životne postupke i odlike. Njihov zadatak je samo da nas usmeravaju, u skladu sa božanskom voljom.

U njima nema mržnje i sve što čine je za naše dobro. Oni nam se ne obraćaju direktno, već to čine na različite posredne načine.

Poruke od anđela – kako izgledaju i šta znače

Anđeli komuniciraju sa ljudskim svetom putem raznih kanala. Kada žele da nam njihove poruke budu jasnije, oni koriste razne prepoznatljive simbole i posebno ih odabiraju za onoga kome su potrebni.

To mogu da budu slike i predstave, slova, brojevi i drugo. Brojevi su izuzetno moćne anđeoske poruke.

Anđeoske poruke obično zahtevaju da ih protumačimo; sami simboli koji su nam poslati imaju sopstveno značenje, a mi ih moramo razumeti i potom smestiti u kontekst koji se tiče nas lično.

Treba ih posmatrati u sklopu trenutnih okolnosti, opštih životnih okolnosti, a posebno u vezi sa našom ličnošću i karakterom.

Anđeoski brojevi i kako ih prepoznati

Brojeve koje nam šalju anđeli zovemo anđeoskim. Reč je o porukama koje nam anđeli čuvari šalju u vidu brojeva; brojevi emituju vibracije kosmosa i sve što postoji se može izraziti brojevima.

Savremeni čovek toliko učestalo barata brojkama, da nam i anđeli putem njih šalju nebeske poruke.

Kako onda prepoznati anđeoske brojeve, u moru brojki?

Anđeoski brojevi se uvek po nečemu ističu i to ćemo veoma lako prepoznati. Osnovno pravilo je da se veoma često ponavljaju, odnosno, da se učestalo pojavljuju u našem životu, tokom određenog perioda.

Postoje čak i brojevi, koji nas, poput zvezde vodilje, prate kroz čitav život.

To mogu biti brojevi karakteristične strukture, mnogocifreni, a sastavljeni od niza istih cifara, ako u slučaju našeg primera, broja 555.

To nije uslov, tako da anđeoski broj može biti i neki sasvim ‘običan’ broj. Važno je da nam skreće pažnju, što se najčešće dešava ukoliko se stalno javlja ili ukoliko ga neobjašnjivo zapazimo i zapamtimo.

Anđeoski broj 555 – osnovno značenje

Anđeoski broj 555 je anđeoska poruka čije je osnovno značenje sadržano, dakako, u broju 5. U ovom nizu, broj 5 je ponovljen tri puta.

U tumačenju brojeva istovetnih cifara, jačina poruke zavisi od broja cifara.

U slučaju broja 555, značenje osnovne cifre je naglašeno. Mnogocifreni brojevi, bilo da su sastavljeni od istih ili različitih cifara, uvek imaju složeno značenje.

O drugim porukama, odnosno o delovima anđeoske poruke skrivenim u broju 555 govorićemo u nastavku.

Nizovi koji se sastoje od petica najčešće govore o životnim lekcijama ili o promenama koje vas očekuju na vašem životnom putu.

Petica je broj koji se tiče ličnih sloboda, svega onoga što vas čini osobenim, svega nekonvencionalnog.

Pet je broj koji sugeriše aktivnost, iskustvo, motivaciju, prirodni polet, elan, spremnost da se menjamo, da iskusimo novo i učimo.

Ovo je broj koji se vezuje za putovanja i avanture, u stvarnom i u prenesenom smislu.

Takođe, petica je broj originalnosti, stvaranja, izuma, radoznalosti i razboritosti, velike inteligencije i eksperimentisanja.

Ovaj broj nas čini lepršavim i poletnim i ne posebno vezanim za jedno mesto, ljude, objekat. To je broj istraživanja i učenja na životnom iskustvu, broj pravljenja životnih odluka.

Osim toga, petica ne zaboravlja onu lepu, ugodnu stranu života. Tako je ovo i broj zemaljskih užitaka, nežnosti, ali i ljubaznosti i milosrđa.

Niz 555 u sebi sadrži sva ova značenja i vibracije i to veoma snažne.

Ako viđate ovaj broj često, anđeli vam možda upućuju da bi trebalo da se osmelite na neki poduhvat ili projekat oko kojeg možda oklevate, ali vas magnetski privlači sama ideja.

Uz sve navedeno, broj 5 je ispunjen i saosećanjem i razumevanjem. Poletan, jedinstven, pomalo nestalan, ali naklonjen ljudima i svetu.

Anđeoski broj 555 – skrivena značenja

Niz 555 govori o osobi koja je otvorenog duha, koja drži do sopstvenih vrednosti, ali je spremna da ih ispituje i da formira svoj put sama.

Međutim, pet nije broj konflikta i konfrontacije, naprotiv.

Zato ovaj niz daje vedar, bistar, entuzijastičan karakter koji je u stanju da kreira svoju stvarnost, ali koji se ne sukobljava sa drugima.

To jest, ovakva je poruka kojom nas anđeli čuvari usmeravaju da budemo onakvi kakvi jesmo, smelo, i na najbolji način za sebe i druge.

Međutim, niz 555 u sebi sadrži i skrivena značenja, kao složeni, mnogocifreni broj. Dodatna poruka koja se krije u nizu 555 zasnovana je na broju 6, a evo i kako.

Kada cifre niza 555 saberemo po principima numerologije, dobijamo krajnji rezultat 6: 5+5+5 iznosi 15, 1+5 iznosi 6.

Dakle, vibracije broja 6 dodatno utiču na dati niz i kroz njega nam anđeli upotpunjuju svoju poruku.

Broj 6 je stalniji od petice, baš ono što je ovom nizu potrebno. Broj 6 je broj nesebične, nedeljive, bezuslovne ljubavi, broj porodice i doma, harmonije i balansa.

Ovo je broj koji se odnosi na roditeljstvo, na emocionalnu dubinu, kompromise, nesebičnost, sposobnost i volju da sami sebe žrtvujemo za nekoga ili nešto, humanitarnost, prefinjenost i dostojanstvo.

Šestica je broj jednostavnosti, broj stabilnosti, materijalnih potreba i zaštite. U njemu su sadržani integritet, pravednost i iskrenost.

Kada dodamo ova značenja našem nizu 555, postaje nam jasno da anđeli čuvari ohrabruju naš individualizam i podstiču naš poletan, avanturistički duh, bodreći nas da donesemo životne uloge u skladu sa našim potrebama i željama, u kojima ćemo uživati.

No, oni nas podsećaju na osnovne vrednosti u životu: srećnu porodicu, prijatelje, našu kuću.

Anđeli nam poručuju putem niza 555 da se ne uzoholimo i da se ne izgubimo sasvim u svojim avanturama, tako da nas niko ne može uhvatiti, odnosno da se ne možemo mi sami vezati za nekoga.

Uče nas da budemo milostivi i da pomognemo drugima ljudima, da ne zaboravimo da nekome negde treba naše rame, ali da i nama treba njihovo.

Anđeoski broj 555 – lični razvoj

Videli smo kakve plemenite poruke su sadržane u nizu 555. Ovo je, možda, i jedan od najaktivnijih, možemo reći, brojeva ličnog razvoja, odnosno anđeoske poruke.

Anđeoski broj 555 nas uči kako da uskladimo sopstvene planove, želje i potrebe sa željama, potrebama i životima drugih.

Možemo da kažemo da nam ovim putem anđeli ‘ne daju’ da zapostavimo ono što život čini najlepšim, a to su ljudske veze.

Iznad svega, to su bliske veze sa prijateljima i porodicom. Ovaj anđeoski broj se može pojaviti baš onda kada se nalazimo na nekoj životnoj prekretnici, kada samo puni elana da se upustimo u neke nove avanture i kročimo na nove puteve.

Vrlo često se može ticati ili najavljivati putovanja, bilo da je reč o dužem boravku negde ili čestoj promeni mesta.

U svakom slučaju, ovo jeste pravi broj ličnog razvoja, jer puno govori upravo o životnim iskustvima koja će nas formirati kao ličnosti, bez obzira u kom smo uzrastu i koje su nam sve okolnosti.

Kao što smo već rekli, ovaj broj podstiče u nama najbolje vrednosti koje se tiču individualizma samog, ali i zajedništva, koje mora sa njim biti u harmoniji.

Dakle, anđeli čuvari žele da budemo otvorenog srca, voljni da se nađemo drugome, spremni da prihvatimo tuđ oslonac.

Oni ohrabruju naš entuzijazam za interesovanja i aktivnosti, stremljenja koja su nam bitna, podsećajući nas da ipak, pre svega toga, treba da vrednujemo ono što sa drugima delimo.

Anđeoski broj 555 je poruka sklada između individualnog i kolektivnog, sopstvenog i porodičnog, stalnog pokreta i mirne luke u koju se uvek možemo vratiti.

Ovaj broj nas podseća da ne zaboravimo svoj dom, ako odemo na dalek put ili se odselimo u neku drugu zemlju.

Ohrabruje nas da vrednujemo svoje kvalitete, istražujemo, ali da održavamo zdrave veze.

Anđeoski broj 555 i ljubav

Kada je reč o ljubavi i anđeoskom broju 555, on se možda i najviše odnosi na usklađivanje porodičnih vrednosti sa ličnim vrednostima i izborima.

Pošto je ovo broj velikih prekretnica i iskustava, u ljubavnom smislu on može da znači odlučivanje na jedan do sad nepoznat i nov korak za nas, stupanje u vezu ili brak, zasnivanje porodice.

Sami po sebi, svaki od ovih poteza predstavlja upuštanje u jednu novu avanturu, sasvim nov život, u kome treba dobro da procenimo koji su naši sopstveni prohtevi, a koji onog drugog i kako ih uskladiti.

Ovaj broj nas, metaforički, pita da li smo spremni na tako nešto? Broj 555, kao broj sa vibracijama brojeva 5 i 6 upravo se tiče ovih pitanja.

Ovo je broj koji u ljubavnim odnosima govori o kompromisima, razumevanju i saosećanju, odnosno spremnosti na kompromis.

Ovo je broj uživanja i potrage i potrebe za užicima sa jedne, ali o miru, harmoniji i vezanosti sa druge.

Zajedno, 5 i 6 gotovo da upućuju na uživanje koje ćemo pronaći baš uz osobu za koju se emotivno vežemo.

Možemo reći da je u ljubavnom smislu poruka niza 555 izuzetno bogata i da preispituje naše sopstvene vrednosti i osećanja koja imamo po pitanju ljubavnih veza.

Ovo je anđeoski broj kojim naši čuvari poručuju ono što nam se ponekad čini nemoguće, a to je da je sasvim verovatno i moguće da pronađemo savršen balans između ličnih stremljenja i zajedničkog života.

Anđeoski broj 555 – kombinovana značenja

Svaki anđeoski trocifreni niz i svi koji sadrže i više cifara u sebi nose i kombinovana značenja brojeva na koje ih možemo svesti.

Tako, osim skrivenog broj 6 unutar niza 555, ovaj niz se može podeliti i na brojeve 5 i 55, odnosno 5 i 10 (5+5).

Pošto smo već puno govorili o značenju broja 5, pogledajmo kakvu anđeosku poruku nosi desetka i kako se uklapa u ovu anđeosku slagalicu.

Broj 10 se zapravo može svesti na broj 1 i on emituje upravo vibracije broja jedan. Ako se osvrnemo na nulu, nula predstavlja i prazninu i punoću, sve i ništa, početke i završetke.

Nula na ovaj način pojačava i formira vibracije brojeva uz koje stoji. Broj 10 se, dakle, odnosi na optimizam, vođstvo, hrabrost i odvažnost.

To je broj lične ambicije, samopouzdanja, nezavisnosti, spremnosti da se preuzme inicijativa.

Zbog nule, to znači da ishod može da bude i pobeda i propast, ali desetka uvek promoviše rešenost da se nešto učini, kao jedinica sama.

To je i broj adaptacije, energije, kreativnosti i originalnosti. Kada ovu poruku pridodamo nizu 555, vidimo dase naša individualnost veoma ohrabruje.

Tako uzevši, niz 555 je zaista anđeosko ohrabrenje da sledimo svoje snove, da ne prezamo mnogo od izazova pred nama, odnosno da se u njih upustimo vedrog duha, i sa dovoljno razuma.

Niz 555 s ene odnosi na hirovite odluke i puko predavanje svakom instinktu i ideji, već veoma pažljivom i dobro promišljenom potezu koji će itekako uticati na naš život.

Premda je duh individualizma, nezavisnosti i samoinicijativnosti izrazito naglašen u nizu 555, anđeli nas uvek vraćaju, takoreći, na put ljubavi, deljene ljubavi, razumevanja, kompromisa, prilagođavanja.

Oni nam poručuju da se slobodno upustimo u sopstvene avanture, ali da ne zaboravimo druge, pa, možda čak i da sa njima delimo svoje avanture.

Zapravo, možemo reći i da niz 555 govori upravo o tome da je najvažnije od svega da imamo sa kime da podelimo svoja fantastična, raznolika životna iskustva, koja nas čine vrednim pojedincem kakav jesmo.

To deljenje se može odnositi prosto na neprekinute kontakte i razgovore kroz koje delimo sa bližnjima i oni sa nama, a može se odnositi na učešće drugih ljudi u našim sopstvenim životnim avanturama.

Related Posts