Sanovnik mačka – šta znači sanjati mačku?

Snovi o mačkama su dosta česti, a njihova simbolika je oduvek privlačila ljude.

Najpre ćemo vam predstaviti generalnu simboliku mačke u snovima, a onda ćemo se baviti konkretnim snovima o mački i njihovim značenjima.

Simbolika mačke u snovima

Ako ste sanjali mačku, u većini slučajeva ovaj san se odnosi na vašu finansijsku situaciju i ukazuje na to da ćete u narednom periodu imati dosta troškova.

Moguće je da će se pojaviti neki neočekivani troškovi, ali i da ćete sami bespotrebno trošiti novac na neke stvari koje vam nisu potrebne.

Mačka u snovima bi mogla da bude upozorenje za vas da manje trošite u periodu koji dolazi i da vodite više računa o novcu, kako ne biste zapali u tešku materijalnu situaciju i eventualne dugove.

Osim finansijskih poteškoća mačka u snovima često znači da vas može izdati i povrediti neka bliska osoba.

Ipak, ponekad snovi o mačkama mogu da imaju i pozitivnu simboliku, što je najbolje da vidite na konkretnim primerima.

Različiti snovi o mački – značenje i simbolika

Snovi o crnoj mački. Ako ste u snu videli crnu mačku, verovatno ste dugo posle buđenja razmišljali o značenju tog sna i pitali se da li on zaista nosi negativnu simboliku sa sobom.

Ovo je naročito slučaj kod osoba koje su inače sujeverne u stvarnom životu i pritom sanjaju crnu mačku.

Međutim, ako ste i vi imali ovakav san, ne morate uopšte da brinete, jer crna mačka u snu nema negativnu simboliku, za razliku od verovanja koja imamo u stvarnosti.

Čak, štaviše, crna mačka u snovima često može da ukazuje na uspeh i sreću koji vas očekuju u periodu koji je ispred vas.

Snovi o beloj mački. Ako ste sanjali belu mačku, onda taj san verovatno znači da oko vas ima dosta ljudi koji vam laskaju i koji se slažu sa svim što kažete.

Ipak, vodite računa sa takvim ljudima, jer možda ne misle ono što kažu. Moguće je da vas ogovaraju iza leđa ili da imaju neke loše namere.

Prema nekim drugim tumačenjima, bela mačka u snovima je simbol pobede i ljubavi.

Snovi o žutoj mački. Poznato je da je žuta boja obično posmatrana kao simbol ljubomore, a tako je i kada su u pitanju snovi. San o žutoj mački je jasan znak da u vašem okruženju postoji neko ko je ljubomoran na vas, na vaš poslovni ili bilo kakav drugi uspeh.

Ovaj san vas upozorava ds budete oprezni i da ne verujete slepo svemu što čujete. Oko vas ima dosta ljubomornih osoba, koje bi zbog svoje zavisti prema vama možda bile u stanju i da vam naškode.

Takođe, snovi o žutoj mački mogu da imaju i drugačije značenje. Naime, oni mogu da reflektuju ljubomoru koja postoji u vašem emotivnom odnosu sa nekim, odnosno može se desiti da je vaš partner jako ljubomoran i da vam to pravi probleme u vezi ili u braku.

Nekada san o žutoj mački može da se odnosi i na vašu sopstvenu ljubomoru u vezi ili prema nekome. Sve u svemu, ljubomora nije dobra ni u kom slučaju, tako da bi ovaj san trebalo da shvatite malo ozbiljnije i da poradite na tome u budućnosti.

Snovi o šarenoj mački. Ako je mačka u vašem snu bila šarena, onda to može biti znak potencijalne opasnosti za vas u stvarnom životu.

Naime, šarena mačka u snovima često ukazuje na to da u vašem okruženju postoji neka dvolična i neiskrena osoba, koja ima skrivene namere prema vama.

Ovakav san bi vam mogao poslužiti kao upozorenje da ne verujete svima i da manje pričate o svojim planovima u javnosti.

Međutim, ova neiskrena osoba u vašem životu će jako brzo pokazati svoje pravo lice, a na vama je da odlučite kakav ćete odnos imati sa njom u budućnosti.

Snovi o sivoj mački. Ukoliko ste videli sivu mačku u snovima, onda to simboliše neku ravnotežu i sklad koji će postojati u vašem životu.

Siva boja je neutralna, tako da ovaj san ukazuje na to da će u vašem životu sve biti mirno u periodu koji je pred vama.

Snovi u kojima ste dobili mačku. Ako ste u snu videli kako od nekoga dobijate mačku na poklon, onda taj san simboliše vašu usamljenost u stvarnom životu.

Moguće je da nemate kraj sebe osobu kojoj biste se poverili i sa kojom biste provodili vreme.

Ipak, san u kojem vam je neko poklonio mačku se najčešće odnosi na to da se osećate usamljeno u ljubavnom smislu. Možda dugo niste imali partnera i fali vam ljubav.

Ovaj san upravo reflektuje vašu potrebu da volite i da budete voljeni, jer u poslednje vreme ste jako tužni i usamljeni.

Snovi u kojima nekome poklanjate mačku. Ako ste sanjali kako nekome poklanjate mačku, onda je to znak da je neko verovatno potajno zaljubljen u vas.

Postoji neko ko vam se divi i ko bi voleo da provodi više vremena sa vama, a da vi to i ne primećujete.

Možda bi trebalo da obratite malo više pažnje na ljude oko sebe, jer možda postoji stvarno neko ko bi se i vama svideo i sa kim biste voleli da se zbližite.

Snovi u kojima ste našli mačku. Ako ste u snu videli kako ste našli mačku, onda je to dobar znak. Ovaj san simboliše sreću na ljubavnom polju.

Ukoliko ste sami još uvek, možete biti sigurni da ćete uskoro upoznati nekoga sa kim ćete imati skladnu ljubavnu vezu. To će biti osoba koja je vama jako slična i koja će umeti da ceni vaše kvalitete.

Međutim, ako ste već u emotivnoj vezi sa nekim, onda vam san u kojem ste pronašli mačku verovatno potvrđuje da imate pravu osobu pored vas i da je vreme da dignete vašu vezu na sledeći nivo, odnosno da razmislite o braku sa tom osobom.

Snovi u kojima ste usvojili napuštenu mačku. Ovaj san uvek ima pozitivnu simboliku i ukazuje na lepe stvari koje vas očekuju na poslu, u ljubavi, ali i u drugim sferama života.

Snovi o tome kako mazite mačku. Ako ste sanjali mačku koja se mazi sa vama, onda taj san znači da ste jako velikodušna osoba koja uvek pomaže drugima.

Međutim, kada je vama potrebna neka usluga ili pomoć, čini vam se da vam niko ne izlazi u susret.

San o tome kako mazite mačku bi trebalo da vas navede na to da uvidite ko su vam pravi prijatelji, a sa kim bi trebalo sa raskrstite na vreme.

Snovi o tome kako tučete mačku. Ako ste sanjali kako tučete mačku, onda taj san najverovatnije ukazuje na vašu poslovnu situaciju, odnosno govori o tome da u stvarnom životu postoji neka osoba koja vam predstavlja pretnju u poslu. Neko u vašoj blizini vas jako iritira i moguće je da ugrožava vaše poslovne interese.

Zato je moguće da biste najradije tu osobu napali, ne samo verbalno nego i fizički, pa se taj vaš podsvesni nagon verovatno reflektuje u vašem snu. U tom slučaju ovaj san bi mogao da vam posluži kao neka vrsta upozorenja da ne padate lako na provokacije, jer to može ugroziti vaš poslovni položaj, ali i ugled koji ste do sada stekli.

Najbolje bi bilo da se suzdržavate u konfliktnim situacijama i da pokušate sve probleme da rešite mirnim putem.

Snovi o tome kako se mačka krije od vas. Ako ste sanjali kako se mačka krije od vas, verovatno iz nekog straha, onda je to možda znak da u vašem okruženju postoji osoba koja nije iskrena prema vama.

Moguće je da ste i vi sami primetili da vas ta osoba laže, ali ne želite da dođete u konflikt sa njom i zato ćutite. Vi ste verovatno osoba koja uvek ćuti, kako bi izbegla svađu i kako nekoga ne bi dovela u neprijatnu situaciju.

Snovi o tome da vas je ogrebala mačka. Ako ste sanjali mačku koja grebe, onda je to znak da oko vas vrebaju potencijalne opasnosti. Moguće je da će vas povrediti neko od koga to ne očekujete.

To će verovatno biti neka bliska osoba koja će vam zadati udarac kada to najmanje budete očekivali. Sve u svemu, ovaj san nema pozitivnu simboliku, jer vrlo je verovatno da ćete se razočarati u nekoga kome ste do sada verovali.

Kada je reč o snu u kojem vas je ogrebala mačka, spomenućemo i značenje koje nam donosi Islamski sanovnik.

Naime, prema islamskom tumaču snova, ovaj san znači ne samo da će vas izdati bliska osoba, nego i da vas u skorijoj budućnosti očekuju zdravstveni problemi, možda čak i teža bolest.

Snovi o tome kako vas je napala mačka. Ako ste sanjali mačku koja napada, onda se taj san odnosi na žensku osobu u vašem realnom životu koja je jako posesivna i čak agresivna prema vama.

Moguće je da je to osoba sa kojom ste u vezi ili u braku i koja vam ne dozvoljava nijedan korak da napravite bez nje.

Najverovatnije ste u vezi sa jako posesivnom i ljubomornom ženskom osobom koja je preuzela kontrolu nad vašim životom. Ona dominira u vašoj vezi i ne dozvoljava vam da iskažete svoje mišljenje i da nešto uradite onako kako vi želite.

Vas je verovatno počeo da guši taj odnos i najradije biste okončali tu vezu ili brak. San u kojem vas je mačka napala bi trebalo da vas podstakne da ozbiljno razmislite o vašoj vezi odnosno braku i da odlučite da li i dalje želite da ostanete sa osobom koja je u potpunosti preuzela autoritet i kontrolu nad vašim životom.

Snovi o tome kako hranite mačku. Ako ste sanjali kako hranite mačku, onda je to znak da vas u skorijoj budućnosti očekuju veliki troškovi, koji će uglavnom biti neplanirani.

Moguće je da će se vaša finansijska situacija pogoršati u periodu koji dolazi i da nećete imati novca čak ni za osnovne životne potrebe.

Ovaj san ima lošu simboliku i ukazuje na nemaštinu koja vas očekuje u narednom periodu. Ako ste u snu videli kako hranite mačku, savetujemo vam da za svaki slučaj počnete malo da štedite novac, kako sebe ne biste doveli u tešku materijalnu situaciju.

Snovi o sijamskoj mački. Ako ste u snu videli sijamsku mačku, onda je to možda znak da bi trebalo više da cenite neku osobu u vašem okruženju.

To može biti neki vaš poznanik, poslovni partner ili bilo koja druga osoba u vašoj neposrednoj blizini. Ta osoba je možda jako dobra prema vama, a vi je ne cenite onoliko koliko bi trebalo.

San o sijamskoj mački bi trebalo da vas uputi na to da više cenite neke osobe koje su uvek tu za vas. Razmislite koje to osobe mogu biti i promenite svoje ponašanje prema njima.

Snovi o persijskoj mački. Ukoliko ste u snu videli persijsku mačku, onda to verovatno znači da ste jako dobri prema nekoj osobi i da ona to jako ceni. Vaša podrška toj osobi mnogo znači, a ovaj san vam upravo potvrđuje koliko ste dobra osoba.

Snovi o mačkama koje mjauču. Ako ste sanjali kako mačke mjauču, taj san ima negativnu simboliku. On ukazuje na to da ćete u bliskoj budućnosti zapasti u jako nezgodnu situaciju i da će biti veoma teško da se iz nje iščupate.

Moguće je da će neko pokušati da vas uceni sa nekim informacijama iz vaše prošlosti. To može biti čak i neka vama bliska osoba koja će vam pretiti da će u javnost izneti sve vaše eventualne tajne.

Ukoliko su mačke mjaukale u vašem snu, savetujemo vam oprez u narednom periodu i distanciranje od onih za koje mislite da bi mogli bilo šta da iskoriste protiv vas.

Snovi o mački sa mačićima. Ako ste u snu videli mačku i male mačiće, onda taj san simboliše bedu i nemaštinu.

Može biti da se radi o vašoj sopstvenoj nemaštini i teškom životu, mada u većini slučajeva ovaj san simboliše bedu nekih drugih ljudi u vašem okruženju.

Možda ćete biti prinuđeni finansijski da pomognete nekome ili čak nekoga da primite u vlastiti dom.

Ipak, budite na oprezu i gledajte da to bude samo privremeno rešenje, a ne da neko živi kod vas duže vreme.

Snovi o tome kako mačka juri miša. Ako ste sanjali kako mačka juri miša, onda je to dobar znak.

Ovaj san ukazuje na to da ćete relativno brzo i lako uspeti da ostvarite svoje ciljeve, odnosno nešto što ste nedavno sebi zacrtali.

Ukoliko je u vašem snu mačka jurila miša, onda se to obično odnosi na neke kratkoročne ciljeve koje ćete sa lakoćom ostvariti.

Ipak, kada su u pitanju neki veći i ozbiljniji životni ciljevi, onda ćete morati da budete strpljivi i da se i dalje trudite da ih ostvarite.

Snovi o mačku. Ukoliko ste u vašem snu videli mačka, taj san vam ukazuje na neke vaše lične osobine koje nisu za pohvalu.

Naime, ovaj san znači da ste vi jako sebična osoba ili vas bar drugi tako doživljavaju. Vi uvek mislite prvo na sebe i ne uzimate u obzir potrebe i želje ljudi koji su vam bliski.

Ovaj san bi na neki način trebalo da vas osvesti i da vas motiviše da promenite svoje loše osobine i da imate malo više obzira prema drugim ljudima.

Snovi o spašavanju mačića iz vode. Ako ste u vašem snu pokušali da spasete mačiće koji se nalaze u vodi, onda bi trebalo da budete oprezni ako se sa nekim nešto dogovarate, jer mogli biste biti prevareni.

Takođe, budite oprezni u poslovnim pregovorima.

Snovi u kojima jedete meso od mačke. Ako ste sanjali kako jedete meso od mačke, taj san može biti malo neobičan za vas, ali trebalo bi da znate da je simbolika tog sna veoma važna.

Naime, ovaj san bi mogao da ukazuje na ljubavne probleme koje ćete imati u budućnosti.

Moguće je da će vas razočarati osoba sa kojom ste u vezi ili u braku. Atmosfera u vašoj vezi ili braku će postati nepodnošljiva, tako da ćete imati dosta ljubavnih problema u budućem periodu.

Kao što možete videti, san u kojem jedete meso od mačke uvek ima negativno značenje.

Snovi o mrtvoj mački. Ako ste sanjali mačku koja je umrla, onda je to loš predznak i morate biti malo pažljiviji u narednom periodu.

Moguće je da vam preti neka opasnost, bilo da je u pitanju saobraćaj ili neka druga situacija.

Ovaj san gotovo uvek ima lošu simboliku, tako da vam savetujemo da budete posebno oprezni u narednom periodu.

Snovi u kojima se pretvarate u mačku. Ako ste u snu videli sebe kako se pretvarate u mačku, onda je to loš znak i ukazuje na to da ćete zapasti u loše društvo i da ćete na ilegalne načine početi da zarađujete novac.

Ovaj san simboliše zlo koje će ući u vašu kuću, pa može da vam posluži i kao neka vrsta upozorenja.

Nadamo se da smo uspeli da vam približimo simboliku mačke u snovima i da će vam od sada mnogo lakše biti da tumačite ovakve i slične snove.

Related Posts