Šta raditi kad se muškarac pravi hladan?

Viđali ste se sa tim kul momkom i sigurni ste da mu se sviđate. Ali kada pokušate da se približite njemu, ponaša se nedostupno i hladno, a onog trenutka kada pokušate odustati, ponovo se ponaša zainteresovano.

Ako se pitate zašto se momci ponašaju hladno onda kada vam se sviđaju, možda vam čitanje ovog članka pomogne da razumete njihove namere.

Neke muškarce je teško pročitati i znate da njihove namere mogu biti teške. Vaša osećanja u stomaku govore da vam se sviđa, ali on okleva da to prizna. Ostavlja vas zbunjene i stavlja vas u dilemu.

U ovom članku govorimo o tome zašto se ponašaju hladno čak i kada im se sviđate i pomažemo vam da dešifrujete svog muškarca.

Kako biti sigurna da mu se sviđaš?

Pre nego što se uvedemo u raspravu o tome zašto bi mogao da se ponaša hladno, prvo ćemo biti sigurni da vam se sviđa.

Evo nekoliko znakova koji će vam pomoći da znate da mu se sviđate više od prijatelja.

Kad god je on blizu, osećate da mu je pogled na vama, ali kada ga pogledate, čini se da nije tako.

On se seća svakog važnog detalja koji ste podelili sa njim, pa čak i čini nešto po tom pitanju. Često ga primećujete kako je blizu oko vas. Možda ne gleda u vas, ali slučajno, on je tamo gde si i ti.

On lajkuje sve vaše objave na društvenim mrežama, čak i ako je loša slika gde recimo jedete brzu hranu.

Bez obzira koliko je on zauzet, njegov odgovor na vašu poruku dolazi gotovo odmah, kao da čeka da vas čuje. Ako dotični momak pokazuje sve ove znakove, možda ste u pravu i zaista mu se dopadate.

11 razloga zašto se momci ponašaju hladno kad vas vole

Evo nekoliko razloga zašto bi se momci mogli držati podalje od devojke koja im se sviđa.

Oseća da ste van njegova lige

Jedan od očiglednih razloga zašto momak može da ignoriše ili se ponaša nezainteresovano je zato što je osećaj da je previše dobar za njega.

Nedostaje mu samopouzdanja da vam priđe ili da podeli svoja osećanja sa vama, plašeći se da biste ga mogli odbiti.

Oseća da će deljenje svojih istinskih osećanja moglo da upropasti vaše prijateljstvo sa njim. Ili se boji da je bolna jednostrana ljubav, pa misli da je bolje da ne postupi po svojim osećanjima i održava udaljenost od vas da se izbegne povreda.

On oseća da se verovatno viđate sa nekim drugim

Možda ste neko ko uvek objavljuje slike sa svojim prijateljima na društvenim mrežama. Ako vas primećuje na mreži i van mreže, verovatno veruje da ste već u vezi.

On ne može, a da te ne gleda iz daljine jer je zainteresovan za tebe.

Međutim, strah od odbijanja je toliko intenzivan da se može ponašati kao da vas ne primećuje.

Verovatno ne traži ozbiljnu vezu

Možda postoji nekoliko razloga zašto momak ne želi da uđe u posvećenu vezu. Možda nije finansijski stabilan ili je možda nedavno imao prekid – to bi mogao biti bilo koji drugi razlog za to pitanje.

Bez obzira na razlog, on ne traži nešto ozbiljno, i na taj način vam ne prilazi čak i ako mu se dopadate.

On je već u posvećenoj vezi

Može biti da se ovaj momak verovatno već viđa sa nekim, a da ga ipak privlačite.

Razgovarajući s vama, čini njegova osećanja jačim, što on zna da je nepravedno prema njegovoj vezi.

Da bi bio lojalan svom trenutnom partneru, preferira da deluje nezainteresovano i hladno; možda da bi se obeshrabrili i izbegli iskušenje.

On je stidljiv momak

Momci koji su stidljivi mogu biti užasni u izražavanju ljubavi prema nekome. Možda će vam se svideti, ali njihova stidljiva priroda ih sprečava da se približavaju vama.

U stvari, razgovor sa vama ih možda čak i nervira. Oni bi mogli da ispadnu veoma nepristojni, ali to je način na koji su zainteresovani.

On želi da njegove opcije ostanu otvorene

Koliko god da vam se ovaj tip čini zadivljenim sa vama, možda on isto oseća i prema nekoliko drugih žena.

Ako je to slučaj, on će možda želeti da odmeri svoje mogućnosti i možda neće krenuti kao da se još ne želi obavezati na novu vezu. Možda ne želi da se veže za jednu osobu i želi više vremena uživajući u svom slobodnom statusu i flertujući sa što više žena može.

On želi da ga želiš više

Neki momci ne žele da izgledaju očajno pred devojkom koja im se sviđa. Ovaj momak se verovatno pravi da je težak za osvojiti, tako da vas njegova nezainteresovanost za vas čini da ga želite još više.

Jednog dana, tuširaće vas gomilu pažnje, a sutradan će u potpunosti ćutati – puhajući toplo i hladno. NJegovo nedosledno ponašanje će vas izludeti i zainteresovati za njega.

On misli da se sve prebrzo kreće

Pretpostavimo da je ovaj momak pokazao interesovanje za vas i prvi vam se prišao. Na njegovo veliko iznenađenje, prebrzo ste se sprijateljili i čak ste počeli da pokrećete stvari za oboje.

Vaša opsesija njime ga verovatno plaši. Možda mu se dopadate, ali možda još nije dostigao tačku da vašu vezu podigne na viši nivo. Vaš entuzijazam bi ga mogao da ga otera i učini ga hladnim prema vama.

On oseća da mu se jednostavno ne sviđaš

Sviđa vam se i uživate u njegovoj pažnji. Ne želite da izgubite njegov interes, pa se ponašate da vas je teško osvojiti. Ali nakon što je neko vreme pokušavao da ti se udvara  verovatno je umoran i oseća da niste zainteresovani za njega.

Dakle, on odustaje i počinje da se ponaša distancirano jer ne vidi smisao da pokušava da impresionira nekoga ko mu se ne sviđa.

On ima druge stvari o kojima treba da se brine

Možda je neko u njegovoj porodici bolestan, pa treba da bude sa njima, ili ima važan projekat na kome treba da radi i ne želi da ga ometaju.

Moglo bi biti mnogo razloga koji bi ga mogli sprečiti da vam šalje poruke ili razgovara sa vama. To možda ne znači da je izgubio interesovanje za vas. Samo što mu je um zauzet, i ima druge stvari kojima mora da se bavi.

Potrebno mu je neko vreme da bude siguran u svoja osećanja

Ponekad se momci povuku iz situacije da bi mogli da je vide iz druge perspektive.

Držeći se na distanci od vas, on pokušava da drugačije sagleda odnos i razume da li zaista želi da ovo nastavi.

Takođe, možda želi da vidi kako se oseća daleko od tebe i da zna da li mu nedostaješ dovoljno da bi te imao u svom životu.

Šta treba da radite?

Ako se ikada nađete u situaciji da je tip za koga ste mislili da mu se sviđate, odjednom postao hladan prema vama, nemojte klonuti duhom. Nije da te mrzi.

Verovatno se bavi nečim čega niste svesni. Ostanite mirni i isprobajte sledeće predloge.

Dajte mu vremena

Verovatno ste pri kraju strpljenja i ne znate kako da ga naterate da razgovara sa vama. Ali zapamtite da ga ne molite niti ga prisiljavate da razgovara sa vama ni pod kojim okolnostima.

Lakše je reći nego učiniti, ali ne može se poreći da je to najbolja stvar koju možete učiniti. Verovatno razmišlja o situaciji u svojoj glavi i treba mu vremena.

Ako se ponašate nevoljno i žudite za njegovom pažnjom, to bi ga moglo odbiti. Dakle, najbolje je da sačekate da se sam odluči, ako vam se zaista svidja.

Pokušajte da ga razumete

Možda ćete se osećati izdano i povređeno zbog nagle promene u njegovom ponašanju, ali nemojte se osećati iznervirano. Umesto toga, pokušajte da ga razumete.

Verovatno se bori sa samim sobom, pokušavajući da bude siguran u svoja osećanja prema vama. Ako se udaljio od vas, verovatno ima valjan razlog za to. Poštujte njegovu odluku i pokušajte da budete što normalniji.

Ne prekidajte sve veze

Njegovo ćutanje može doći do vas, ali nemojte još prekinuti sve veze. Možda će želeti da vam se obrati na kraju kada prodje kroz svoja osećanja.

Ako ga blokirate na društvenim mrežama ili prekinete veze, može promeniti mišljenje.

Šaljite mu povremeno poruke ako želite, ali nemojte ga nagovarati da razgovara s vama, niti pokazujte ekstremno ponašanje poput manipulacije ili ultimatuma.

Fokusirajte se na sebe

Nema smisla stresirati se zbog nekoga sa kim verovatno nikada nećete završiti. Umesto toga, fokusirajte se na sebe i iskoristite svoje slobodno vreme da se bavite hobijem ili aktivnošću koja vas zanima.

Vaš mentalni mir i dobrobit su važniji od bilo kog dečka na svetu. Ne zaboravite da u takvoj situaciji uvek dajete prednost svom blagostanju.

Krenite dalje

Možda je ono čega se plašite istina, a on je verovatno izgubio interesovanje za vas.

Možda ćete se osećati ljutito i to opravdano. Ali ne držite tu ogorčenost u srcu jer će vas to samo još više povrediti.

Umesto toga, pokušajte da zaboravite i nastavite dalje u životu.

Nekim ljudima je zamišljeno da se u vašem životu pojavljuju samo u ograničenoj meri, pa prepustite se i nastavite dalje.

Pronađite sreću sa sobom i u svom životu jer ćete sresti budućeg partnera kada za to dođe vreme.

Zaključak

Možda ste do ušiju zaljubljeni u ovog tipa, pa bi zbog njegove tišine mogli da izgubite san.

Ali to može biti način univerzuma da vas odgurne od osobe koja vam nije namenjena, i u pravcu koji je pogodniji vašem životnom putu.

Trebalo bi da budeš sa sjajnim tipom, zato prestani da se mučiš zbog njega i napravi mesta za „pravog“ za tebe.

Ponekada ono što zamišljamo u svojim snovima, i realnost, se ne poklapaju a ponekada baš tako i treba da bude.

Related Posts