Sanovnik tetka – šta znači sanjati tetku?

Ima među nama onih koji su blagosloveni da tokom života imaju tetku ili više njih.

Svi oni, ili makar velika većina, verujemo, znaju da je to žena koja vas voli kao majka ali je mnogo blaža jer nema taj pritisak vaspitanja i strogoće kakvu moraju da imaju roditelji.

Tetka je neko ko nas samo voli, kao najrođenije dete, ko nam dopušta sve, ko nas razmazi, i kupuje skupe poklone.

Tetka nije majka, ali ima jedan skriven odnos koji je prepun ljubavi, ona je osoba kojoj kažemo ono što možemo mami, kod koje se krijemo kada radimo nešto loše što nam roditelji ne dozvoljavaju.

Takođe tetka može da se pojavi kao motiv u snovima i tada ima jako simboličko značenje, najverovatnije nije ono što očekujete, i takođe u velikom broju slučajeva, san o tetki nema veze sa samom tetkom, već sa mnogim drugim stvarima u vašem trenutnom životu.

Naravno to sve zavisi od situacije u kojoj ste videli tetku u snu i kakav je vaš generalno odnos u životu prema tetki, da li je imate, da li je živa ili ne; i kakav ste odnos imali prema njoj.

Ako je živa, koliko vam znači, kako funkcionišete, kakva osećanja delite, da li je možda postojalo turbulencije u vašim odnosima i tako dalje.

U generalnom smislu, simbolika sna o tetki se smatra dobrim i uglavnom on ima pozitivan simbolizam, ono što možemo da primetimo u većini sanovnika, jeste da ovakav san obično najavljuje neki mali dobitak, moguće novčani, u određenim slučajevima neku dobru vest, nek i sitan poklončić i tako dalje.

Ovaj san ima pozitivnu simboliku, naravno sve zavisi od onih detalja koje smo dali u uvodi, ali i od svih detalja sna.

Svaki mali detalj sna može promeniti način na koji se tumači čitava priča koja se odvija u snu.

U verziji sna da sanjate vašu tetku po ocu (tatina sestra) onda to znači da ste vi jedna nestrpljiva osoba, koja je veoma brzopleta.

Vi srljate iz situacije u situaciju i ne razmišljate puno o onome što radite, a toga vas na kraju skupo košta. Sve ovo i nije toliko važno, ukoliko oko sebe imate osobu koja vas razume. To je ona osoba koja kažu, hajde smiri se, nema veze biće bolje sledeći put.

Takođe ovaj san dolazi kao opomena, da promenite vaše ponašanje – da shvatite da nema potrebe da žurite i da ste nestrpljivi. Sve će da se složi u pravom trenutku i da će sve biti kako treba da bude.

Ako sanjate tetku po majci (majčinu sestru), takav san ima „materijalno“ značenje, odnosno u realnom životu, vrlo je verovatno da ćete dobiti novac, možda neko nasledstvo sa te strane majčine strane porodice.

Samo to nasledstvo moglo bi bitno da vam promeni život, da počnete ponovo, ukoliko ste u dugovima ili želite da rešite račune, ili uložite u neki biznis, pomoć stiže iz porodice, najverovatnije sa majčine strane.

Ukoliko sanjate da razgovarate sa tetkom, takav san ima simboliku „iskrenosti“, ovde govorimo o neophodnoj iskrenosti koju morate pokazati u razgovoru sa nekom osobom i ovo je trenutak kada vi treba da zahtevate od svih koji vas okružuju da budu iskreni jer imate osećaj da mnogi od njih lažu, da izvrću informacije, izmišljaju (ne nužno iz zle namere, ali prave zlo i nerazumevanje kao posledicu). Ovaj san govori i da je sada potpuno pravi trenutak da se govori istina koja će zaista osloboditi sve ljude oko vas.

Ukoliko ste u snu otišli u posetu tetku, morate da znate da ovakav san ima lošu simboliku i on dolazi kao upozorenje da se što bolje pripremite za rasprave, moguće konflikte i to uglavnom sa ljudima koji su vam jako bliski, koje cenite i poštujete.

Ovo je onaj momenat u psihi, koji dolazi kao potvrda da se osećamo loše i odbačeno, u nama tinja osećaj da su svi protiv nas. To je osećaj da drugi ne razumeju vašu tačku gledišta, i da morate nekako da pronađete pravu meru.

U verziji sna gde  grlite vašu tetku, budite srećni, jer je ovaj san veoma pozitivan i govori o tome da trenutno u realnom životu niste u baš dobrim odnosima sa nekim ko vam je jako blizak i sad je trenutak da razgovarate sa tom osobom i da izrazite sve ono što osećate u sebi. A ako to uradite, sve će se rešiti, jer obe strane ovde žele pomirenje, samo je potrebno da nađete zajednički jezik.

Ukoliko se u snu svađate sa tetkom, takav san govori o vašoj ličnosti i o tome da ste vi osoba kojoj je porodica na isključivom prvom mestu, pa tek onda dolazi sve ostalo.

Vi ste osoba koja sve daje za porodicu, ništa vam drugo nije bitno i tu samo treba naći balans. Nekada u životu trebamo da malo sebični i da stavimo sebe na prvo mesto, i tada porodica ostaje kao glavna vrednost, koju treba da čuvate.

Ukoliko sanjate tetku koja umire, nije dobra simbolika, takav san je jako negativan, ima lošu simboliku, osim toga što je poprilično neprijatan za sanjanje.

Iako, kažu da ovo nema veze sa realnim ljudima u vašem životu, a najmanje sa vašim tetkom, već da ovakav san ima veze sa nekim ili nečim što ćete izgubiti.

Dakle, ovakav san implicira da to što ćete izgubiti može da bude novac, ključ od auta, to može da bude posao, otkaz, ali ne i smrt.

Alternativno značenje je da je ovaj san zapravo poruka da treba da proverite svoje zdravstveno stanje, za svaki slučaj, da budete mirni u tom smisli.

A u suprotnom smeru ukoliko sanjate tetku koja je srećna, zdrava, nasmejana i jedra, takav san govori o nastupajućem periodu u kome ćete apsolutno biti u mogućnosti da rešite sve vaše probleme i brige.

Sve ono što vas je mučilo već neki duži vremenski period u bilo kom smislu poslovnom, materijalnom, porodično,  ta briga će se rešiti i apsolutno trebat da pružite ruku osobi koja vam je ponudila pomoć.

Ako sanjate da ste rekli tetki nešto loše, da ste je uvredili i ono ne želi da razgovara s vama, tu se takođe govori o porodičnim odnosima, ali u smeru da oni nisu dobri, gde niste bliski, ne stavljate porodicu na prvo mesto, vi ste osoba kojoj su mnogo važniji prijatelji.

Ponekad vas ovo nervira i pitate se zašto nemate bliskost sa članovima porodice, i da li bi trebali da ih imate.

U verziji sna gde udarate tetku – ovo je san koji govori o vašem psihičkom stanju, nategnutim živcima, generalno o vašoj negativnosti, besu i nemiru koji vladaju u vama.

Osećate da niste u mogućnosti da se kontrolišete, ali podsvest vam u snu poručuje da je sada došao pravi momenat da rešite te agresivne impulse. Ovo je trenutak da  maksimalno prekontrolišete bes i histeriju koje osećate, da nađete pravi način da se borite sa ovakvim nagonima.

Ukoliko sanjate da je tetka uvredila vas – takav san ima simboliku verbalnog konflikta sa osobom koja je jako svojeglava i tvrdoglava, ona je neko ko neće da popusti i tu je momenat gde treba da nađete zlatnu sredinu.

Kao što ste možda i sami primetili, snovi o „tetki“ veoma često govore o međuljudskim odnosima, nerazumevanju i konfliktima, ali i načinima za njihovo prevazilaženje.

U snu gde vas tetka savetuje, priča sa vama, ona vas grli i sluša pažljivo. Ovakav san ima simboliku zbunjenosti, dakle vaša podsvest je zbunjena trenutnom situacijom u kojoj se nalazite.

Vrlo je verovatno da vam se desilo vam se mnogo toga u jednom naletu, niste uspeli sve to da obradite na pravi način.

Ovo je period u kome mnogo odluka treba da donesete, veoma važnih i manje važnih, ali sve one utiču na vaš dalji život. U pitanju je prekretnica, a vi niste načisto sa sobom ni mentalno ni emotivno, i prosto vam potrebno da raščistite neke stvari u vašoj glavi.

Ono što može da bude dobra ideja, je da nakon ove spoznaje, pogledate duboko u sebe, udahnete, i budete mirni nekoliko sati ili dana, dok ne procesirati sve što vam se desilo.

Ukoliko u snu kradete nešto od vaše tetke, takav san govori o ljudima koji su zapravo spremni i vojni i žele da pošto poto, preskoče mnoge korake ka svom cilju, da bi što pre stigli do nekog instant uspeha. Ali zapravo i sami znate da tako nešto nije moguće.

Takođe, treba da postavite pitanje zašto tako nešto želite i zašto želite da preskočite stepenice ka cilju, kakav je to nemir u vama, i nestrpljenje da ne možete da čekate.

Vreme je da saznate, pa da rešite taj uzrok, i shvatite da nema preskakanja koraka, i nema žurbe na putu ka uspehu.

U verziji sna gde vidite sebe kako pijete sa tetkom, ovakav san nema negativnu simboliku, naprotiv on je jako pozitivan san koji govori o vašoj ljubavi prema porodici i sve većoj potrebi da provodite sa njima divne trenutke, u kojima ćete podeliti zanimljive priče.

I za kraj, bizarni tvist, koji ne treba da vas začudi, jednostavno podsvest je veoma zanimljiva, i tamo je sve moguće.

Sasvim je moguće, ako ne i često, da sanjate seksualne odnose sa nekim članom porodice.

Tako seksualni snovi generalno sa nekim članom porodice su takođe a moguće, psihologija ih poznaje, ali ti sni nemaju veze za nekim bolesnim seksualnim nagonom, naprotiv. Oni ne govore uopšte o seksu. I tom smislu možete sanjati da imate odnose sa tetkom,

Takav bizaran san govori o vama, o činjenici da vam nedostaje ljubav i pažnja, da ste usamljeni ili da imate probleme u emotivnom životu. Moguće u braku ili u vezi koja jako dugo traje, bilo kakav jako blizak odnos je u pitanju.

U svakom slučaju vreme je za jedan iskren odgovor pre svega se sa tom osobom, a onda i sa svima u vašem okruženju koji vam ne daju to što vam treba, ljubav ili pažnja.

Ukoliko je tetka mrtva u vašem snu, taj san nije negativan, on ima dobru simboliku, ali odmah da napomenemo, nemojte se plašiti, ovaj san nije čak vezan za bolest već je vezana za to da ćete čuti jako dobre vesti koje će vas instant oraspoložiti.

Dakle tetka koja nije živa, ne znači da će ona umreti. Te vesti su nešto na šta ste dugo čekali, ali one dolaze kao iznenađenje, i koje će promeniti dalji tok vašeg, ne samo dana, već i života.

Related Posts