Sanovnik krokodil – šta znači sanjati krokodila?

Snovi su glasnici podsvesti, iako vrlo često predstavljaju odraz dnevnih dešavanja.

Ne tako retko, snovi nam daju vrlo značajne informacije o nekom problemu koji imamo, a koga možda nismo ni svesni.

Naša podsvest vrlo mudro izabere sadržaj, a na nama je da ga protumačimo i shvatimo poruku.

Krokodil i ostali gmizavci najčešće nisu dobar znak ukoliko se jave u našim snovima. Ako ste sanjali krokodila, guštera i zmiju, značenje će biti slično.

Obično takav san ukazuje na neke opasnosti, prevare, nesigurnost, strah i probleme.

Značenje krokodila u snu

Opasnost

Krokodil je životinja koja je simbol dugotrajnosti i misterija života. Krokodili su živi dinosaurusi, svedoci davno prošlih vremena.

Krokodil je vrlo opasna životinja pa snovi o njima često mogu ukazivati na neke opasnosti u našem životu kojih možda nismo ni svesni.

Strah

Snovi o krokodilima mogu ukazivati i na naš strah od nečega, i na potrebu da se sa njime suočimo. Detalji sna mogu nam pomoći da otkrijemo svoje strahove, jer nekada ih nismo ni svesni.

Ovakav san može biti upozorenje naše podsvesti da se što pre uhvatimo u koštac sa tim strahovima, jer blokiraju naš napredak i sprečavaju nas da dobijemo nešto što želimo.

Opasnost

San u kome vidimo krokodila može da bude i upozorenje na potencijalnu opasnost u kojoj se možemo naći.

Svakako je preporučljivo biti na oprezu u narednih nekoliko dana, ali voditi računa da se ne opteretite previše, jer nekada strah i iščekivanje nečeg lošeg može upravo to i prizvati u vaš život.

Prevara

U nekim slučajevima, krokodil u snu može da označi i mogućnost da budemo prevareni u narednih nekoliko dana.

Možda san skreće pažnju na neke prevarne aktivnosti nekoga u našem okruženju i upozorava na oprez. Nekad taj san može da bude znak prevare koju smo doživeli.

Beozosećajnost

U nekim situacijama, krokodil u snu može biti znak bezosećajnosti. Nekada je to način da naša podsvesti u snu prikaže osobu koju smatramo bezosećajnom, a nekada je to način da nam podsvest ukase na našu ličnu bezosećajnu stranu prirode, koju ispoljavamo prema nekome ili okolini uopšte, i na taj način nas opominje da preispitamo svoje ponašanje i promenimo ga nabolje.

Nekad ovaj san označava neku beskrupuloznu osobu iz našeg okruženja čijih osobina možda nismo svesni, ali nam podsvest ukazuje da treba da se klonimo te osobe.

Uspeh

Krokodil u snu nekad je dobar znak. Može biti znak uspeha, uspešnog rešavanja problema, a nekad može označavati i uspeh na poslu ili unapređenje.

Veličina krokodila u snu

Kad sanjamo krokodila ili krokodile, treba da obratimo pažnju i na njihovu veličinu u snu, jel veći krokodil ukazuje da je značaj sna i poruke veći, nego kad sanjamo malog krokodila.

Snovi o krokodilu po islamu

Po islamskom tumačenju snova, krokodil u snu nema dobro značenje. Njegovo javljanje u snu označava nepouzdane ljude, lopove, prevarante, grešnike, zabranjene radnje. Ukoliko je krokodil ščepao i ubio u vodi, san može da označava gubitak imanja ili druge nevolje koje osoba može pretrpeti.

Ukoliko je osoba uspela da pobegne od krokodila, san ukazuje na probleme i nevolje koje će osoba srećom uspeti da izbegne. Ako je u snu osoba dobila neki predmet od krokodila, pr. kožu i sl. san može da označava neku dobit od neprijatelja.

Tumačenja snova o krokodilima

Videti krokodila u snu

San u kome ste videli krokodila, najčešće nema dobro značenje.

Nekad ovaj san može značiti iznenadnu nesreću ili neku veliku neprijatnost koju možete doživeti vi ili neko ko vam je blizak. Efekat koji će taj događaj imati na vaš život zavisiće od veličine krokodila koga ste sanjali. San je često znak iznenadne opasnosti.

Često označava osobu za koju se može ispostaviti da vam je opasan protivnik (na poslu ili u nekoj drugoj životnoj situaciji). San se treba smatrati upozorenjem podsvesti na neku osobu koja vam može napraviti probleme u životu.

U nekim slučajevima, san o krokodilu može označavati prevaru, posebno da će vas neki bliski prijatelj prevariti, ili pokušati da vas prevari.

Nekad san može predstavljati upozorenje podsvesti da vas je neko blizak prevario, iako možda toga niste još uvek svesni. Taj san može ukazivati na osobu koja će probati da manipuliše vama da donesete odluke koje su na vašu štetu.

San o krokodilu često je znak prepreka na koje možete naići u narednom periodu, posebno ako ste na putu da ostvarite neki cilj.

Ponekad je san u kome vidite krokodila prosto projekcija vašeg trenutnog mentalnog stanja i raspoloženja.

Možda se trenutno osećate besno i razdražljivo i san je odrazio vaše stanje prikazujući krokodila koji je vrlo agresivna i opasna životinja.

Sanjati krokodila u vodi

Ako ste u snu videli krokodila kako pliva ili samo miruje u vodi, taj san obično odražava vaš karakter.

Možda vas podsvest opominje da ste previse nesigurni i neodlučni što vam samo pravi probleme u životu, pre svega u odnosima sa drugim ljudima koji imaju takvo mišljenje o vama.

Ovakav san može označavati i vašu sposobnost da se prilagodite svakoj situaciji i generalnu snalažljivost u životu.

Sanjati krokodila u džungli

Ukoliko ste sanjali da ste u džungli i tamo videli krokodila, takav san obično ima dobro značenje i može označavati neke nove početke u vašem životu.

Obratite pažnju na detalje da bi utvrdili u kojoj oblasti života možete očekivati neke novine i početke.

Sanjati krokodila na obali reke ili jezera

San u kome ste videli krokodila kako miruje pored obale reke ili jezera, takav san može imati različita značenja pa je bitno da obratite pažnje na ostale detalje sna.

Ovaj san može označavati neku blisku osobu, rođaka ili prijatelja, koji može pokušati da vas prevari ili izmanipuliše da uradite nešto što ne želite.

Takođe, ovaj san može da ima i dobro značenje, ukazujući da je neka opasnost prošla i da prestanete da se brinete zbog nekih okolnosti u vašem životu. Za neke, ovaj san će označavati srećne trenutke u ljubavi.

Sanjati krokodila u zoološkom vrtu ili zatvorenog u nekom prostoru

Ako ste krokodila u snu videli u zoološkom vrtu ili aligatora zatvorenog u kavezu ili drugom prostoru, ovakav san obično ukazuje na neke vaše podsvesne potrebe, pre svega potrebu za slobodom i nezavisnošću.

Moguće je da vas trenutne životne okolnosti sputavaju i da se osećate kao u kavezu i agresivni ste i besni zbog toga. San je znak da se trebate pozabaviti sa tim emocijama i promenite nešto u svom životu. Nekad ovaj san označava da ste drugačiji od većine ljudi.

Sanjati da vas je napao krokodil, a niko vam ne pomaže

Ako vas je u snu napao krokodil, a niko nije prilazio da vam pomogne iako ste zapomagali i tražili pomoć, takav san može ukazivati da se osećate usamljeno i prepušteni sami sebi.

Moguće je da se nalazite u nekoj opasnosti ili imate puno problema u životu trenutno, a nemate na koga da se oslonite.

Ovakav san može isto ukazivati na potencijalne probleme i neprijatnosti koje vam slede, ali koje ćete morati u potpunosti sami da rešavate, jer neće biti moguće da vam iko pomogne.

Sanjati krokodila koji nekog napada

Ukoliko ste sanjali scenu u kojoj krokodil napada nekog, takav san može da ukazuje na vašu bezosećajnost.

Moguće je da ste nekog uvredili svojim neprimerenim i neuviđajnim ponašanjem i san je način da vas podsvest opomene da promenite svoje ponašanje i postanete uviđajniji za osećanja drugih ljudi.

Sanjati da vas je ujeo krokodil

Ako vas je u snu ujeo krokodil, što je vrlo čest scenario kod snova sa krokodilima, takav san može ukazivati na neki podsvesni bolni sadržaj sa kojim odbijate da se suočite.

Možda potiskujete neke traume iz prošlosti iako vas blokiraju i ne dozvoljavaju da napredujete.

Nekad ovakav san može da označava potrebu suočavanja sa nekim strahovima koje imate, a uporno odbijate da to uradite. Često je ovaj san znak vašeg odbijanja da izvučete pouku iz onog što vam se dešava i ne pravite iste greške.

Za neke, ovaj san može označavati da vas pritiska neka situacija ili veza u kojoj se nalazite.

Ovaj san može označavati i razočarenja, posebno u bliske ljude, prijatelje i rodbinu. Možda će vas povrediti ili vas je povredio neko koga puno volite i cenite. San može biti znal problema sa kolegama na poslu ili problema sa nekim poslovnim odlukama.

Nekad ovaj san može označavati i snažnu fizičku privlačnost koju osećate prema nekome.

Sanjati pripitomljenog krokodila

Ukoliko ste sanjali pripitomljenog krokodila, taj san ima dobro značenje, jer označava sticanje kontrole nad nekom situacijom koja je do skora predstavljala problem.

Ovaj san može značiti da ste uspeli da se izborite sa nekim ciljem i postigli uspeh nakon puno teškoća-

Sanjati divljeg krokodila

Snovi o divljem krokodilu često ukazuju na predstojeću opasnost. Nekad taj san može označavati i početke ili određene promene koje možete očekivati u skorijoj budućnosti, ali će oni najčešće biti povezani sa nekim izazovima i teškoćama.

Sanjati da krotite divljeg krokodila

Ukoliko ste sanjali da krotite i pokušavate da pripitomite divljeg krokodila, takav san je dobar znak i može ukazivati da ste na putu da prevaziđete neke probleme ili teškoće sa kojima se suočavate. Taj san može označavati i pomirenje sa nekim osobama sa kojima nista u dobrim odnosima.

Sanjati da bežite od krokodila

San u kome bežite od krokodila često je znak da izbegavate da se suočite sa nekim problemom ili sa nekim delom vaše ličnosti koji je blokada vašem daljem napretku.

Iako ste svesni veličine problema koji ta vaša osobina uzrokuje vašem životu i dalje se opirete njegovom rešavanju, što ovaj san i opisuje. San može biti i pokušaj vaše podsvesti da vam skrene pažnju na neke pshilološke probleme ili neke loše osobine koje imate, a kojih možda niste ni svesni.

U nekim slučajevima, ovakav san može da označava kraj neke faze u životu i početak nove. Može biti i znak promena koje ćete uskoro doživeti.

Sanjati da vas juri krokodil

Ako vas je u snu jurio krokodil, takav san može da označi vaš pokušaj da pobegnete od nekog problema koji vas muči.

Može da označava i pokušaj da se udaljite od neke osobe koja vam pravi probleme ili pokušava da vas prevari ili manipuliše vama. Ovaj san može značiti da ste primorani da sarađujete sa osobom koju ne cenite ili za koju znate da je prevarant i podsvesno pokušavate da to izbegnete.

Ako je krokodil jurio za vama na kopnu, ali ste uspeli da mu pobegnete, takav san je dobar znak i obično označava da ćete uspešno rešiti neku situaciju ili uspeti da se otarasite neke osobe koja vam pravi probleme.

Ovaj san označava novi period u vašem životu u kome će probleme zameniti uspeh i ostvarenje ciljeva sa lakoćom. San može biti i znak da ćete sa lakoćom prevazići neke probleme.

Sanjati da vam se krokodil približava

Ako ste sanjali da vidite krokodila kako vam se približava ili se pojavljuje iznenada, takav san obično neće imati dobro značenje i može da ukazuje na period teškoća koji vam predstoji.

Moguće je da naiđete na probleme prilikom realizacije vaših trenutnih ciljeva. San se može odnositi i na teškoće koje može doživeti neko ko vam je blizak.

Sanjati da vam se krokodil približava u vodi

Ako ste sanjali da ste u vodi i vidite krokodila kako pliva ka vama, san isto nije dobar znak, jer može ukazivati da ćete doživeti neke neprijatnosti u skorijoj budućnosti. San može da ukaže da će neko vama blizak doživeti neprijatnost.

San u kome ste ubili krokodila

Ukoliko ste u snu ubili krokodila, takav san je najčešće vrlo dobar znak, jer označava da ćete izbeći neke teškoće ili ćete uspešno rešiti neke probleme.

Vrlo često san ukazuje na kraj neke teške faze u životu ispunjene problemima i stresom. San ukazuje na prestanak briga u nekoj situaciji.

Ponekad ovakav san može da bude odraz vašeg pritajenog besa kog možda niste ni svesni.

Nekad san o ubijanju krokodila može da bude znak nekih srećnih događaja u bliskoj budućnosti, koji mogu biti vezani za poboljšanje materijalne situacije. Nekad može označavati i ostvarenje ciljeva nakon prevazilaženja teškoća i ulaganja truda.

Sanjati da pokušavate da ubijete krokodila

San u kome ste se uplašili od krokodila, a onda pokušali da ga ubijete, san je često znak neprijatelja u vašem okruženju.

Možda je vaša podsvest shvatila da postoji neko u vašoj blizini čije ponašanje predstavlja potencijalnu opasnost za vas. Ta osoba može biti neki kolega, ali može biti i iz kruga vaših poznanika.

Obratite pažnju na detalje sna kako bi utvrdili o kome se radi. Moguće da ovaj san ukazuje na nekoga ko se pretvara da vam je prijatelj i želi vam dobro, a u stvari ima neke pritajene i nečasne namere.

Moguće je da neko čeka trenutak da vas nekako iskoristi ili da vas izmanipuliše kako bi ostvario neke svoje interese.

Ponekad ovakav san može da označava osobu koja pokušava da vas nečasnim sredsvima, ogovaranjem ili podmetanjem neistina, okleveta i uništi vam reputaciju.

Možda znate o kojoj se osobi radi, a moguće i da toga niste svesni, i da je vaša podsvest shvatila da vam preti neka opasnost.

San u kome krokodil jede ljudsko meso

Ako ste sanjali kako krokodil proždire čoveka koga je ulovio, taj san može ukazivati na osobu koja vam može napraviti probleme u narednom periodu.

Takođe, san može označavati i brige ili neuspeh u nekom poslu koji vam je bitan.

San u kome krokodil proždire svoj plen

Ako ste sanjali kako posmatrate krokodila dok prožire ulovljeni plen, takav san može ukazivati na probleme koje možete iskusiti zbog sklonosti da se prepuštate prekomernim užicima života.

Nekad može označavati i neprijatne situacije u kojima se možete naći, a koje vas mogu uzdrmati.

San u kome jedete krokodilsko meso

San u kome ste jeli krokodilsko meso je često dobar znak i znači da ste konačno uspeli da se suočite sa svojim strahovima, ili da ćete to uskoro uraditi.

Često je ovakav san i znak uspeha ili uspešnog okončanja nekog posla.

San o malom krokodilu

Ako ste sanjali malog krokodila, ili mladunce koji se izležu iz jaja, takav san može da označava manje novčane brige i probleme koje možete iskusiti u narednom periodu.

San o malim krokodilima u kući može ukazivati na male brige koje mogu zadesiti njene ukućane.

U nekim slučajevima, ako sanjate malog krokodila, takav san može da označava osećaj krivice koji nosite.

Nekad je znak manjih problema ili sitne prevare koju možete pretrpeti uskoro.

Sanjati mrtvog krokodila

Ako ste u snu videli mrtvog krokodila, san ima slično značenje kao i da ste u snu ubili krokodila i najčešće označava uspeh u prevazilaženju problema i teškoća.

San isto može označavati i vaš uspeh nad neprijateljima.

Sanjati da hranite krokodila

Ako ste sanjali da hranite krokodila, san najverovatnije ukazuje da ste preterano opuštena osoba koja ne vodi previše računa o sebi i drugima, i često se izlaže nepotrebnim opasnostima.

San je znak vaše neodgovornosti i nesmotrenosti.

Sanjati krokodila sa razjapljenim čeljustima

Ako ste sanjali krokodila koji je imao širom otvorene čeljusti, takav san je najverovatnije odraz vašeg karaktera ili trenutnog raspoloženja.

Možda ste osoba koja je sklona da lako plane ili izreaguje preterano bez nekog većeg razloga, a možda je to trenutna faza u kojoj se tako ponašate.

Sanjati više krokodila

Ako ste u snu videli više krokodila na gomili, takav san obično označava pretnje i veće probleme koje možete iskusiti u narednom periodu.

Sanjati borbu dva krokodila

San u kome ste posmatrali borbu dva krokodila može biti odraz nekog konflikta kome ste prisustvovali na javi. San je poruka da se klonite od tih osoba.

Related Posts