Da li mu se svidjam – neverbalni znakovi da mu se svidjaš

Svi smo se našli u situaciji da se pitamo da li se dopadamo osobi koja se i nama dopada, ili da se pitamo da li nečije ponašanje znači da mu se zapravo sviđamo.

U suštini, stvari su prilično jednostavne i odgovore možete dobiti lako, ako znate na šta da obratite pažnju. Muškarci su vrlo očigledni kada im se žena dopada, iako to možda ne izgleda tako.

Mnogi muškarci imaju problem da budu direktni i kažu vam da im se žena dopada.

Razlozi za to mogu biti različiti. On može biti stidljiv i povučen, plaši se odbijanja, ili da ne pokvari odnos sa nekom ženom svojim priznanjem.

Niko ne voli da bude ogoljen o otvoren po pitanju svojih emocija pogotovu ako ne zna kakav će tvoj odgovor na njegovo priznanje biti.

Sloboda i direktan pristup je nešto što muškarci vežbaju i mnogi na tom putu dožive puno razočarenja i odbijanja, da na kraju postanu imuni i sve sigurniji u sebe.

Čuvaj se muškaraca koji su previše sigurni u sebe i direktni, jer je najverovatnije da su puno vežbali i da već imaju dug staž udvaranja, a verovatno i puno veza iza sebe.

Umesto da misliš da je stidljivost loša osobina, u ovom slučaju je to najčešće znak da se radi o muškarcu koji je iskren i ozbiljan, za razliku od direktnih muškaraca koji oprobaju sreću više puta za veče, a svejedno im je da li ćeš ti ili neka druga žena biti njegova trenutna izabranica.

Da bi bila sigurna da mu se dopadaš, samo obrati pažnju na neverbalne znakove koje ti šalje.

U nastavku dajemo neke od najčešćih znakova koje su siguran pokazatelj da je “lud” za tobom.

Ovo su reakcije koje su nesvesne i koje ne mogu lako da se kontrolišu, tako da su nedvosmisleno pouzdane.

Neverbalni znakovi koji ukazuju da mu se sviđaš

Izbegava da te pogleda u oči

Ako neki muškarac izbegava da te pogleda u oči i stalno skreće pogled, to je siguran pokazatelj da mu se dopadaši da se plaši da ti to ne primetiš.

Ovakvo ponašanje obično je znak da je muškarac stidljiv i plaši se da ti se približi i stavi do znanja da te želi. Ovo je znak nesigurnosti i straha od tvoje reakcije ukoliko budeš saznala koliko mu se dopadaš.

Gleda u tebe neprekidno ili kad misli da ga ne gledaš

Ako muškarac neprekidno gleda u tebe kad misli da ne možeš da ga primetiš šta radi to je siguran znak da si skrenula njegovu pažnju i da mu se dopadaš.

Ukoliko ga uhvatiš da te gleda, obično će brzo skrenuti pogled i praviti se da se ništa nije dogodilo ili da se to slučajno dogodilo.

Naravno, neće moći da se iskontroliše i pogled će mu se neprekidno vraćati na tebe, tako da ćeš ga verovatno uhvatiti još koji put da “bulji” u tebe.

Da ne bi delovao kao očajnik, sigurno će skretati pogled kad pogledaš u njega.

Drugi znak velike zainteresovanosti je kad muškarac dugo zadržava pogled na tebi i direktno te gleda u oči. Ovo je osobina muškaraca koji nisu stidljivi i znaju šta hoće.

Vodi računa da se možda ne radi o osobi koja koristi to samopouzdanje da bi te osvojila, ali zapravo to radi iz razonode ili da bi zadovoljila svoj ego ukoliko odgovoriš na njegov pogled.

To naravno ne mora biti slučaj, jer ima puno kvalitetnih muškaraca koji su ozbiljni, ali su dovoljno sigurni u sebe i sposobnost da osvoje ženu koja im se dopada.

Muškarac će često gledati u tebe da bi skrenuo tvoju pažnju i naterao te da ga primetiš. To je prvi korak, uspostavljanje kontakta očima, pre nego što se muškarac odluči da vam priđe ukoliko proceni da si otvorena za komunikaciju.

Zato ako ti se dopada neki muškarac koji gleda u tebe, slobodno ga ohrabri da ti priđe. Osmeh je sve što je potrebno.

Osmehuje se dok gleda u tebe

Ovo je znak sličan prethodnom, ali je još izvesnija potvrda da mu se dopadaš. Rekli smo već da muškarac gleda u ženu direktno kad mu se dopada.

Međutim, takav pogled uvek može da se protumači kao nešto što se slučajno desilo, ali osmeh ne može da prevari.

Ako muškarac gleda u tebe i smeška se, budi sigurna da mu se mnogo dopadaš i želeo bi da mu uzvratiš istom merom. To se odnosi na situacije kad ga još uvek nisi upoznala.

Ako muškarac koga poznaješ ne može da zatvori usta dok je pored tebe i neprekidno se smeška, znaj da mu se dopadaš.

Retko koji muškarac kome se ne dopadaš će dozvoliti sebi da se osmehuje dok komunicira sa tobom ili je u tvom prisustvu, jer ne želi da ti daje lažnu nadu i obmanjuje te.

Muškarac kome se ne dopadaš obično je rezervisan i strogo kontroliše svoje gestove i postupke da slučajno ne pomisliš suprotno.

Naravno, postoje muškarci koji imaju nečasne namere i namerno će se smeškati i pretvarati se da im se žena dopada kako bi se nekako okoristili od njenog interesovanja za njih.

Osmeh ne može da se lažira. Ako te neko gleda sa osmehom i blagim divljenjem, to je nesporan znak da se tom muškarcu mnogo sviđaš i da je srećan pored tebe.

Ako se smeje svemu što kažeš (makar i ne bilo smešno) i trudi se da te nasmeje, to je siguran znak sviđanja.

Oponaša tvoj govor tela

Naučno je dokazano da smo, kad nam se neko dopada, skloni da oponašamo ponašanje i govor tela te osobe.

To je podsvestan način da toj osobi pokažemo da nam se sviđa jer radimo iste stvari kao i ona, što bi trebalo da se toj osobi dopadne.

Iako zvuči naivno, ovakvo ponašanje zapravo deluje na osobu koju oponašamo, jer se oseća prihvaćeno i privlačno.

Muškarac koji nesvesno ponavlja tvoje gestove sigurno teži tome da stekne tvoje poverenje i naklonost.

Ove signale mogu se vrlo lako da propustiti jer nisu previše očigledni. Sada kada znaš šta znače dobro obrati pažnju na muškarca koji ti se dopada.

Da li oponaša tvoje ponašanje? Ako je odgovor na ovo pitanje da, sigurno mu se dopadaš. Vodi računa da to ne mora da znači da mu se dopadaš kao potencijalni partner.

Možda mu se dopadaš kao osoba i želi da ti bude prijatelj. Ovo su nesvesni postupci koje imamo kad nam se neko dopada i želimo da se dopadnemo toj osobi, a to može biti i potencijalni prijatelj.

Glas mu postaje dublji nego inače

Muškarac kome se dopadaš radiće sve da bi se prikazao u najmuževnijem izdanju. Jedan od načina da se tako prikaže je i produbljivanje boje glasa.

Na taj način on podsvesno želi da iskaže svoju snagu i dominantnost. Muškarci veruju da žene privlače muževni kvaliteti, pa će se i muškarci koji nisu naročito muževni ponašati na ovaj način u nadi da će steći ženinu naklonost i biti joj privlačniji.

Ovo verovanje nije bez osnova, jer žene zaista reaguju na muževne kvalitete. Nežnost i osećajnost su osobine koje se smatraju ženstvenim i ne smatraju se privlačnim kvalitetom u početnim stadijumima privlačnosti, jer ukazuju na to da muškarac možda nije dovoljno muškarac i možda nema dovoljno sposobnosti da bude zaštitnik žene i porodice.

To je nesvesno razmišljanje koje žene imaju i potiče iz davnih vremena kad je opstanak žena i njihove dece isključivo zavisio od sposobnosti njihovog čoveka da ih zaštiti i obezbedi. Naravno, ima žena koje ženske kvalitete kod svog muškarca smatraju izuzetno prihvatljivim.

Znači, ako primetite da muškarac koji razgovara sa tobom pokušava da zvuči grublje i da produbljuje svoj glas, to je vrlo izvestan znak da pokušava da ti se dopadne delujući muževnije.

Drugačije se ponaša nego inače kada je u tvom prisustvu

Jedan od sigurnih znakova da mu se dopadaš je ako vodi računa o svom ponašanju kad je u tvom prisustvu.

Ako je brižan i pažljiv kad je sa tobom i vodi računa o svakoj izgovorenoj reči, ali je sa drugarima potpuno drugačiji, to je vrlo izvestan znak da mu se dopadaš.

Ako se muškarac trudi da te impresionira, priča o svojim dostignućima i o stvarima koje poseduje, budi sigurna da pokušava da izazove tvoje divljenje i interesovanje za njega.

Ta priča ima za cilj da pokaže da je muškarac vredan pažnje zbog svojih kvaliteta i sposobnosti.

U zavisnosti od muškarca, svaki od njih će imati svoj način da se prikaže u najboljem svetlu kako bi vam se dopao.

Dovoljno je da uporediš njegovo uobičajeno ponašanje sa drugim ljudima i način na koji se ponaša prema tebi da zaključiš da li si mu omiljena.

Muškarac ne može da sakrije divljenje kad je pored žene koja mu se sviđa.

Zenice su mu proširene u tvom prisustvu

Kad se žena dopada nekom muškarcu, njegove zenice će se proširiti kad god gleda u nju. To je nekontrolisana reakcija tela i očiju kad vidimo nešto što nam se dopada.

Taj znak nije lako uočiti jer je potrebno dovoljno svetlosti i da dovoljno dugo posmatraš tog muškarca da bi to primetila, a da ne deluješ čudno dok to radiš.

Ovaj znak će se najčešće slučajno primetiti, ali pošto ne možeš biti sigurna da li si dobro videla, najbolje je da ovaj znak potvrdiš makar još jednim znakom koji smo naveli kako bi bila sigurna da se sviđaš tom muškarcu.

Okrenuće telo i stopala prema tebi

Kad se muškarcu dopadaš, sigurno neće držati telo okrenuto od tebe. Njegova stopala i telo biće usmereni prema tebi, bez obzira da li stoji ili sedi.

Ovo je posebno uočljivo ako se nalazite u grupi od više ljudi.

Isto, ako je muškarac okrenuo svoja stopala i telo od tebe (to ne mora biti puno očigledno, dovoljno je blago okretanje od tebe), to je znak da mu se ne dopadaš.

Isprsiće se pred tobom da izgleda veći

Ovo ponašanje je slično kao i neka od prethodnih i potiče od iste želje da muškarac sebe prikaže u što muževnijem izdanju pred ženom.

Ako se neki muškarac ispravlja i širi prsa dok stoji ispred tebe, to je jedan od sigurnih znakova da mu se dopadaš i da želi da te impresionira svojim držanjem i snagom.

Drži noge raširene prema tebi

Raširene noge muškarca dok komunicira sa vama, pogotovo ako sedi, ukazuju da ga puno privlačiš.

Ovo je posebno znak da muškarca žena fizički privlači i da želi da se prikaže muževno u njenom prisustvu. Ovakvo držanje tela je često nesvesno.

Naginje se prema tebi dok priča

Ako se muškarac naginje prema tebi dok ti priča ili dok pričaš, to je siguran znak da mu se dopadaš. Želi da bude što bliže tebi i da čuje dobro sve što kažeš.

Related Posts