Sanovnik blato – šta znači sanjati blato?

Blato je lepljiva smesa vode i zemlje. Blato je izvor neprijatnosti i problema i kao takvo nema dobru simboliku ni u snovima.

Značenje snova o blatu

Okolnosti koje negativno utiču na vas

Kao što smo pomenuli, blato u snu uglavnom nije dobar znak. Ako ste ga sanjali, a posebno ako ste hodali kroz blato, takav san možda ukazuje na neke okolnosti ili situaciju koja vam je prepreka u životu.

Možda se trenutno suočavate sa teškoćama ili izazovima sa kojima teško izlazite na kraj.

Ugrožen ugled

Obzirom da je blato simbol prljavštine i nečistoće, san o blatu može da ukazuje da se trenutno nalazite u okolnostima koje mogu štetno delovati na vaš ugled i ukaljati ga.

Moguće je da je vaš strah od potencijalnih posledica nekih dešavanja na javi koje vas mogu javno osramotiti doveo da sanjate ovakav san. To je posebno tačno ukoliko ste sanjali da su vam odeća ili telo zamazani blatom.

Potreba za promenom životnih navika ili karakternih osobina

Nekad snovi o blatu mogu da budu upozorenje u pogledu životnih navika koje imate. Moguće je da ne vodite dovoljno računa o sebi i svom životnom prostoru.

Ovaj san ne mora uvek da znači da je potrebno da se pozabavite ličnom higijenom ili čišćenjem životnog prostora, ali često znači upravo to.

San o blatu nekad je reakcija naše podsvesti na naše navike. Moguće je da se osećamo loše zbog svoje aljkavosti, ali prosto ne stižemo da se bavimo čišćenjem, ili su nam neke stvari preče.

Ovakav san bi u toj situaciji mogao ukazivati da se suštinski loše osećate zbog toga i da bi trebalo da se promenite.

Nekad je ovaj san znak da se malo više pozabavite svojim zdravljem, posebno u pogledu ishrane i fizičkih aktivnosti.

Strah od suočavanja sa problemima

Za nekog, san o blatu otkriće mogući strah ili odbijanje da se suočite sa nečim u životu što vam predstavlja problem.

Možda vas nešto duže vreme tišti, ali uporno oklevate da preduzmete nešto da promenite situaciju kojom ste nezadovoljni.

Nesrećne okolnosti, teret, konfuzne situacije i sl.

San o blatu najčešće ima negativnu konotaciju. Obično snovi u kojima se javlja blato ukazuju na neke neprilike i teškoće, konfuzne situacije, nesrećne okolnosti, smetnje, komplikacije i sl. koje uskoro možete iskusiti.

Snovi o blatu u islamu

Islam snove o blatu takođe ne smatra dobrim znakom.

San u kome ste hodali po blatu znači da se suočavate sa nekim problemima u životu. Možda je to neka situacija ili veza, ali svakako se osećate opterećeno.

Ako ste gledali nekog kako hoda kroz blato, san je moguć znak da ćete uskoro čuti glasine o nekom, ili ćete učestvovati u razgovoru u kome će biti ogovaranja.

Ako ste sanjali da vam je odeća zamazana blatom, takav san je obično znak ugrožene reputacije.

Možda ste na meti nekog ko vas ne voli i pokušava sve da uradi kako bi oblatio vaše ime. Snovi u kome ste videli blato mogu da označavaju neke zdravstvene probleme, obično vezane za oblast stomaka.

Tumačenje snova o blatu

Sanjati da vidite blato

San u kome ste videli blato loš je znak. Obično ukazuje na trenutne probleme koje imate. To su okolnosti ili situacije koje vas sprečavaju da napredujete i ostvarite svoje ciljeve.

Takav san može da odražava i probleme u vašem karakteru koje morate otkloniti ako ne želite da vas sputavaju. Nekada je san o blatu koje ste videli odraz vaše preopterećenosti obavezama.

Možda je previše stvari i odgovornosti na vašim plećima i osećate se iscrpljeno i frustrirano jer ne možete sve da postignete. Nekad je ovaj san znak da se morate sami suočiti sa nekim problemima u životu.

Sanjati da ste zgazili u blato

Ako ste u snu zgazili u blato, takav san obično nije dobar znak. Obično je san znak nekih loših navika, kojih ste svesni, ali nikako da promenite. Te navike vam škode, posebno vašoj reputaciji.

Često ste zbog njih predmet ogovaranja. Ovaj san shvatite kao znak da preispitate svoje ponašanje u nekim situacijama i promenite ga, jer ćete tako samo poboljšati svoj život.

Sanjati da tonete u blato

Ako ste sanjali kako polako tonete u blato i shvatate da nema izlaza, takav san obično je znak da će se neke stvari u vašem životu uskoro promeniti (obično nabolje).

Ovaj san obično odražava situacije u kojima ste očajni jer ste dotakli samo dno, ali obično u tim trenucima shvatate da ste prepušteni sebi i da morate da se borite.

Ovaj san je obično znak da je teškom periodu koji traje već duže vreme u vašem životu uskoro kraj. Vi ćete doneti odluku da ga prekinete promenama koje ćete uneti.

Sanjati da ste upali u blato

Ako ste sanjali da upadate u blato, takav san obično nije dobar znak. Često govori o predstojećim svađama i sukobima sa nekim ko vam je blizak. To može biti neko iz vaše porodice, ali i prijatelj ili kolega.

Verovatno ćete vi biti inicijator svađe nekim svojim neprimerenim komentarom. Nekad ovaj san može da najavljuje promenu mesta stanovanja.

Sanjati da ste se zaglibili u blato

Ako ste se u snu zaglibili u blato i shvatate da ne možete da se pomerite, obično je taj san znak nekih skorašnjih promena koje vas očekuju.

Nažalost, te promene obično nisu dobre, obzirom da je blato u snu negativan znak.

Moguće je da ćete morati da se priviknete na nove okolnosti u životu zbog nekih neočekivanih događaja koje biste radije izbegli. To može biti gubitak posla ili neka druga velika neprijatnost.

Sanjati da se kupate u blatnjavoj vodi

Ako ste se u snu kupali vodom koja je blatnjava, u bazenu ili kadi, taj san je vrlo dobar znak.

Obično ukazuje da će se uskoro neke vaše životne okolnosti promeniti na bolje. San je znak srećnih okolnosti i pomoći prijatelja koji se nalaze na položaju.

Ovakav san označava napredak i priznanje zbog vaših uloženih napora. Svakako je znak sreće i zadovoljstva što ste trudom i radom konačno ostvarili neki veliki i važni cilj.

Sanjati davljenje u blatu

Ako ste se u snu davili u blatu i niste mogli da dišete, san obično odražava ono što vam se trenutno događa u životu.

Moguće je da osećate da nemate izlaza u nekim životnim okolnostima. Moguće je da osećate nedostatak kontrole nad svojim životom, osećate se poniženo i iskorišćeno.

Moguće je da je san posledica činjenice da nemate pravo glasa u nekim životnim odnosima i situacijama.

Možda uvek morate da postupite kako vam kažu vaši roditelji, bračni drug, partner ili pretpostavljeni.

Ovakav san je odraz velike duševne uznemirenosti i poručuje da se zauzmete za sebe i svoja prava što pre, na miran i staložen način kroz razgovor sa tim osobama koje vam uskraćuju slobodu.

Sanjati da hodate kroz blato

Ako ste u snu hodali kroz blato, takav san obično nije ohrabrujući znak. Takav san obično označava neprijatnosti, neprilike, teškoće, prepreke i konfuziju.

Te situacije unose vam pometnju u život. Ovakav san znak je da postoji nešto u životu što vas uznemirava.

Moguće je da postoji nešto što smatrate da nije pravedno, ali ne možete da ga promenite. Nekad postoji neka situacija u vašem životu zbog koje vam je neprijatno ili vas je sramota.

Ovaj san znak je predstojećih izazova sa kojima se možete uskoro suočiti, a koji će vam sigurno usporiti napredak ka ostvarenju nekih planova.

Ako ste hodali po osušenom blatu punom pukotina, san je znak manjih teškoća koje ćete relativno lako prevazići, možda i uz pomoć neke bliske osobe.

Sanjati da poznanik hoda po blatu

Ako ste nekog poznanika u snu gledali kako hoda po blatu, takav san je znak upozorenja najčešće.

Obično san ukazuje da je to osoba kojoj se ne može verovati i da je potrebno da obratite pažnju na njeno ponašanje i radnje i sprečite da vam naudi. To bi se moglo dogoditi kroz širenje laži o vama.

Ovaj san može da označi i da se takva situacija već dogodila i podsvest vam samo ukazuje da bi nešto trebali da preduzmete po tom pitanju i povratite svoj ugled.

Sanjati da vas je neko isprskao blatom

Situacija da budete isprskani blatom relativno je česta u svakodnevnom životu.

Ako ste sanjali da vam se to dogodilo, da vas je na primer isprskao blatom automobil koji je projurio pored vas, takav san može biti i sećanje na nešto što ste već doživeli, i odražavati vaš osećaj besa, poniženja i neverice što vam se to dogodilo.

Takav san može biti i znak da možete biti optuženi lažno od osoba iz vašeg okruženja.

Neko može vrlo loše postupiti prema vama u skorije vreme, ali to najverovatnije neće biti osoba koju cenite i poštujete već neko o kome nemate dobro mišljenje.

Sanjati da gledate nekog kako se maže blatom

Ako ste u snu posmatrali nekog kako se maže blatom po telu, takav san je zabrinjavajući znak. Može da označava neke veće neprilike, sramotu, pa čak i bolest.

Češće će se san odnositi na neku osobu koja vam je bliska koja može doživeti nešto od toga.

Sanjati da gurate u blato nekoga

Ako ste u snu gurnuli nekoga u blato, taj san možda odražava vašu grižu savesti zbog neke nepravde koju ste namerno ili nenamerno nekom učinili.

Možda ste neku osobu odvratili od neke namere koja bi je usrećila ili ste je na drugi način oštetili svojim ponašanjem.

Ovaj san može isto da bude i odraz osećaja sramote što ste nekome zavideli na uspehu ili nečemu. Svakako je san odraz podsvesti koja želi da vas „simbolično“ prikaže u negativnom svetlu zbog vaših postupaka.

Istovremeno, san može da bude i poruka da se prema toj osobi iskupite nekako ako je to uopšte moguće.

Sanjati blato na licu

Ako ste sanjali da imate blato po licu ili ste se mazali po licu blatom, moguće je da ovaj san odražava vašu zatvorenu i stidljivu, a možda neiskrenu prirodu.

Moguće je da iz nekih razloga ne prikazujete svoju stvarnu prirodu okolini. Razlozi, kao što smo rekli mogu biti vaša stidljiva i povučena priroda, ali isto tako i skriveni motivi koje imate za lažno prikazivanje.

Sanjati blato na kosi

Ako vam je u snu kosa bila blatnjava, takav san uglavnom nema loše značenje. Može da označi poboljšanje zdravlja, ako ste do skora imali nekih problema.

Nekad može da označava i poboljšanje nekih odnosa sa ljudima iz vaše okoline. Za nekog, ovaj san može biti odraz nesigurnosti po pitanju izgleda, posebno nezadovoljstvo kosom.

Sanjati blato na rukama

Ako ste sanjali da su vam ruke zamazane blatom, to nije dobar znak. Obično je znak problema na koje uskoro možete naići. Nekad se san odnosi na teškoće u životima vaših bližnjih.

Moguće je da će vas neko blizak, rođak ili prijatelj, pozvati uskoro za savet kako da reše tekuće probleme.

Sanjati blato na nogama

Ako ste sanjali da su vam noge skroz blatnjave, takav san isto nije dobar znak. San ukazuje na neke manje prepreke na koje uskoro možete naići prilikom rada na nekom projektu ili ostvarivanja nekog cilja.

Obzirom da se ne radi o većim teškoćama, moći ćete da ih relativno lako prevaziđete.

Sanjati da vam je blato na odeći

Ako ste sanjali da vam je odeća prekrivena blatom, san je takođe loš znak, i obično se odnosi na ugroženu ili uništenu reputaciju.

Možda se plašite da će neki događaj da ukalja vaš obraz, a moguće je i da ćete u skorijoj budućnosti doživeti nešto što će staviti vaš ugled na kocku.

Nekada je ovaj san odraz vašeg odbrambenog stava i odbijanja da prihvatite krivicu u nekoj situaciji.

Možda se osoba koja nikad nije u stanju da kaže „izvini“ iako ste svesni da ste krivi, samo zato što vam sujeta to ne dozvoljava.

Ovim snom vam vaša podsvest može ukazati na vašu bezosećajnu prirodu i sklonost da namećete svoje mišljenje ne vodeći mnogo računa o drugima i njihovim stavovima.

Moguće je da vam san poručuje da porazmislite o svom ponašanju i promenite se nabolje.

Sanjati blato na cipelama

Ako ste sanjali da su vam blatnjave cipele, san takođe nije dobar znak. Obično ukazuje na skorašnje sukobe i nesuglasice sa bližnjima. Možda se posvađate sa roditeljima ili sa drugim ukućanima.

Možda ćete se sukobiti sa bliskim prijateljem zbog nečeg što ste rekli, što može zahladneti, a nekad čak i prekinuti vaš odnos.

Vrlo često ovaj san simboliše otuđenje od prijatelja i poznanika sa kojima ste do skoro bili vrlo bliski, ali obično zbog vaše krivice.

Ovaj san može da označava i probleme sa kojima se možete susreti prilikom ostvarivanja nekog cilja. Nekada ovaj san može da označava neprijatnosti koje možete doživeti na nekom putu koje će vas puno uzdrmati i uznemiriti.

Sanjati blato u kući

Ako ste u snu videli kuću potpuno blatnjavu i blato razmazano po podovima, nameštaju, zidovima i sl. takav san je suprotno očekivanjima jako dobar znak.

Taj san označava napredak i izobilje koje vas očekuje u skorijoj budućnosti. Možete očekivati da kao u narodnoj izreci bude „para ko blata“.

San je takođe i znak stabilnih porodičnih i prijateljskih veza koje vam ispunjavaju život.

Sanjati blato na putu

Ako ste sanjali da hodate putem koji je prekriven blatom, takav san obično je vid opomene. Moguće je da ste trenutno u negativnom raspoloženju i vaša negativnost se odražava na vaše ponašanje i okolinu.

Negativne misli sprečavaju vas da ostvarite svoje namere i, što je najgore, privlače ono što ne želite umesto ono što želite.

Blato na cesti u vašem snu znak je da se trgnete i počnete da razmišljate optimistično o svom životu i budućnosti.

Sanjati blatnjavu i mutnu vodu

Ako ste u snu videli blatnjavu i mutnu vodu, ni taj san nema dobro značenje. Obično se odnosi na vaš status i reputaciju u društvu.

Moguće je da nešto što ste uradili ili rekli može da vas ugrozi i da snosite posledice zbog toga. Primera radi, moguće je da zbog nekog vašeg nemara na poslu budete diskreditovani u kolektivu.

Nekad se takva situacija može dogoditi i bez vaše krivice, samo zato što ste okruženi ljudima koji vam ne misle dobro i uradiće sve da uruše vaš ugled.

Ako ste videli reku koja je bila blatnjava i mutna, takav san takođe simbolizuje probleme i nesuglasice, ogovaranje, sramotu, svađe i slične neprijatnosti.

Sanjati da ste okruženi blatom

Ako ste sanjali da je blato svuda oko vas, takav san može da označava probleme uzrokovane vašim pogrešnim potezima ili odlukama.

To mogu biti novčani problemi, problemi na poslu ili neke druge neprijatnosti. Svakako ovaj san vrlo često ukazuje na probleme koje možete da iskusite.

Nekada je ovaj san znak promena i transformacije nekih životnih okolnosti. Od drugih detalja sna zavisiće da li će te okolnosti biti prijatne ili neprijatne za vas.

Sanjati da vas gađaju blatom

Ako su vas u snu neka osoba ili osobe gađale blatom, takav san nije dobar znak.

Obično ukazuje da imate neku osobu ili osobe u svom okruženju koje vam nisu prijatelji i zapravo ne bi prezali od toga da vam naude.

Možda u skorije vreme doživite neke velike neprijatnosti od tih osoba koje mogu pokušati da vam unište ugled, da bi pribavile sebi korist, ili prosto iz ličnog zadovoljstva da rade loše stvari.

Možda uskoro saznate da je neka osoba kojoj ste verovali značajno zloupotrebila vaše poverenje što vam se mnogo može obiti o glavu.

Sanjati da perete blatnjavu odeću

Ako sanjali kako pokušavate da operete blato sa odeće, obično takav san nije dobar znak i može ukazivati na probleme sa reputacijom.

Možda vam neko radi iza leđa, a niste svesni toga. Moguće da ćete uskoro zbog nekih laži i ogovaranja od strane osoba koje vas ne vole morati da snosite posledice.

Možda će vas neko lažno okriviti za nešto i moraćete da se borite da dokažete da niste krivi. San ukazuje da budete oprezni u narednom periodu i obratite pažnju na namere ljudi iz vašeg okruženja.

Sanjati da perete blatnjave ruke

Ako ste sanjali da perete blato sa ruku, taj san je dobar znak. Obično ukazuje da ćete uspeti da povratite ugled u situacijama kad je on ukaljan zlonamernim postupanjem nekog iz vaše okoline.

Ovakav san ukazuje na uspeh planova i projekata i znak ostvarenja želja. Od svih snova o blatu, ovaj ima najbolje značenje. Označava i ostvarenje želja i planova sopstvenim trudom i zalaganjem.

San je znak nagrade za trud.

Related Posts