Opal kamen – raskošna lepota koja osvaja

Opal je dragulj formiran od vode bogate silicijumom. Ime je dobio od sanskritske reči Upala što znači dragi kamen. Kasnije će se u rimsko doba nazvati Opallios.

Postoje dve vrste opala – obični opal i dragoceni opal. Značenje opala je pojačanje, nada i čistoća.

Ako Opal ne poziva vaše srce na ples, pogledajte naš osnovni vodič za drago kamenje za kristale koji leče i pronađite kamen koji vas zove.

Treperi u hiljadu svetlucavih nijansi i sa plesom vatre koji blista ispod njegove površine, kamen Opal je enigma svetlosti, čistoće i mistične igre.

Ovaj dragulj je čista bombona za oči, sa svojim spektralnim bojama koje sijaju i hladnom težinom koja sedi na dlanu.

To je izuzetno pojačavajući kamen i takođe poznat po svojoj povezanosti sa bajkama i folklorom.

Poreklo kamena Opala

Opal je ponovo ušao u naš savremeni svet kada je pronađen u Kvinslendu u Australiji pre jednog veka.

Dečak koji je sa ocem bio u potrazi za zlatom i kvarcom naišao je na svetlucave užitke i napunio svoju vreću šakama ovih palih zvezda. Prodaja ovog kamena je znatno porasla u poslednje vreme.

San o sakupljanju opala naveo je nekoliko muškaraca u iskušenje da se bore sa surovim elementima australijske zaleđe, dok su rudari opala pisali priče o očaju, ekstremnoj vrućini, žeđi, ubadajućim grmovima i bubama većim od života.

Ali Opal je bila tako dragocena nagrada koju je trebalo osvojiti. Osim udaljenih uglova Australije, opal se takođe kopa u Meksiku i Brazilu.

Ali kamen opal seže dalje od ovog relativno nedavnog otkrića u Australiji.

Prve beleške o vađenju opala mogu se pratiti do krivudavih Karpatskih planina 400. godine pre nove ere, a dragulj je čak upisan u priče koje je izveo starogrčki filozof Platon.

Rimski istoričar Plinije Stariji je takođe govorio o Opalusu koji drži plamen granata, ljubičastu esenciju ametista i svetlucavo morsko zelenilo smaragda. Bio je to očaravajući dragulj.

Opal je amorfan, što znači da nema kristalnu strukturu, već je klasifikovan kao mineraloid. Ima visok sadržaj vode i napravljen je od silicijum dioksida i vode.

Kada voda uđe u pukotine i pukotine zemlje, ona skuplja silicijumski pesak na svom putu.

Ovo formira silicijumske sfere čvrsto zbijene jedna uz drugu. Opal je oluja i kiša i suze neba. Mekši je od kvarca i ima igru savršene boje. Opal je definitivno poezija u pokretu.

Opal je mineral pojačanja. Upija i reflektuje, što znači da prikuplja misli i osećanja, okreće brojčanik i šalje ih nazad vama. Ovo donosi jasnoću, energiju i visoke vibracije što pomaže da se pozove na zakon privlačnosti.

Postoji nekoliko različitih stilova opala, od kojih svaki ima svoju boju, šarm i šare.

Iako obični opal može biti vrsta koja pada na pamet svojim mlečnim bisernim sjajem ili dragoceni opal sa svojim izvornim bojama, postoji nekoliko drugih varijanti opala u mešavini i svaka korelira sa drugom čakrom i donosi sopstvena lekovita svojstva pod zastavom Opala.

Crni Opal – za korensku čakru. Ovo nam pomaže da se osećamo utemeljeno, stabilno i bezbedno u svetu.

Vatreni opali – za sakralnu čakru. Ovo nam pomaže da poboljšamo osećaj seksualnosti, pojačavamo našu strast i može pomoći u poboljšanju problema sa plodnošću.

Etiopski opal – za sakralnu čakru. Ovo pomaže da se donesu visoke vibracije, drevna mudrost i čista ekstaza i radost.

Uglavnom žute opali – za čakru solarnog pleksusa. Ovo nam pomaže da se utopimo u naš ratnički duh, a takođe pomaže u lečenju bilo kakvih problema sa jetrom, želucem i žučnom kesom.

Uglavnom zeleni ili ružičasti opali – za srčanu čakru. Otvorite svoje srce, naučite da volite i verujete sa lakoćom i oslobodite se negativnih energija poput ljubomore i ljutnje.

Uglavnom plavi opali – za grlenu čakru. Neka vaša istina teče, olakšava i poboljšava komunikaciju, a pomaže i kod svih vrsta problema sa grlom i štitnom žlezdom.

Uglavnom ljubičaste opali – za čakru trećeg oka – iskoristite svoju unutrašnju mudrost, ojačajte svoju intuiciju i pronađite veru u svoje vođstvo.

Beli opali / obični opal – za krunsku čakru – za duhovno bogatstvo i višu svest. Takođe olakšava glavobolje i migrene.

Lekovita svojstva opala

Blistajući lekovitim svojstvima, kamen opal je pun visoke energije vibracija, moći pojačanja i savršenog se oslikava na ravnotežu.

Ne samo da pokreće vaše kreativno srce, već može doneti i obnovljenu nadu, dobru karmu, svetlu ravnotežu i regulaciju.

Opal takođe može biti amajlija za sreću, pomažući korisniku da privuče neverovatne stvari u svoju auru.

Zahvaljujući infuziji boje i svetlosti, on je sjajan dragulj za podsticanje lakoće i spontanosti, a takođe pomaže i kada su u pitanju sve vrste kreativnih projekata.

To je redak kamen i dolazi sa svojom vrstom statusa i elementima luksuza, raskoši i vođenja jedinstvenog života.

Ovo ne mora biti povezano sa novcem, ali može biti i o drugim luksuzima života.

Luksuz poznavanja sebe i poverenja u sebe. Luksuz bogatstva i sreće. Luksuz zavođenja, ljubavi i strasti.

Baš kao što plesna svetlost njegove površine sugeriše, Opal želi da probate sve boje i više.

Fizičko lečenje

U fizičkom lečenju, veruje se da je opalni kamen rumen od zdravlja. Ovaj dragulj može pomoći u lečenju infekcija i snižavanju temperature, uz jačanje imunološkog sistema.

Ako imate bilo kakvo suženje grudnog koša ili respiratornog sistema, Opal takođe može pomoći da se ublaži ovaj pritisak i još jednom unese lakoću u dah.

Oni koji se bore sa dugotrajnom bolešću ili hroničnim stanjem možda će naći opal kamen kao solidan pratilac u njihovom putovanju nazad do punog zdravlja.

Opalni kamen takođe može pomoći jetri da dobro funkcioniše i može da smanji bolove povezane sa PMS-om i porođajem.

Dobar je eliksir za blistavost očiju, za obnavljanje ćelija kože za rosnu mladost i za jačanje noktiju i kose. Za one koji se bore sa zadržavanjem vode, Opal takođe može pomoći u ispiranju sistema.

Mentalno i emocionalno isceljenje

Pametan kamen za podršku, Opal uvek želi da unese potpunu ravnotežu i harmoniju u vaše biće. Ovaj dragulj ima duboku unutrašnju energiju i podstiče vas da ne zazirete od sebe, već da imate snage i hrabrosti da pogledate duboko unutra.

Opal takođe govori o pojačavanju, što znači da ovaj dragulj uzima delić misli ili osećanja i obasjava ga tako da možete jasno da vidite.

Uzima ova osećanja i pojačava ih, šaljući poruke univerzumu i pomažući vam da počistite smeće koje vam je možda zamaglilo vid i srce.

Opal vas poziva da se oslobodite starih rana, starih obrazaca i starih veza koje vam više ne služe. Ali takođe vas poziva da ponesete te lekcije sa sobom, a da ne budete vezani za bol. Opal je poznat kao kamen nade i kamen čiste pozitivne promene.

Neće vas odvesti ni na jedan put koji će vas vratiti unazad, ali vam umesto toga pomaže da prođete kroz emocionalne izazove kako biste uravnotežili svoja osećanja i pronašli svoj puni potencijal koji čeka na drugoj strani.

Opal ne prelazi na površinu o emocionalnom isceljenju, već vas poziva da preuzmete odgovornost i posedujete svoje postupke.

Ovo je izuzetno važno u životu jer nam pomaže da razumemo načine na koje se ponašamo i da izvršimo reparacije kada je to potrebno.

Ova zrelost je čista magija i duboko leči odnose bez poništavanja naših sopstvenih osećanja.

Veza za tešku vodu takođe znači da ovaj mineral donosi i meku tečnu energiju na sto.

Njegove vibracije se lepo povezuju sa vodom, a pošto smo i mi sastavljeni od visokog sadržaja vode, to takođe znači da možemo da koristimo energiju vode u sinhronizaciji sa kamenom.

Bez obzira da li želite nalet energije, lagano pljuskanje, zaron za čišćenje ili da vas svetlost meseca povuče u pravom smeru – Opal vas poziva da ostanete hladni, bistri i u zajednici sa vodom.

Opal i horoskopski znak

Opal je oktobarski dragi kamen i povezan je sa onima rođenim pod zastavom Vage i Škorpije.

Za one koji su rođeni pod znakom Vage, vaše rođenje je u korelaciji sa jesenjom ravnodnevnicom – koja označava vrhunac žetve i trenutak kada dan i noć postoje u ravnoteži i jednakosti.

Ovo ima savršenog smisla jer Vage vole ravnotežu i uvek traže načine da ugrade harmoniju u svoj život.

Vage su izuzetne u timskom radu, a pošto je njihova vladajuća planeta Venera, one su takođe urezane u nijansama ljubavi i posvećenosti takođe.

Opal jača sve navedeno kada ga nose Vage. Kao što je pomenuto, ovaj dragulj je mega pojačalo, što znači da može da preuzme svu tu ravnotežu, harmoniju i ljubav i da ga unapredi.

Konkretno, možda ćete otkriti da je vatreni opal dobar izbor za one koji dele znak rođenja Vaga jer donosi blistavu energiju i nalet vitalnosti, pozivajući na ljubav i harmoniju bez kršenja sopstvenih granica ili zakoračivanja u ponašanje koje je prijatno ljudima.

Kako koristiti Opal

Jedan od najboljih načina da se pozovete na isceliteljske moći Opala je da ga nosite.

Nakit od opala kada se direktno pritisne na kožu može poslati svoje visoke vibracije direktno tamo gde su potrebne.

Cena Opala nije visoka, naravno u zavisnosti od vrste nakita. Opal nije samo prekrasan dragulj koji dopunjuje sve vrste izgleda, već radi i kao komad nakita jer osigurava da uvek nosite te moći pojačanja sa sobom.

Takođe možete da nosite Opal prsten tako da igra boja bljeska pred vašim očima i održava vas povezanim sa svetom kroz taktilni dodir.

Možete ga nositi kao privezak tako da vam kuca blizu srca i da tu čakru drži širom otvorenu i zauvek spremna da primi svu ljubav.

Opal voli društvo i pošto je pojačavač druge kristalne energije, odličan je mineral koji se može imati iu tandemu sa drugim kamenjem.

Opal je odličan za kombinovanje sa crnim turmalinom i hematitom u onim trenucima kada želite da se osećate utemeljenije.

Pošto ovi dragulji korenskih čakri takođe imaju veoma moćna i zaštitna svojstva, oni vam takođe mogu pomoći da ostanete zaštićeni kada obavljate viši duhovni rad ili putujete van naše smrtne periferije.

Žuti i narandžasti opali se takođe mogu koristiti sa kamenjem koje je u korelaciji sa nižim čakrama – posebno solarnim pleksusom i sakralnom čakrom.

Karneol, sunčani kamen i izvesno zemaljsko kamenje ahata i granata predstavljaju odličan spoj kada želite da probudite svoju ratničku energiju, pronađete izvor kreativnosti i povežete se sa svojom seksualnošću.

Plave i bele nijanse opala se takođe mogu koristiti u tandemu sa sličnim obojenim kamenjem kao što su plavi čipkasti ahat ili mesečev kamen i kvarc.

Ovi dragulji deluju na te gornje čakre, čiste grlo, treće oko i krunu tako da dobijete čistu liniju energije.

Ovo pomaže da se olakša dobra komunikacija, duboko znanje i mudrost i povezanost sa širim univerzumom. Otvara vas za primanje poklona koje univerzum mora dati.

Kako očistiti kristale opala

Održavanje vaših lekovitih dragulja čistim i napunjenim je veoma važno ako želite da izvučete maksimum iz njihove lekovite prirode.

Kao i bilo šta u životu, kada je kristal ili mineral preopterećen, može postati toliko pun sakupljene energije da njegove isceliteljske moći mogu malo da zapnu.

Srećom, veoma je lako držati ih čistim i napunjenim i to treba da uradite samo jednom mesečno ili posle posebno teške sesije energije ili kad god vas poziv odnese.

lli dobro na prisustvo vode. Međutim, vredi napomenuti da je opal takođe jedan od delikatnijih minerala koji ima meku konstituciju, tako da treba da se tretira sa elementom nege.

Ako želite da izaberete super bezbednu metodu čišćenja, možete izabrati i da razmazite svoj Opal.

Jednostavno zapalite snop žalfije i nakratko širite dim preko vašeg opala pomoći će da se ukloni svaka negativna energija i još jednom će pročistiti vaš dragoceni opal.

Kada punite svoj Opal, možete koristiti tradicionalnu indijansku tehniku i trljati ga zajedno na dlanu. Takođe možete ostaviti svoj Opal na mesečini kako biste mu pomogli da se ponovo napuni.

Pazite da ga ostavite na suncu jer njegova delikatna priroda znači da može popucati i izbledeti pod oštrim zracima.

Nagle promene temperature takođe mogu ostaviti trag na Opalu, pa imajte na umu da ovaj dragulj voli ravnotežu i doslednost na svaki mogući način.

Zaključak

Opal je jedan od najprivlačnijih minerala. Privlačan, očaravajući i sa hiljadu priča u svom imenu, ne možete a da ne budete privučeni rasplesanom svetlošću i vatri ovog vodenog čudesnog dragulja.

Od za koje su stari Grci verovali da su to Zevsove suze do hinduističke priče o tome da je duga uhvaćena u stenu, Opal je vekovima rasplamsala maštu.

Uprkos svojoj očaravajućoj slavi koja povećava snove, on je takođe odlična amajlija za one kojima je potrebna mala pomoć i podrška da se izbalansiraju.

Sa velikim emocijama, promenljivim vremenima i svim vrstama haosa u svetu može biti teško zadržati se na nogama.

Ali Opal pruža ruku i šalje svoju energiju da naša stopala budu ukorenjena, naše srce otvoreno, naše grlo peva, a naša kruna bistra i preplavljena svetlošću.

Bilo da ga izaberete kao jednu amajliju koja donosi svetlost i ravnotežu ili ako ga odaberete da vam pomogne da pojačate moći drugih kristala, Opal je uvek dobrodošao dodatak.

Related Posts