Posvete za rodjendan – ideje, tekst, saveti

Kada idete na rođendan kod nekoga, sigurno uvek razmišljate šta biste mogli da poklonite toj osobi.

Poklon koji ćete odabrati za nekoga zavisi od toga koliko vam je ta osoba bliska.

Ukoliko je u pitanju član porodice ili neka druga veoma bliska osoba, onda ćete se sigurno potruditi da za nju odaberete neki poseban poklon.

Ukoliko nemate neku posebnu ideju šta nekome kupiti za rođendan, onda budite praktični i odlučite se za novac.

To je poklon čija vrednost nikada ne prolazi i koji je uvek dobrodošao.

Međutim, koji god poklon da odaberete, uvek je lepo uz njega dati i neku rođendansku čestitku, naročito ako poklanjate i novac.

U tom slučaju lepo je napisati posvetu slavljeniku kako bi on znao od koga je poklon i kako bi čuvao tu lepu rođendansku uspomenu.

Osim što posvetu možete napisati na čestitku, možete je napisati i na prvu stranicu knjige, na primer.

Naravno, i za pisanje rođendanske posvete morate biti kreativni i potruditi se da vaša čestitka bude originalna i posebna.

Postoje ljudi koji rado pišu posvete i rođendanske čestitke, ali veći je broj onih koji uglavnom nemaju neke posebne ideje i kojima je uvek mučenje kada treba da napišu nekome posvetu za rođendan.

Posvete za rođendan mogu biti kratke i jednostavne, poput one klasične: ,,Srećan rođendan, sve najbolje!“

Sa druge strane, ako posvetu pišete nekoj osobi koja vam je jako važna, onda bi trebalo malo više da se potrudite.

To treba da bude neki tekst koji će iznenaditi vašu dragu osobu i izazvati u njoj emocije.

Nakon mnogo godina biće lepo da se taj tekst opet pročita i da se probude neka lepa sećanja.

Mnogi se odlučuju na to da kupe rođendansku čestitku u kojoj je već odštampana neka posveta.

Međutim, najbolje bi bilo da se sami potrudite da napišete posvetu za osobu kod koje ste pozvani na rođendan.

To će dati mnogo veću vrednost samom poklonu, a slavljenik će se sigurno obradovati i čuvati vašu čestitku i mnogo godina nakon tog rođendana.

U ovom tekstu ćemo vam dati neke zanimljive ideje koje će vam pomoći da smislite neku lepu posvetu za rođendan dragoj osobi.

Ideje ćemo vam dati u zavisnosti od toga kome pišete posvetu.

Rođendanske posvete za prijatelja/prijateljicu

Prijatelji se uvek nose u srcu, gde god da su. Srećan sam što smo prijatelji. Srećan rođendan!

Neki datumi se nikada ne zaboravljaju. Srećan rođendan, prijatelju moj!

Neka ovaj dan bude početak tvoje sreće i uspeha. Srećno!

Još jedna godina prođe, a naše prijateljstvo je sve jače. Srećan ti rođendan!

Bogatstvo je imati prijatelja kao što si ti. Na današnji dan želim ti da živiš još dugo i da ne skidas taj osmeh sa lica. Srećan rođendan!

Malih prijatelja je malo i zato treba čuvati one koji su uvek tu za tebe. Želim ti sve najbolje za rođendan, prijatelju moj!

U mom životu bilo je dosta teških trenutaka, ali zahvaljujući tebi uspela sam sve da ih prebrodim. Neke stvari se nikada ne zaboravljaju. Budi uvek takva kakva jesi i ne dozvoli da išta pokvari tvoju sreću. Srećan ti rođendan, drugarice moja!

Mnogo godina je prošlo od kada smo postali prijatelji, a na današnji dan se uvek setim koliko mi naše prijateljstvo znači i koliko sam srećan što baš tebe imam za prijatelja. Budi uvek takav kakav jesi – jedinstven i poseban. Nadam se da će naše prijateljstvo zauvek trajati. Srećan rođendan.

Za rođendan ti želim isto što želim i sebi. Sve najbolje!

Srećan rođendan želim mojoj najboljoj drugarici, mojoj sestri, koju volim iznad svega. Svaki dan se zahvaljujem Bogu što mi je podario prijatelja kao što si ti. Srećan ti rođendan!

Neću ti pisati neku dugu posvetu jer znaš da meni reči ne znače puno. Mislim da sam ti dovoljno dokazala koliko si bitna osoba u mom životu. Srećan rođendan.

Želim srećan rođendan mojoj najboljoj drugarici, koja je najlepša, najzgodnija, najpametnija, najbolja i najiskrenija osoba koju poznajem. Volim te.

Rođendanske posvete za dečka/devojku, muža/ženu, simpatiju…

Na današnji dan se rodila osoba koja je promenila moj život i učinila ga lepšim. Hvala ti za sve što mi pružaš i što me činiš najsrećnijom osobom na svetu. Srećan rođendan, ljubavi moja!

Nikada nemoj da se menjaš zbog nekoga, jer takav kakav jesi najbolji si. Uživaj u današnjem danu. Srećan rođendan ti želim. Tvoja…

Danas ćeš postati još jednu godinu stariji, a moja ljubav prema tebi je svakim danom sve veća. Srećan rođendan!

Iako nisam pored tebe fizički, znaj da sam u mislima sa tobom. Ni vreme ni daljina nam ne mogu ništa. Srećan rođendan, ljubavi.

Znam da sam ti rekla milion puta koliko te volim. Na današnji dan želim da te podsetim na svoju ljubav i na sve što smo izgradili svih ovih godina. Srećan rođendan!

Neka te ovaj papir uvek podseti na to koliko te volim. Srećan rođendan, ljubavi!

Moj život bez tebe bio je prazan, a kada sam tebe upoznala moj život je dobio nov smisao. Hvala ti što postojiš. Srećan rođendan!

Od dana kada sam te upoznala znala sam da ćeš biti posebna osoba u mom životu, ali nisam ni slutila da ću te ovoliko voleti. Svakoga dana činiš moj život lepšim i boljim. Hvala ti za sve i provedi ovaj rođendan sa osmehom na licu i ne zaboravi nikada koliko te volim.

Danas ćeš verovatno dobiti mnogo poruka i čestitki, ali neka ova moja bude mali podsetnik na to koliko te volim i koliko mi značiš. Uvek sa tobom i u dobru i u zlu. Ljubavi, srećan ti rođendan!

Rođendanske posvete za člana porodice

Ponosna sam na to što si baš ti moja mama/moj tata/moj brat/moja sestra. Srećan ti rođendan i da ga lepo proslavimo danas.

Sećam se kada si se rodila i kada si nas sve osvojila svojom nežnošću i lepotom. Sećam se tvojim rukica i kako si mahala njima dok smo te svi oduševljeno posmatrali. Danas si velika devojka i svakoga dana si sve lepša i bolja. Samo tako nastavi. Srećan rođendan, princezo mamina i tatina!

Hvala ti za svaki savet, svaku iskrenu reč i za bezgraničnu podršku koju mi pružaš. Hvala ti što uvek veruješ u mene i što mi ne dozvoljavaš da padnem, čak i kada je najteže. Srećan rođendan, tata!

Mislim da ne postoje dovoljno jake reči kojima bih mogla da ti se zahvalim za svu ljubav i nežnost koju mi pružaš svih ovih godina. Najbolja si mama na svetu, znaš to već. Srećan rođendan!

Sestru kao ti nema svako, tebe je zaista voleti lako. Srećan rođendan, seko moja!

Ako bih mogla da biram kakva želim da budem za 50 godina, onda samo zamislim tebe. Želim i ja u tvojim godinama da budem tako mudra i dobra i da pravim tako lepe kolače. Srećan rođendan, bako moja!

Svakoga dana me oduševiš nekom mudrom rečenicom i pomogneš mi da vidim stvari na neki drugačiji i lepši način. Hvala što si uvek tu za mene, deko moj. Srećan ti rođendan!

Srećan rođendan mom najboljem bratu. Hvala što si uvek tu za mene i što i dalje paziš na mene kao kada smo bili deca. Blagoslov je imati brata kao što si ti.

Univerzalne posvete za rođendan

Neka današnji dan bude početak ostvarenja svih tvojih snova. Sve najbolje od srca ti želim za tvoj rođendan.

Danas je dan kada treba samo da se smeješ i da se radujes svemu što dolazi. Srećan ti rođendan!

Želim ti puno zdravlja, sreće i uspeha. Sve najbolje i srećan rođendan želi ti …

Ako ti poželim da ti se sve želje ostvare, onda više nećeš moći da sanjaš i da maštaš. Zato ti želim svega u izobilju, ali da uvek imaš neku svoju neostvarenu želju i neki san kojem težiš. Srećan rođendan!

Želim da ti ovo bude rođendan koji ćeš dugo pamtiti i koji će doneti mnogo lepih stvari u tvojoj budućnosti. Srećan rođendan!

Želim ti srećan rođendan i sve najbolje, jer ti to zaslužuješ!

Iskrene čestitke za tvoj rođendan žele ti tvoji…

Na današnji dan se smej i ne dozvoli ništa da ti skine osmeh sa lica. Srećan rođendan!

Srećan rođendan i neka ti se sve želje ostvare!

Na današnji dan ti želim puno zdravlja, para, sreće, uspeha i ljubavi, ili bolje rečeno, želim ti sve ono što želim i samome sebi. Neka je sa srećom i ovaj rođendan.

Rođendanske posvete za jubilarne rođendane

Danas je tvoj 60. rođendan, a nikada nisi bolje izgledala. Imaš sve što je potrebno da budeš srećna i ponosna na sebe. Srećan rođendan!

Od danas više nisi mala devojčica, već devojka koja kreće svojim putem i samouvereno ide ka svojim ciljevima. Srećan 18. rođendan!

Imaš tek 30, a već si postigla sve što si sanjala. Neko bi poželeo da je na tvom mestu. Srećan rođendan i sve najbolje od srca!

Dočekao si i ti 70. rođendan, druže moj. Želim ti još mnogo lepih i uspešnih godina, pa da zajedno proslavimo i svaki sledeći rođendan.

Nadamo se da smo vam dali neke zanimljive ideje koje možete da iskoristite ukoliko imate rođendan kod neke drage osobe.

Nekada je prava posveta mnogo vrednija od samog poklona, pa se zato potrudite da nešto lepo napišete osobi kod koje idete na rođendan.

Ako umesto klasične čestitke za rođendan, kupite nekome knjigu, onda je to takođe idealan način da napišete posvetu za rođendan.

Ta knjiga će onda dobiti još više na vrednosti i ostaće večna uspomena onome ko je dobije.

U svakom slučaju, nadamo se da smo vam pomogli i da ćete u gomili posveta koje smo vam predložili naći neku koja vam odgovara i koju možete da iskoristite za rođendan vama drage osobe.

Related Posts