Sanovnik lav – šta znači sanjati lava?

Snovi u kojima se pojavljuju životinje su prilično česti.

U ovom tekstu ćemo se baviti snovima o lavu, koji ipak nisu toliko česti kao snovi o nekim drugim životinjama koje viđamo svakodnevno.

Ako ste sanjali lava, to je sigurno ostavilo veliki utisak na vas i to je verovatno bio neki neobičan san.

Ovde ćemo se baviti tumačenjem snova o lavu, odnosno reći ćemo vam šta ti snovi mogu da znače i kakvu važnost mogu da imaju za vaš stvarni život.

Simbolika lava u snovima

Lav u snovima uglavnom predstavlja neku vrstu zaštite. Može se raditi o tome da se na javi osećate usamljeno i da vam je potrebna zaštita, a može biti i da ste vi taj koji nekom pruža zaštitu.

Moguće su razne interpretacije sna u zavisnosti od toga šta ste tačno sanjali.

Lav se takođe oduvek smatrao simbolom snage, kako na javi, tako i u snovima. Ako ste sanjali lava, to može da znači da ste vi osoba koja poseduje veliku snagu. To ne mora uvek da bude fizička snaga, već ona snaga koju nosite u sebi i koja vam pomaže da se izborite sa velikim problemima u životu.

Lav u snovima je u tom slučaju uglavnom dobar znak, jer vam stavlja do znanja da ćete u narednom periodu dobiti veliku snagu i da ćete biti u stanju da prevaziđete sve teške momente koji su pred vama.

Interesantno je i tumačenje prema kojem lavovi simbolišu našu podsvest, odnosno sve one emocije i misli koje su skrivene duboko u nama i koje iz nekog razloga verovatno potiskujemo.

Verovatno se na javi plašimo šta je to što naša podsvest pokušava da nam kaže i upravo u snu imamo priliku to da otkrijemo i da se na taj način suočimo sa svojim podsvesnim strahovima i emocijama.

Prema islamskom sanovniku, snovi o lavu obično znače da je vaš neprijatelj jako moćan i da vam preti velika opasnost.

U tom slučaju lav u snovima vas upozorava da budete oprezni u periodu koji dolazi jer je moguće da ćete doći u sukob sa nekim ko je mnogo jači od vas u svakom smislu.

Bilo koje tumačenje sna da odaberete, najvažnije je da uzmete u obzir celokupan kontekst sna i sve detalje koje ste videli.

Tumačenje vašeg sna o lavu će zavisiti od toga u kojoj situaciji ste sanjali lava, kako se lav ponašao u snu i šta ste prilikom tog sna osetili. Uzmite u obzir sve ove faktore pre nego što počnete da tumačite svoj san o lavu.

U sledećem pasusu ćete imati priliku da vidite neka konkretna tumačenja raznih snova o lavu.

Različiti snovi o lavu – značenje i simbolika

Snovi o tome kako posmatrate lava. Ako ste sanjali kako posmatrate lava, taj san je dobar znak i u većini slučajeva znači da niste sami u životu i da imate nekoga ko stoji iza vas i ko vam pruža zaštitu.

Verovatno je u pitanju muška osoba koja mnogo brine o vama. Upravo zato bi trebalo da budete jako zahvalni, jer imate nekoga kome je mnogo stalo do vas i ko će vas u svakoj situaciji zaštititi.

Snovi o belom lavu. Ukoliko ste sanjali belog lava, taj san ima veze sa duhovnošću. Zapravo, beli lav u snovima simboliše duhovnu stranu vaše ličnosti.

Ovaj san znači da ste vi verovatno osoba koja radi na svojoj duhovnosti i koja se trudi da živi u harmoniji i miru.

Prema drugom tumačenju, beli lav u snovima ukazuje na to da ste vi skloni precenjivanju samoga sebe. Vi ste duboko ubeđeni u to da ste bolji od drugih i da vam niko ne može ništa.

Ipak, san o belom lavu bi mogao da bude upozorenje za vas da ne rizikujete previše i da ne izazivate sudbinu, jer biste mogli dosta toga izgubiti. U redu je da verujete u sebe, ali ipak bi trebalo da postanete malo realniji i da se spustite na zemlju.

Snovi o crnom lavu. Ako ste u snu videli crnog lava, onda je to loš znak. Ovaj san simboliše nešto negativno, odnosno mogućnost da vam neko uradi nešto loše. Ako imate suparnika u bilo kojoj sferi vašeg života, onda je moguće da će ta osoba pokušati da vam naškodi, pa zato budite oprezni u predstojećem periodu.

Crni lav u snovima takođe može da ima veze sa vašim samopouzdanjem koje vam u ovom slučaju verovatno nedostaje. Vi sumnjate u sebe i niste svesni svoga znanja i svojih vrednosti.

San o crnom lavu bi mogao da vas opomene da radite na svom samopouzdanju i da malo više verujete u sebe. Imajte na umu da je ponekad potrebno i rizikovati kako bi se nešto ostvarilo.

Snovi o lavu koji vas napada. Ukoliko ste sanjali kako lav napada vas ili bilo koga drugog, onda vam taj san poručuje da bi trebalo da razmislite o svojim sopstvenim osećanjima.

Moguće je da vas nešto već duže vreme jako muči i da nemate mir. Moguće je da ste besni na nekoga i da čak postajete agresivni u nekim situacijama. Ako ste sanjali san o agresivnom lavu koji vas napada, najbolje bi bilo da se malo preispitate i da shvatite šta je to što vam ne da mira u stvarnom životu.

Osim što ovaj san može simbolisati vašu agresiju, on takođe može da ima i drugo tumačenje. Naime, ovaj san može da znači i to da se osećate jako povređeno. Moguće je da vas je neka osoba koju volite povredila, pa se upravo to vaše osećanje ispoljava u vidu ovog sna.

Kada je reč o snovima u kojima vas lav napada, onda moramo spomenuti još jedno interesantno tumačenje. Prema tom tumačenju, ovaj san ukazuje na to da vi sebe stavljate ispred svih i da ste skloni tome da potcenjujete druge ljude i njihove sposobnosti.

Vi mislite za sebe da ste bolji od drugih u svakom smislu i upravo zato vas mnogi ljudi izbegavaju. Oni se ne osećaju prijatno u vašem društvu i smatraju vas jako nadmenim i uobraženim.

Snovi o tome kako je lav napao neku drugu osobu. Ako ste sanjali kako je lav napao neku drugu osobu, onda taj san govori da je neka vama bliska osoba u velikom problemu, a da vi ne znate na koji način možete da joj pomognete. Osećate se nemoćno i ne znate kako da se postavite u određenoj situaciji.

Snovi o tome kako bežite od lava. Ukoliko ste sanjali kako bežite od lava, onda je to znak da postoji nešto što vas jako muči, ali možda ni sami ne možete da definišete šta je to tačno. U pitanju mogu biti neki strahovi kojih možda niste ni svesni, a koji vam ne daju mira.

Psiholozi su se dosta bavili ovom vrstom snova. Bežati od lava u ovom slučaju simboliše to kako bežite sami od sebe. Ako ste imali ovakav san, onda vam on jasno poručuje da je vreme da se suočite sa svojim sopstvenim strahovima i da se oslobodite problema koji vas muče.

Snovi o lavu koji riče. Ako ste sanjali riku lava, onda je to dobar znak. Taj san nagoveštava da se vaše sopstveno samopouzdanje povećalo i da ste konačno spremni da se borite za sebe.

Moguće je da ste u prethodnom periodu života imali dosta problema i da ste sumnjali u svoje sopstvene sposobnosti, a sada je konačno došao momenat da se pokažete celom svetu i da iskažete svoje stavove. Nema više potrebe da se skrivate i da mislite da ste manje vredni od drugih.

Sa druge strane, san o lavu koji je rikao može da ukazuje i na neke velike probleme koje imate. Moguće je da ste došli u konflikt sa nekim i da se nalazite u jako nezgodnoj, pa možda čak i u opasnoj situaciji.

San o tome kako ste čuli riku lava može da bude upozorenje za vas da budete oprezni u budućnosti, jer moguće je da imate neprijatelja koji vam sprema nešto loše.

Snovi o tome kako lovite lava. Ako ste sanjali kako ste lovili lava, onda je to znak da ćete biti nagrađeni za dobro koje činite drugim ljudima.

Čak i ako taj neko ne može da vam se oduži u nekom određenom momentu, videćete da ćete svakako u bliskoj budućnosti biti nagrađeni za svoja dobra dela. Vi ste jako velikodušna osoba koja je uvek spremna da pomogne drugima.

Snovi o dresiranju lava. Ako ste sanjali kako dresirate lava, onda taj san ima dobru simboliku i uglavnom simboliše vašu sopstvenu hrabrost da se suočite sa svim onim čega ste se plašili i od čega ste strepeli.

Moguće je da imate dosta strahova na javi i da ste dugo bežali od njih, a sada ste konačno skupili snagu da se sa njima suočite i da ih prevaziđete.

Takođe, postoji i drugačije tumačenje ovog sna. Naime, san o tome kako ste dresirali lava može da znači i to da ste konačno sposobni da prihvatite određene aspekte svoje ličnosti koje ste do sada verovatno potiskivali.

Ako ste sanjali kako ste dresirali lava, simbolika tog sna može zavisiti i od toga da li ste uspeli u dresiranju ili ne. Ako ste uspeli da dresirate lava u snu, to je dobar znak i takav san ukazuje na to da vi posedujete veliku hrabrost i veliku snagu, a možda toga ni sami niste svesni.

Sa druge strane, moguće je da sanjate kako niste uspeli da dresirate lava, pa u tom slučaju simbolika sna neće biti baš dobra. Ovaj san najavljuje da dolazi jako stresan period za vas koji će biti pun neizvesnosti i problema.

Snovi o malom lavu. Ako ste sanjali malog lava, odnosno mladunče lava, to je dobar znak i uvek simboliše neku radost. Ovaj san bi mogao da vam govori da će vas uskoro posetiti neka deca.

To mogu biti članovi vaše familije, unuci, deca od prijatelja itd. U svakom slučaju, biće puno dece u vašoj kući i vladaće radost svuda oko vas.

Postoji i drugačije značenje sna o malom lavu, koje je takođe pozitivno. Naime, mali lav može da simboliše  nešto lepo što će uskoro ući u vaš život.

Može se desiti da upoznate neku nežnu i dobru osobu koja može postati jako bitna u vašem životu. Ako trenutno niste u emotivnoj vezi, moguće je da ćete upoznati nekoga ko će vas privući u tom smislu i sa kim ćete poželeti da imate decu.

Snovi o lavu kao kućnom ljubimcu. Ukoliko ste u snu videli lava koji je kućni ljubimac nekome, onda je to znak da ste vi osoba koja voli da dominira i da bude autoritet drugima. Ipak, uspevate da držite kontrolu i da ne budete previše autoritativni prema onima koji su ispod vas.

Snovi o tome kako spavate pored lava. Ako ste u snu videli kako spavate pored lava, onda je to dobar predznak. Ovaj san ukazuje na to da ste vi zaštićeni od neprijatelja i od bilo čega lošeg, tako da ne treba da brinete. Lav u snovima često znači i to da ćete biti zdravi u periodu koji dolazi i da će bolesti biti daleko od vas.

Snovi o tome kako mazite lava. Ovaj san ima dobru simboliku i najčešće ukazuje na to da će se vaša materijalna situacija poboljšati u narednom periodu. Verovatno ćete uspeti u svojim ciljevima i drugi ljudi će vam se diviti zbog toga. San u kojem ste mazili lava najavljuje vam veliki uspeh, pre svega kada je posao u pitanju, ali i na drugim životnim poljima.

Snovi o tome kako jašete lava. Ako ste sanjali kako ste jahali lava, taj san je dobar znak i nagoveštava to da ćete u predstojećem razdoblju dobiti veliku snagu i hrabrost, pa ćete biti u stanju da pobedite sve neprijatelje i suparnike koje imate na javi.

Vi se osećate dobro u svojoj sopstvenoj koži i osećate slobodu koja vam je dugo nedostajala.

Snovi o tome kako neko drugi jaše lava. Ako ste u snu videli da je neka druga osoba jahala lava, taj san verovatno znači da je vaš život prilično monoton i da nema ničega što bi vas pokrenulo i dalo vam energiju.

Vi ste se pomirili sa svojom sudbinom i ne preduzimate ništa kako bi svoj život učinili boljim i zanimljivijim.

Snovi o lavu u kavezu. Ako ste u snu videli da se lav nalazi zatvoren u kavezu, taj san onda ima veze sa brojnim dobrim prilikama koje su ispred vas, ali vi ih prosto ne vidite.

Oko vas ima toliko mogućnosti za napredak, ali problem je što vi ne obraćate dovoljno pažnje na to ili se ne usuđujete da se upustite u nešto novo i nepoznato.

Ako na vreme budete prepoznali dobre prilike koje su pred vama, uspećete da ostvarite svoj cilj i da dođete do velikog materijalnog dobitka.

Međutim, ako se desi da sanjate kako ste dozvolili da lav izađe iz kaveza, onda je to znak da vi u poslednje vreme dosta rizikujete i da pravite neke poteze koji inače nisu tipični za vas.

Ovaj san vas opominje da ipak budete oprezni, kako ne biste doveli sebe u neku ozbiljnu situaciju iz koje ćete teško moći da izađete.

Snovi o ubijanju lava. Ako ste ubili lava u snu, onda je simbolika tog sna veoma dobra. Zapravo, san o ubijanju lava znači da je svim problemima i nevoljama došao kraj i da ne treba da brinete.

Ukoliko ste prolazili kroz težak period, sada možete da odahnete, jer u budućnosti vam sleduju samo lepe stvari i dešavanja.

Ipak, postoji i jedno potpuno drugačije tumačenje ovog istog sna.

Sanjati ubijanje lava može da znači i da ćete u budućem periodu steći moć i novac, ali ćete se upustiti u neke ilegalne radnje i bićete prinuđeni da gradite svoju sreću na nečijoj tuđoj nesreći.

Ovakav san bi u tom slučaju trebalo da bude opomena za vas da vodite računa u kakve se poslove upuštate, kako kasnije ne biste izgubili sve što imate, pa čak i čast i ugled.

Snovi o mrtvom lavu/lavici. Ako ste u snu videli mrtvog lava, odnosno lavicu, onda taj san govori da ste verovatno izgubili nekoga ko vas je štitio i ko je bio uvek tu za vas.

Nekada ovaj san čak može da najavljuje smrt roditelja, jer se podrazumeva da su oni naša najveća zaštita.

Osim toga, san o mrtvom lavu ili lavici može da znači i da ćete zbog svog lošeg ponašanja izgubiti neku osobu koja vas je štitila.

Snovi o lavici. Ako ste u snu videli ženskog lava, odnosno lavicu, taj san onda znači da u vašem životu verovatno postoji neka osoba koja vam pruža veliku podršku i koja vas štiti od drugih ljudi.

U pitanju je verovatno neka ženska osoba koja vas mnogo voli i brine o vama, a vi to možda uopšte ne primećujete.

San o lavici bi trebalo da vas opomene da u životu imate nekoga ko brine o vama i ko vas štiti, tako da ne treba da brinete.

Snovi o lavu i lavici. Ako ste istovremeno sanjali lava i lavicu, taj san onda znači da verovatno niste zadovoljni svojim položajem u vezi.

Moguće je da ste u emotivnoj vezi sa nekim ko vas ne ispunjava dovoljno i ko vam ne poklanja dovoljno pažnje.

Upravo zato se osećate zapostavljeno i nedostaje vam ljubav, odnosno neko ko će uvek biti tu za vas da vas podrži i da vas zaštiti.

Nadamo se da ste među snovima koje smo naveli pronašli svoj san o lavu i njegovu interpretaciju, tako da sada možete bolje da razumete šta vam lav u snu govori.

Related Posts