Slatki nadimci za dečka, momka

Poznato je da se u ljubavnom odnosu često dodeljuju različiti nadimci. Oduvek su momci davali zanimljive i slatke nadimke devojkama i obrnuto.

Postoje parovi koji baš vole da koriste slatke nadimke, ali i oni koji nisu ljubitelji toga. Da li je vama dečko u telefonu ukucan pod pravim imenom ili pod nekim slatkim nadimkom?

Da li ste se možda nasmejali kada ste čuli kako, na primer, vaša sestra naziva svog dečka u društvu? Da li ga zove „medo”, „zeko“ ili možda „ljubavi”? Kako vi zovete svog dragog? Ovo su dobra pitanja o kojima možete razmisliti pre čitanja ovog teksta.

U ovom tekstu ćemo se baviti slatkim nadimcima koje devojke mogu da daju svojim momcima.

Ukoliko imate dečka, a ne možete da smislite neki originalan sladak nadimak za njega, onda će vam ovaj tekst sigurno biti od koristi.

Mi ćemo vam dati neke ideje i predložiti vam neke od najzanimljivijih slatkih nadimaka za dečka.

Naravno, pre nego što odaberete odgovarajući sladak nadimak za svog momka, morate biti sigurni da ga ni na jedan način tim nadimkom nećete uvrediti i da će vaš dečko voleti da ga tako zovete.

Osim toga, važno je razlikovati nadimke koji se koriste na početku veze i one koji se daju kada je veza ozbiljna.

Najčešći slatki nadimci za dečka 

Neki od najčešćih nadimaka kojima devojke zovu svoje momke su svakako „ljubavi”, „srećo”, „mili” ili „dragi”.

Naravno, još jače emocije i bliskost ovi nadimci dobijaju u slučaju da devojka kaže „ljubavi moja”, „mili moj”, „srećo moja” itd.

Još jedan od jako čestih slatkih nadimaka koje se koriste za dečka je „bebo”, čime devojka želi da iskaže posebnu nežnost prema svom dečku.

Osim „bebo“, slični nadimci su i „bejb“ ili „bejbi“, što potiče iz engleskog jezika.

Još jedan od sličnih nadimaka bi bio i „mali” ili „maleni”, mada momci obično ne vole da ih devojke tako zovu, jer odmah u svojoj glavi stvaraju neke drugačije konotacije, tako da vam preporučujemo da ipak izaberete neki drugi sladak nadimak za svog dečka.

„Maleni“ je nadimak koji ne zvuči ni malo muževno, morate priznati, tako da bi najbolje bilo da ga izbegavate, bar u početku veze.

Slatki nadimci poput „srce moje“, „srculence moje“, „sunce moje“ ili „živote moj” koriste se u svim krajevima sveta i jako su česti u vezama i u brakovima.

Ako odaberete neki od ovih nadimaka za vašeg voljenog muškarca, sigurno nećete pogrešiti.

Momci vole da čuju da im devojka uputi tako lepe i nežne reči. Uvek nadimak dobija još više na značaju ako uz njega koristite i oblik „moj“.

Svakako ne možemo izostaviti ni nadimke „anđeo moj” ili „moj Bog“, kojima ističete svoju ljubav prema dečku, kao i njegovu važnost u vašem životu.

„Medo moj” ili „bumbarčiću” su takođe jako slatki nadimci za dečka, tako da je na vama da se opredelite koji nadimak najviše odgovara vašoj jačoj polovini.

Ovi nadimci se obično koriste ukoliko dečko ima par kilograma viška. Nadimci koji se u tom slučaju još mogu koristiti su „debeljko moj“, „bucko“, „buckili“, „bebeli“ itd.

Sve su ovo jako slatki nadimci, ali kod njih zaista morate voditi računa da se dečko ne uvredi.

Može se desiti da dečko pogrešno shvati nadimak koji ste mu dali i da pomisli da se vama ne dopada njegov fizički izgled.

Upravo iz tog razloga preporučujemo da ove i slične nadimke ostavite za period kada budete razvili baš veliku bliskost sa partnerom i kada budete bili sigurni da se neće naljutiti zbog nadimka koji ste mu dali.

Između ostalih, možemo vam još predložiti i nadimke kao što su „bubice moja” ili „bubili”, koji su dosta česti kod nas.

Ako želite da izaberete neki baš sladak nadimak za svog dečka, onda je možda „šećerko” pravi izbor za vas.

Ipak, ako želite da pronađete neki originalan i uzvišeni nadimak za svog dečka, onda vam predlažemo nadimke poput „prinče” ili “kralju moj”.

Verovatno će i vašem momku imponovati da čuje takve reči kojima mu govorite koliko je važan za vas.

Pre nego što se opredelite za neki sladak nadimak za svog partnera, trebalo bi da budete sigurni da on voli slatkorečivost i da će mu se svideti da ga zovete slatkim imenima.

Ima muškaraca koji jednostavno ne vole da im se devojka obraća nekim slatkim nadimcima, jer onda se ne osećaju dovoljno muževno.

Ti momci obično vole da ih devojka zove po imenu ili eventualno po nadimku koji je nastao od imena.

Sa druge strane, postoje i oni momci koji naprosto obožavaju slatka romantična imena koja im devojke dodeljuju, pa i oni često smišljaju podjednako slatka imena za svoje devojke.

Ako ste i vi jedna od onih osoba koja voli da daje slatke nadimke svom partneru, onda će vam sigurno nadimci koje vam mi predlažemo biti zanimljivi.

Sada kada ste videli koji su slatki nadimci najčešći za momka, odnosno dečka, reći ćemo vam i koji su to neobični nadimci koje devojke često koriste, ne samo kod nas, već i u drugim krajevima sveta.

Često su neki nadimci koji su nama čudni ili neobični u nekim drugim zemljama sasvim normalni i izraz su velike ljubavi i bliskosti između partnera.

Takođe, u našem jeziku postoje slatki nadimci koji bi verovatno nekim ljudima u drugim kulturama čudno zvučali.

Ipak, ne mora da se radi samo o drugim kulturama i zemljama. Razlike u shvatanju i korišćenju slatkih nadimaka postoje svuda.

Možda su neki nadimci koje vi svakodnevno koristite sa dečkom nekome smešni ili čak nepodnošljivi i obrnuto.

Isto tako, možda se vama ne sviđa kada čujete da neka devojka zove svog dečka ,,medonja”, ,,beba” ili ,,slatkiš”, na primer, a može biti i da su vam ti nadimci baš simpatični.

Kako smo već rekli, sada ćemo vam predstaviti još neke zanimljive slatke nadimke koji vam mogu pomoći u odabiru pravog nadimka za vašeg partnera.

Neobični slatki nadimci za dečka

Važno je znati da slatki nadimci na početku veze nikako nisu isti kao oni u kasnijim fazama veze.

U početku su to standardni nadimci koje smo već spomenuli, a kasnije kada je bliskost između partnera veća, i nadimci postaju specifični i uglavnom pomalo neobični.

Momak i devojka koji su dugo u vezi smišljaju nadimke jedno za drugo koji odražavaju nešto njihovo veoma lično i intimno, te ih zbog toga obično i ne koriste u javnosti pred drugima.

Sigurni smo da vam dok ovo čitate neki od takvih nadimaka već padaju na pamet.

Verovatno i vi imate ili ste imali neki poseban sladak nadimak za vašeg partnera, a mi ćemo vam sada takodje spomenuti neke od slatkih nadimaka koji se obično koriste u nekim ozbiljnijim vezama.

Slatki nadimci za momka, koji mogu nekome zvučati čudno, poput „smrdljivko”, „klempo”, „balonja”, su sasvim normalni, ali opet ponavljamo, ovakvi nadimci se koriste samo u četiri oka, odnosno kada ste sami sa dečkom.

Ne treba da vas čude ni slatki nadimci vezani za životinje poput „majmunčić”, „tigrić“, „slončić“, „konjić“, itd. Nekada se devojke obraćaju momcima i sa „lave moj“, „majmune moj“ i slično.

Naravno, nadimci poput „prase“ ili „svinjo“ su sveopšte popularni svuda u svetu.

Nemojte se iznenaditi ni ako čujete da devojka dečku od milošte kaže „stoko”, „svinjo“ ili, na primer, „slone“, mada bi ovakvi nadimci svakako trebalo da se izbegavaju u javnosti.

Kada smo kod imena životinja, sladak nadimak koji žene često daju muževima u braku je „muž-puž”, što zvuči jako slatko, ali pitanje je da li vaš muž voli takve vrste nadimaka.

Kada je reč o ovako neobičnim nadimcima za dečka, spomenućemo i koji nadimci se koriste u raznim delovima sveta.

Na primer, poznato je da je u Finskoj jedan od najslađih nadimaka za dečka „mrvice”, dok se u Rusiji obično koristi nadimak „zeko”.

Jedan od najpopularnijih slatkih nadimaka za momka u Francuskoj je „buvo” ili „buvo moja”, dok se u Brazilu obično koristi nadimak „tikvice” ili „tikvice moja”.

Svakako ćemo spomenuti jedan od najsimpatičnijih nadimaka na Tajlandu, a to je „slončiću moj“. Kada su u pitanju slatki nadimci za dečka širom sveta, ne možemo a da ne spomenemo Indoneziju.

U ovoj zemlji devojke često nazivaju dečka nadimkom koji bi mi preveli kao „voće ili voćko moga srca“. U Španiji se za dečka često koristi slatki nadimak „kockice šećera“.

Kao što možete videti, svi ovi nadimci za dečka su jako simpatični u spomenutim delovima sveta, a nije ništa neobično ni da čujete da se kod nas koristi neki od ovih nadimaka ili neka pomalo izmenjena verzija ovih nadimaka.

Na primer, umesto nadimka „kockice šećera“ koji se koristi u Španiji, kod nas se koristi „šećerko“, „šećerlemice” (ovaj nadimak je tipičniji za devojke) ili „slatkišu“.

Kao što smo već spomenuli, većina ovih nadimaka se koristi daleko od javnosti, jer predstavlja nešto sasvim lično.

Ukoliko u javnosti nazovete svog dečka nekim od ovih nadimaka, možete biti pogrešno shvaćeni, a vaš dečko se može osećati posramljeno.

Zato imajte na umu da se svi ovi slatki nadimci koriste kada ste sami sa dečkom, jer oni predstavljaju nešto baš intimno i samo vaše.

Važno je spomenuti i da u javnosti naročito izbegavate nadimke koji imaju bilo kakvu seksualnu simboliku ili konotaciju.

Takve nadimke sačuvajte za vaša četiri zida, jer bi se u suprotnom momak mogao osećati postiđeno u društvu.

Nadamo se da smo uspeli da vam olakšamo izbor nekog slatkog nadimka za vašeg dečka.

Videli ste da za dečka možete smisliti nadimak koji ima veze sa vašim omiljenim životinjama, sa voćem, sa slatkišima itd.

Na vama je da birate da li ćete se odlučiti za neki univerzalan nadimak koji svi parovi koriste ili ćete možda pokušati da smislite neki originalan nadimak kojim ćete iznenaditi svog dečka.

Vodite računa da to ne bude nešto uvredljivo, ali da opet bude nešto slatko i zanimljivo što će vaš dečko u svakom momentu voleti da čuje.

Svakako je najvažnije da budete maštoviti pri odabiru slatkog nadimka za svog dečka ili muža, kako biste izabrali nešto originalno i samo vaše.

Nemojte zaboraviti da su nadimci koje jedno drugom dajete u vezi ili u braku uvek izraz vaše bliskosti i povezanosti na svim nivoima.

Related Posts