Pokloni za krštenje – kreativne ideje

Krštenje je jedan od najznačajnijih i najsvečanijih događaja u životu svakoga od nas.

Iako postoje oni koji nisu kršteni kao deca i koji se tek kasnije tokom života odluče ili možda ne odluče na ovaj čin, ipak se krštenje uglavnom vezuje za detinjstvo i odnosi se na decu.

Stoga ćemo se u ovom članku baviti upravo krštenjem deteta, odnosno poklonima koji se daruju detetu prilikom krštenja.

Uglavnom uvek postoji dilema šta detetu pokloniti za krštenje, jer to je pre svega, posebna prilika i poseban događaj za sve nas.

U ovom tekstu mi ćemo vam dati neke zanimljive ideje za poklone za krštenje i pokušaćemo da vam pomognemo da izaberete neki originalan i lep poklon za malog slavljenika, odnosno slavljenicu.

Ono što je najvažnije prilikom kupovine poklona za krštenje jeste da budete kreativni i da smislite nešto originalno, kako bi vaš poklon bio upamćen i sačuvan kao draga uspomena detetu.

Pre nego što vam iznesemo neke zanimljive predloge, važno je razmotriti nekoliko faktora.

Na primer, veoma je važno imati na umu u kakvom ste odnosu sa porodicom čije se dete krsti.

Odabir poklona svakako će zavisiti od toga da li ste na primer blizak rođak ili možda samo komšija detetu.

Svakako ako ste kum na krštenju vaš poklon mora biti zaista poseban i na neki način važniji od ostalih poklona.

U svakom slučaju, važno je da poklon koji darujete za krštenje bude od srca i da za vas ima neku posebnu simboliku.

U nastavku ćemo vam predložiti neke zanimljive i originalne poklone, najpre one jeftinije, a zatim i malo skuplje, tako da ćete sami moći da odaberete šta vam najviše odgovara.

• Peškir. Kada su u pitanju pokloni koji se daruju za krštenje deteta, prvo ćemo vam predložiti peškir, koji može biti jako originalan poklon, a pritom ne previše skup.

Možda ste već čuli da se peškir često daruje za krštenje, ali ono što možda niste znali jeste da se taj peškir može dekorisati na različite načine.

Naime, na peškiru može da se izveze posebna posveta namenjena detetu, kao i ime deteta ili datum samog krštenja.

Na ovaj način peškir može biti idealan poklon za ovaj svečani događaj, a mališani će se sigurno obradovati kada vide kakav su peškir dobili.

Naravno, pre nego što odlučite kako ćete dekorisati peškir, važno je da nabavite peškir koji će sam po sebi biti lep i interesantan.

Za ove prilike se uglavnom biraju dečji peškiri sa likovima životinja, a vi ćete ih dodatno ukrasiti natpisom i posvetom za koju se odlučite.

Na taj način, jedan običan dečji peškir može da postane sasvim poseban poklon i draga uspomena koja će trajati godinama.

• Ram za sliku. Ovo takođe može da bude lep poklon za krštenje deteta, a kao i svaki drugi poklon za ovu priliku, tako i ram treba na neki način da se personalizuje, odnosno na ramu se može urezati ili odštampati neka posebna posveta ili datum krštenja.

Izaberite neki malo veći ram koji je za vas posebno lep i stavite na njega natpis koji će dete uvek podsećati na krštenje.

Kasnije se u taj ram može staviti i slika sa krštenja, tako da to može biti jako lepa uspomena za dete, ali i za njegove roditelje.

Pritom, ram za slike i posveta koju ćete uraditi na njemu neće vas puno koštati u finansijskom smislu, a svakako je lep izbor za krštenje deteta.

• Knjiga. Još jedan simboličan poklon koji možete dati detetu za krštenje jeste knjiga. Potrudite se da izaberete neku lepu knjigu koju će dete voleti i čuvati. To mogu biti bajke za decu čija vrednost nikada ne prolazi.

Na prvoj stranici knjige svakako možete napisati neku lepu posvetu koja će učiniti taj poklon još originalnijim. Osim toga, ako se opredelite za knjigu, idealan poklon može biti i Biblija namenjena deci.

• Plišana igračka. Jedan od najčešćih poklona za krštenje deteta jeste i velika plišana igračka koju ćete pažljivo birati za malog slavljenika ili slavljenicu.

Za ovu priliku je važno da izaberete neku veliku igračku koja je posebno lepa, a uglavnom se bira neka životinja koju dete posebno voli.

Ovom poklonu će se svako dete obradovati, a krštenje je idealna prilika da detetu poklonite neku veliku plišanu igračku.

Kada su devojčice u pitanju, možete se opredeliti i za neku veliku lutku, koja će kasnije sigurno imati posebno mesto među dečjim igračkama.

• Lančić sa priveskom. S obzirom da je u pitanju krštenje, lančić sa priveskom u obliku krsta će svakako biti idelan poklon.

U zavisnosti od toga koliko ste bliski sa detetom koje se krsti, odnosno sa njegovom porodicom, sami ćete odlučiti da li ćete kupiti srebrni ili zlatan lančić.

Nema sumnje da će ovaj poklon ostati trajna uspomena detetu i da će imati uvek neku posebnu simboliku.

Još jači utisak sa ovim poklonom ćete ostaviti ako na primer na krstu ugravirate datum krštenja.

Osim toga, pored krsta na lančić se može staviti još jedan privezak na kojem može biti ugravirana posebna posveta ili tekst koji biste voleli da ostane trajna uspomena detetu.

Ovo je sigurno jedan od najoriginalnijih poklona za krštenje i ako se opredelite za njega sigurno nećete pogrešiti.

Dete će ovaj poklon uvek čuvati i on će ga uvek sećati na taj sveti dan, ali i na vas koji ste mu to poklonili.

• Narukvica. Još jedan od tradicionalnih poklona za krštenje je i narukvica.

Naravno, u tom slučaju možete odabrati narukvicu sa priveskom u obliku krstića, jer je to baš originalan poklon za krštenje.

Ono što je važno jeste da se veličina narukvice uvek može podešavati, pa je dete može nositi i dok je malo ali i kasnije kada bude poraslo.

Osim priveska, na narukvici može biti i pločica na kojoj ćete ugravirati datum krštenja, ime deteta ili neku posebnu posvetu.

Na vama je da razmišljate o detaljima, ali ako se odlučite za narukvicu kao poklon za krštenje, sigurno nećete pogrešiti.

Jako lep poklon za krštenje bi bila i narukvica koja kao privezak ima malog anđela. Sve su ovo interesantne ideje, a na vama je da odaberete koji poklon vam se najviše sviđa.

• Minđuše. Ako imate krštenje kod neke devojčice, onda su minđuše jedan od najboljih poklona koji možete da izaberete za tu priliku. Bilo da su od srebra ili od zlata, minđuše su uvek originalan poklon koji se čuva i koji ima posebnu simboliku.

Kada je krštenje u pitanju, predlažemo da poklonite devojčici minđuše sa nekim zanimljivim motivom koji simboliše krštenje.

Na primer, minđuše u obliku anđela ili neke lepe minđuše sa cirkonima.

Nema sumnje da će se mala slavljenica obradovati vašem poklonu, a ono što je dobro jeste da se minđuše mogu nositi i dok je devojčica mala, ali i kasnije.

Minđušice u obliku anđela su poklon čija je vrednost trajna i koji ostaje za večnu uspomenu.

Dukat. Ukoliko ste u potrazi za nekim originalnim i specifičnim poklonom za krštenje deteta, onda je možda idealno da se odlučite za dukat. Ovo je tradicionalni poklon koji ima posebnu vrednost i koji se daruje u svečanim prilikama.

Krštenje je upravo jedna takva prilika. Veruje se da dukat simboliše sreću i napredak, tako da je ovo idealan poklon za krštenje. Nema sumnje da će dukat ostati lepa uspomena detetu, a kasnije se može nositi i kao privezak.

• Srebrni dečji escajg. Jedan od najoriginalnijih poklona koji možete da darujete za krštenje detetu jeste dečji escajg od srebra na kojem možete ugravirati posebnu posvetu.

Osim što je escajg praktičan i što će ga dete koristiti prilikom jela, on može biti i lepa uspomena koja će dugo trajati.

Ako na escajgu ugravirate i posvetu ili datum krštenja, onda će dete uvek znati ko mu je taj pribor za jelo poklonio i rado će ga koristiti.

• Novac. Pored svih poklona koje smo spomenuli, neizostavan poklon je i novac. Ukoliko ste neka bliža rodbina detetu na čije krštenje idete, onda je vrlo moguće da ćete dati i novac i poklon.

Ukoliko niste kupili poklon ili ako ne možete da odlučite koji poklon da kupite detetu za krštenje, novac je svakako jedna od opcija kojoj se svi uvek obraduju.

Ako se opredelite da detetu za krštenje date samo novac, onda se potrudite da nabavite neku zanimljivu čestitku i da u njoj napišete posebnu posvetu za dete.

Na taj način, novac će dobiti posebnu vrednost i budite sigurni da nećete pogrešiti ako se opredelite za ovaj klasični poklon.

U ovom tekstu mogli ste da vidite neke od najčešćih poklona koji se daruju za krštenje, a predstavili smo vam i neke originalne poklone kod kojih sigurno nećete pogrešiti.

Bilo da se odlučite za neku jeftiniju varijantu u vidu peškira ili plišane igračke ili ipak želite da poklonite mališanu neki malo skuplji poklon iz zlatare, budite sigurni da će vaš poklon biti poseban, naročito ako na njemu na bilo koji način ostavite posvetu.

Personalizovani pokloni su idealni za krštenje jer će se čuvati godinama i ostati draga uspomena malom slavljeniku, odnosno slavljenici.

Još neki pokloni za krštenje

Pored svih poklona koje smo vam predložili, spomenućemo i neke klasične poklone koji su uvek dobar izbor za krštenje.

Na primer, detetu uvek možete pokloniti nešto od odeće. Neki lep kompletić za dečake ili lepa haljina za devojčice su idealan poklon za svečane prilike, pa tako i za krštenje deteta.

Ono što takođe detetu možete pokloniti za krštenje jeste posteljina za dečji krevet.

Izaberite neku posteljinu sa zanimljivim motivima i bojama, a ukoliko nađete posteljinu sa motivima anđela ili krstića, onda je to idealan poklon i ne morate uopšte da razmišljate više.

Već smo spomenuli da detetu za krštenje možete pokloniti veliku plišanu igračku, ali osim toga, postoje i brojne druge igračke koje će obradovati mališane.

Za priliku krštenja je idealno odabrati neku muzičku igračku koja će detetu biti zanimljiva i koja će ga podsećati na ovaj svečani događaj.

Osim toga, dete će se sigurno obradovati ako mu za krštenje poklonite kasicu u kojoj će čuvati novac koji dobije.

Ukoliko se opredelite za ovaj poklon, onda pokušajte da nađete neku originalnu kasicu koja podseća na krštenje. To može biti kasica sa figurom Isusa Hrista ili neka druga kasica koja simboliše krštenje.

Nadamo se da smo vam dali neke zanimljive ideje koje vam mogu pomoći da odaberete idealan poklon za krštenje.

Za koji god poklon da se odlučite, najvažnije je da budete inovativni i da pokušate na neki način da personalizujete taj poklon, nekim natpisom, nekom lepom posvetom, ugraviranim datumom i slično.

Ako ste kreativni, možete napisati i neku lepu pesmu za krštenje, pa na taj način obradovati i dete i njegove roditelje.

Ukoliko ipak ne možete da odlučite koji poklon da darujete za krštenje, onda predlažemo da budete praktični i da poklonite novac, jer taj poklon se uvek ceni.

Kao što smo već rekli, nađite neku lepu čestitku i napišite posebnu posvetu, kako bi vaš poklon ostao zabeležen i upamćen.

Naravno, uz novac ili uz bilo koji drugi poklon koji odaberete uvek na krštenje možete odneti i tortu ili bombonjeru, cveće i piće roditeljima, kako biste upotpunili ovu svečanu ceremoniju.

Related Posts