Sanovnik bik – šta znači sanjati bika?

Bik, muško govedo, impresionira nas ponosom i mišićnom snagom. U Španiji i južnoj Francuskoj još uvek se mogu posmatrati borbe bikova u areni, borba između čoveka i životinje, u kojoj toreador dovodi svoj život u opasnost.

Proglašen kao mučenje od strane aktivista za prava životinja, veličan od ljubavnika kao spektakl hrabrosti i elegancije, ovaj spektakl je inspirisao mnoge umetnike i pisce, uključujući Goju i Hemingveja. A svako dete zna da je bolje ne penjati se preko ograde kada je bik na pašnjaku.

Savetuje se oprez, posebno kada se rep životinje divlje trza, a bik kopa zemlju svojim kopitima.

Bikovi se uglavnom nalaze u južnoj Evropi. U severnim geografskim širinama su nam poznatiji iz filmova i televizije.

Šta sada znači ako sanjamo bika?

Uopšteno govoreći, bik kao simbol sna ukazuje na muškost i plodnost. San se može odnositi na sopstvene muške delove i povezana svojstva kao što su energija i asertivnost.

Može da znači i želju koju je sanjar osećao dugo, ali se nikada nije ostvarila. Ovo je posebno tačno ako je san o ženi.

Pored toga, može ukazivati na bogatog prijatelja ili pokrovitelja kada sanjar vidi bika u snu.

Međutim, simbol iz snova „bik“ takođe upozorava da ne želite da udarite glavom u zid. Ako se sanjar suoči sa takvom životinjom na koridi, on se u istini bori sa samim sobom i sopstvenim strastima.

Trebalo bi da se oslobodi poslovične tvrdoglavosti Bika i njegove kratke ćudi, nedostatak kontrole mu neće pomoći u životu, naprotiv, čak će mu naškoditi.

Umesto toga, trebalo bi da više oprašta prema drugima, ali i prema sebi.

Simbol sna “bik” – psihološko tumačenje

U psihološkom tumačenju snova, simbol sna se obično tumači seksualno. Bik u snu oličava sopstvene nagone, moć želje.

Za žene, slika iz snova predstavlja neispunjene seksualne želje, za muškarce više zbog nedostatka kontrole.

Ako se sanjar u snu bori protiv bika, tumačenje simbola zavisi od ishoda ovog spora: ako bik uzme sanjara na rogove, u pitanju je upozorenje da sanjar uskoro više neće imati svoje nagone pod kontrolom, uglavnom zato što ih potiskuje.

Ako sanjar pobedi bika, on koristi svoju koncentrisanu energiju na smislen način, “stoji na svom terenu”.

S druge strane, ako sanjar beži od bika, on se plaši sopstvene strasti ili ne želi da to prizna.

Na duhovnom nivou, bik je simbol za muški princip i za životnu snagu, takođe je simbol plodnosti povezan sa silama meseca.

Bik je protivnik krave. Baš kao što krava u snu označava ženske karakteristike kao što su majčinstvo i briga, bik je povezan sa muškim karakteristikama kao što su snaga i moć. Svaka životinja ima određene karakteristike u tumačenju snova.

U zavisnosti od konteksta i osećanja tokom sna, bikovi se snovi mogu tumačiti i pozitivno i negativno i odnositi se ili na njih same ili na određenu osobu u krugu sanjara.

Tumačenje snova o biku

U tumačenju snova, bik označava muške atribute kao što su snaga, moć, energija i asertivnost, ponekad i bes, tvrdoglavost i tvrdoglavost.

Generalno, bik u snu predstavlja muški princip plodnosti, simbolizuje izraženu muževnost, seksualnu moć i požudu.

Ako neko sanja bika, to može ukazivati na neukroćenu strast ili impulsivnost sanjara.

Bik kao animus

U mnogim slučajevima bik u snu simbolizuje animus. Animus je muška osobina ličnosti koja je svojstvena svakom ljudskom biću, i muškarcima i ženama, i može varirati u snazi.

Bik se stoga može odnositi na sopstvene muške delove i povezane karakteristike kao što su energija i asertivnost.

Bik sanja kao luđački san

Željni snovi sadrže naše najdublje želje. Pošto bik u snu označava muškost, impulsivnost i potenciju, kod muškaraca se često tumači kao san o snazi, odnosno kao seksualni san.

Za žene, snovi u kojima se pojavljuje bik mogu biti nesrećni snovi u kojima postoji želja za seksualnim avanturama, ali i za većom aktivnosti.

Takođe u psihološkom tumačenju snova, san o biku se obično tumači seksualno.

U tom smislu, bik oličava sopstvene instinkte i moć želje. Može predstavljati neispunjene seksualne želje ili vaš nedostatak kontrole.

Međutim, simbol se takođe može odnositi na bližnje ljudsko biće, kao što je agresivni muškarac ili seksualni takmičar.

Ako divlja životinja krene u poteru ili borbu u snu, jednu čak i uhvati za rogove, onda to može značiti preteranu instinktivnost i nekontrolisanu seksualnost, što se može shvatiti kao upozorenje.

Na rogove bika se dodaje i seksualna komponenta. San sa rogovima se takođe često tumači u snu kao simbol falusa.

Bik san kao san upozorenja

Pod određenim okolnostima I u odgovarajućem kontekstu, san o biku se može shvatiti kao san upozorenja koji želi da upozori na sopstveni instinktivni život, koji preti da izmakne kontroli.

Naročito ako je životinja crna i agresivna, san se tumači negativno. Svako ko je u borbi sa divljim bikom ili beži od njega može da se plaši nečega u životu, da izgubi sopstvenu vitalnost.

Međutim, ako pobedite u borbi, moći ćete da bukvalno „stojite na svom terenu“ u budnom životu i razumno koristite višak energije u radnom životu.

Ponekad bik u snu može upozoriti i na nepromišljenost, na nevolje u radnom životu ili na materijalne gubitke, izazvane neobuzdanim instinktom. Prave zavidnike ili ljubomorne konkurente, možda čak i kolege, povremeno simboliše bik.

Ako bik uhvati sanjara za rogove, treba ga upozoriti da uskoro više neće imati svoje nagone pod kontrolom jer ih potiskuje. Oni koje bik goni ne žele da priznaju sopstvene strasti i nagone ili ih se plaše.

Druga tumačenja vide profesionalne probleme ili gubitak dobrog prijatelja.

Borba sa životinjom takođe može upozoriti na vašu sopstvenu neraspoloženost i tražiti od vas da popustite. Ako jašete životinju, imate njene porive pod kontrolom.

Popularno tumačenje snova kaže da susret s bikom u snu predstavlja skoru bračnu ponudu koju će sanjar dobiti, ali bi bilo bolje odbiti ovu ponudu.

Snovi o biku u drugim kulturama

U većini kultura, bik je simbol požude. U starom Egiptu, bik je bio simbol boga sunca i sveta životinja.

Smatran je simbolom muške moći i potencije. I u Americi, bik ili bivol je simbol sna za koncentrisanu mušku energiju. I u Evropi, bik takođe označava mušku energiju i nagon.

Grčki tumač snova Artemidoros je u snu video bika simbol za buntovnika ili nadmoćnu osobu iz okruženja sanjara.

Ako se životinja čini posebno agresivnom ili proganja sanjara, to ukazuje na opasnost i pretnju od moćnih.

U arapsko-islamskom tumačenju snova, bik može značiti da ili razmišljajući o braku. Ali može se pojaviti i kao san upozorenja koji upozorava na nepromišljenost ili predstavlja strah od sopstvenih strasti.

Ako ste sami bik, na kraju ćete izgubiti svoju poziciju. I u Persiji, bik je znak upozorenja i poziv da se pripremite za takmičarsku borbu u ljubavnim ili radnim stvarima.

Tradicionalno indijsko istraživanje snova tumači san bika kao neku vrstu prethodnog upozorenja na porodične poteškoće i poziva na oprez.

S druge strane, progon životinje se tu tumači kao pozitivan znak, jer to označava snagu i hrabrost sanjara i kroz koje će on ili ona mnogo postići.

Psihološka / Socijalna simbolika sna o biku

Borbe bikova imaju dugu tradiciju u nekim zemljama kao što su Francuska i Španija.

Sport, koji se prvobitno praktikovao na Kritu, simbolično je postati čovek i savladati sopstvenu pokretačku snagu. Tako su igre služile da se obuzdaju instinkti mladog toreadora kako bi postao zreo čovek.

Bik predstavlja ponos i moć. Ako si sanjao da te juri kroz snove, to se može protumačiti kao upozorenje, zahtev ili želja za nečim. Može da upozori na neobuzdane porive i da ne idete kroz svet sa glavom uza zid i ne razmišljajući o gubicima.

Dakle, san se može shvatiti kao zahtev da budete opušteniji, da ne ostanete u tvrdoglavosti ili ljutnji i da obuzdate svoje porive. Može da pozove na više pokreta, asertivnosti i istrajnosti u svakodnevnom životu.

Kao željan san, san bika izražava unutrašnje želje za ljubavlju, strašću i telesnošću. Svako ko sanja o divljem biku bez pretnje možda žudi za seksualnom avanturom ili traži pravog muškarca.

Ako se sanjar bori sa bikom, onda se verovatno bori sa sopstvenim strastima i nagonima koji žele da budu iživljeni.

Islam, snove sa Bikom povezuje  sa načinom na koji istrajno pokušavate da postignete svoje ciljeve. Ovaj san pokušava da vam donese trenutak za razmišljanje o svom životu koji će vas naterati da preispitate svoje položaje dok pokušavate da postignete svoje ciljeve.

Međutim, sanjanje bika može varirati u zavisnosti od situacije u kojoj se on pojavljuje u snu. Zato je neophodno dublje analizirati san kako biste razumeli šta vaša podsvest pokušava da vam prenese.

Zatim smo pripremili kompilaciju glavnih snova bikova u različitim kontekstima zajedno sa njihovim tumačenjima. Uradite vežbu pamćenja da biste zapamtili male detalje svog sna i čitajte dalje.

Videti bika u snu – Sanjati da vidite bika povezano je sa načinom na koji ste suočeni sa svojim ciljevima, odnosno kako ih ostvarujete. Ako vidite bika u kući, to znači da uskoro očekujete neki finansijski dobitak.

Ovaj san pokazuje da treba da nastavite da donosite odluke na način na koji radite, jer ćete na taj način imati dobar niz u svom poslu koji će vas dovesti do uspeha. Međutim, ovaj san može značiti i nesporazume u vašoj ljubavnoj vezi.

Ako sanjate o jakom ili ljutom biku – Nevolja na polju ljubavi na vidiku! Ako ste u vezi, to znači da će biti nesporazuma sa partnerom. Ako niste u vezi, san može ukazivati na seksualnu apstinenciju koju je teško kontrolisati.

Ako sanjate crnog bika – Ovaj san znači da morate biti oprezni, uglavnom sa ljudima sa kojima ste u prošlosti imali neku vrstu neslaganja: crni bik simbolizuje da će neko sa starom željom za osvetom pokušati da to izvede.

Sanjati veoma mršavog bika – Sanjati mršavog bika koji izgleda bolesno i mršavo signalizira buran period pun komplikacija. Ako ste sanjali ovaj san, obratite više pažnje na svoj novac, na svoje finansije, kako biste izbegli neuspehe. Ako ste sanjali mršavog bika, ali ste finansijski dobrostojeći, budite oprezni jer se mogu desiti nepredviđeni događaji, koji će zauzvrat dovesti do drugih malih nevolja.

Ako je debeli bik – Ako sanjate debelog, snažnog i zdravog bika, trebalo bi da prolazite kroz dobru fazu jer je to znak da ćete postići određenu stabilnost i sigurnost u svom životu. Ovaj san znači da ćete uskoro ući u period prosperiteta na ekonomskom planu.

Sanjati da vas bik napada – Sanjati o jurišanju bika zahteva malo pažnje jer možete dobiti neke neugodne poruke. Loše vesti imaju veze sa vašim odnosima, a posebno sa vašim prijateljima: bik koji juriša može da simbolizuje da ste okruženi lažnim prijateljstvima koja morate da izbacite iz svog života.

Ako sanjate da vas juri bik –  San videti bika da trči za vama je vezan za posao. Stoga, morate obratiti pažnju na svoju konkurenciju u ovoj oblasti. Vreme je da nadogradite neko znanje kako vas drugi ne bi iskoristili. Drugo moguće tumačenje je da možete dobiti neočekivani poklon.

Kada vas juri nekoliko bikova – ovaj san se javlja da vam da poruku, savet: „Težite uspehu, samo tako možete biti uspešni.

Zaključak

Kao što ste mogli zaključiti po spomenutim tumačenjima, snovi o bikovima ne predstavljaju nešto loše.

Zato se slobodno opustite i sanjajte o ovoj moćnoj životinji, ali svakako obratite pažnju na svoj privatni život I svoje finansije ako se ovaj san često ponavlja.

Related Posts