Sanovnik trudnoća – šta znači sanjati trudnicu?

Trudnoća je česta tema u snovima, posebno za žene. Kao što i trudnoća predstavlja proces razvoja novog života, a završava se rađanjem, tako i snovi o trudnoći nose sličnu simboliku.

Snovi u kojima smo trudni, ili sanjamo da je neko trudan, najčešće označavaju proces kreacije nečeg novog u našem životu.

Takav san može odražavati našu ličnu transformaciju i kreiranje nekog novog aspekta naše ličnosti, a može označavati i kreaciju neke sfere života, ili čak realizaciju neke ideje u stvarnost.

Značenje snova o trudnoći i trudnicama

Za vreme trudnoće

Ovi snovi često su posledica trenutnog emotivnog i fizičkog stanja osobe koja sanja san o trudnoći.

Mora se napomenuti da žene koje su trenutno u drugom stanju češće sanjaju trudnoću od ostalih, što se pripisuje njihovom trenutnom fizičkom i emotivnom stanju, i činjenici da trenutno prolaze kroz to.

Nekad se dešava da žena koja još uvek nije svesna da je u drugom stanju, u početnim fazama trudnoće, sanja da je trudna. San kao da je način podsvesti da je pripremi na tu vest koju će uskoro saznati.

Želja za roditeljstvom

Žene koje priželjkuju dete, pa čak i muškarci koji žele da se ostvare u ulozi roditelja i o tome intenzivno razmišljaju, takođe sanjaju ove snove češće od ostalih. Posebno su ovi snovi česti kod žena koje intenzivno žele da ostanu u drugom stanju pa im je podsvest opterećena tom željom.

Strah od trudnoće i porođaja

Žene koje su u drugom stanju mogu sanjati svoju trudnoću ili neku drugu trudnu ženu, sestru, drugaricu, prijateljicu, majku, i sl. kao odraz svojih strahova od samog toka trudnoće ili porođaja.

Napredak i životne promene

Za osobe koje trenutno nisu u fazi života da razmišljaju o roditeljstvu, snovi o trudnicama i trudnoći najčešće su vezani za ideje napretka i realizacije nekih ideja. Nekad je san o trudnoći simboličan prikaz želje ili potrebe osobe da doživi potpunu transformaciju u životu ili promeni svoju ličnost. N

ekad ovaj san može biti izraz želje da se promeni posao, izvrši promena u ljubavnom životu ili čak i da se promeni mesto stanovanja.

Najčešće su u pitanju velike životne odluke i promene. Nekad je ovaj san način da podsvest ukaže osobi da je vreme da se ostvari u ulozi roditelja.

Tokom realizacije nekog projekta

Snovi o trudnoći česti su u toku rada na nekom projektu, jer i projekat simbolično prolazi kroz iste faze kao i trudnoća, i to: fazu začeća ili rađanja ideje projekta, fazu rasta ploda odnosno razrade i realizacije ideje projekta, i finalnu fazu rađanja, odnosno završetak projekta.

Unutrašnji razvoj i transformacija osobe

Često ovakvi snovi označavaju kraj unutrašnjeg rasta osobe, konačnu upotrebu sopstvene snage i mogućnosti, i osećaja slobode koja sa tim dolazi.

Neostvareni potencijal i želje

Nekad ovi snovi mogu odražavati neke skrivene želje osobe za koje nije sigurna da joj se mogu ostvariti.

Često ovakav san može biti podsećanje vaše podsvesti da možda imate neke skrivene ideje i želje, pa i skriveni potencijal i talente, koje još uvek niste iskoristili, i da bi trebalo da preduzmete akciju da to ispravite.

Nekad san može biti odraz vaše želje da konačno počnete da koristite svoj talenat i potencijal i počnete nešto kreativno da stvarate. Može se desiti da je san odraz vaše

Trenutni stres i opterećenost

U određenim situacijama, san o trudnici i trudnoći je posledica dnevne opterećenosti i stresa kome je osoba izložena.

Ovakav san može simbolično predstavljati zabrinutost i strah koji osećate u vezi sa nekim obavezama koje imate, a za koje ne znate kako će se realizovati.

Neko u okruženju je u drugom stanju ili se porodio

U određenim situacijama, san o trudnoći i trudnicama odraz je nekih realnih dešavanja u okruženju. Naime, možda je neko u vašoj porodici u drugom stanju, ili ste čuli vest o nečijoj trudnoći pa se taj realni događaj preneo i u vaše snove.

Za one koji ne žele decu

San o trudnicama i trudnoći za one koji ne žele decu obično označava neki teret ili strah od nekih novih obaveza koje ne mogu da izbegnu. Nekad ovaj san sanjaju žene iz straha da možda nisu ostale u drugom stanju, a trenutno ne žele decu.

Razvoj nove ideje

Nekad je san o trudnoći znak neke nove ideje ili projekta koji se rađa i razvija u osobi. Možda imate ideje za budućnost, ali su trenutno u fazi dorade i nisu spremne još uvek za realizaciju, pa san to simbolično prikazuje trudnoćom.

Ovakve snove često sanjaju ljudi koji se bave kreativnim zanimanjima i u postupku su razvoja neke nove ideje ili projekta.

Potisnuti sadržaji iz prošlosti

Nekad san u kome smo trudni može da označava neki deo ličnosti ili neki potisnuti emotivni sadržaj koga nismo svesni.

Nekad je san podsećanje na neke želje ili hobije iz prošlosti koje nikad nismo realizovali i podsticaj da to sad uradimo.

Predstojeći problemi ili neželjene promene

U nekim situacijama, san o trudnoći može da označava probleme koji su u nastanku ili koji su izvesni i ne mogu se nikako sprečiti.

Nekad mogu označavati promene koje se moraju dogoditi, a ne mogu se nikako izbeći.

Tumačenje snova o trudnoći i trudnicama

Sanjati da proveravate da li ste trudni

Ako ste sanjali da koristite test za trudnoću da bi proverili da li ste trudni, takav san može označavati neke izazove sa kojima ćete se uskoro suočiti i niste sigurni da li ćete moći da ih savladate.

Ovakav san obično ukazuje na vaš nedostatak samopouzdanja uopšte ili u vezi sa nekom konkretnom situacijom u kojoj se nalazite.

San u kome ste koristili test za trudnoću može da označava dolazak nove faze života. Možda se san odnosi na početak ljubavne veze ili promenu posla, a nekad čak i promenu prebivališta.

Ako se neke velike promene dešavaju trenutno u vašem životu, takav san je možda znak uznemirenosti zbog svega.

Sanjati da želite da budete trudni

San u kome ste priželjkivali da ostanete u drugom stanju je dobar znak i označava da ste spremni za neke bitne životne odluke i promene. Ovaj san je znak zrelosti.

Ovaj san možda je znak i da ste spremni da postanete roditelj, a svakako može odražavati vašu stvarnu želju da dobijete dete.

Sanjati pokušaj da ostanete trudni

Ako ste sanjali da pokušavate ili pričate o želji da ostanete trudni, takav san je obično znak da želite da realizujete neke planove ili da steknete nešto, i san je odraz vaših misli i radnji koje preduzimate da bi to realizovali.

Sanjati da ste nesrećni što ste u drugom stanju

Ako ste sanjali da ste trudni, ali ste nesrećni zbog toga, takav san može da označava vaš realni strah od nekih promena koje vas uskoro očekuju u životu. U pitanju su velike životne promene koje su neizbežne.

Sanjati da ste srećni što ste u drugom stanju

Ako ste sanjali da ste trudni i bili ste jako srećni zbog toga, takav san je znak da se radujete nekim velikim životnim promenama koje očekujete. San isto može da označava vašu želju da postanete roditelj.

San u kome saznajete da ste trudni

Ako ste sanjali momenat u kome saznajete da ste trudni, takav san ima različito značenje ukoliko ga je sanjala žena i ukoliko ga je sanjao muškarac.

Ako je ovaj san sanjala žena, ukoliko je slobodna, san može biti znak da će uskoro započeti novu romantičnu vezu. Može biti znak poznanstva sa nekim sa kim že započeti ljubavnu vezu koja može voditi u brak i zasnivanje porodice.

Za muškarce ovaj san uglavnom nije dobar znak i može označavati probleme u trenutnoj ljubavnoj vezi ili neke neprijatne situacije koje ta veza može uzrokuje u njihovom životu.

Sanjati da ste utvrdili da ste trudni

San u kome radite test za trudnoću i da test pokazuje da ste trudni, takav san je često odraz vašeg iščekivanja da ostanete u drugom stanju (ili straha da možda niste trudni), pa je vaša podsvest opterećena tim mislima. Nekad ovaj san može da ukaže na probleme u ljubavnoj vezi.

Možda postoje nesuglasice između vas i vašeg partnera po pitanju roditeljstva pa se to odražava i na vaše snove. Nekad san može da ukaže na neki neočekivani, obično neprijatni događaj koji možete uskoro doživeti.

Ako ste sanjali da iznenada saznajete da ste trudni, takav san može biti znak da se vaša ličnost razvija u nekom novom pravcu, ali još uvek niste spremni da te promene podelite sa drugima. Taj san može da označava strah od nekih novih odgovornosti i obaveza koje vas očekuju.

Sanjati svoju trudnoću

Kad žena sanja da je trudna, takav san je uglavnom dobar znak. Prema nekim tumačenjima, ovaj san može da označava mogući početak ljubavne veze koja će voditi braku i zasnivanju porodice.

Ovaj san je kao što smo rekli i moguć znak da očekujete da ostanete u drugom stanju i da to priželjkujete, ili je situacija obrnuta.

Ako već imate decu, ovakav san može da bude znak srećnog porodičnog života. Nekad ovaj san označava poboljšanje materijalne situacije. Ovaj san često je znak da ćete započeti rad na nekom novom projektu ili nešto novo u svom životu. Može da označava promenu posla ili početak ljubavne veze.

Ako je muškarac sanjao da je trudan, takav san obično nije dobar znak i može ukazivati na probleme u ljubavi. Moguće je da doživite neke neprijatnosti zbog ljubavne veze.

Nekad i za muškarca ovaj san može da označava želju za decom. Ukoliko vas je bilo strah od porođaja, takav san verovatno ukazuje na problem koji trenutno imate, a plašite se njegovog ishoda i kako ćete ga rešiti.

Sanjati da je supruga trudna

Kad muž sanja da mu je supruga trudna, takav san je uglavnom dobar znak jer označava mogućnost da uskoro uspešno realizujete neki projekat koji vam je u planu.

San je znak da ćete sigurno uspeti ukoliko uložite trud i strpljenje. Ovaj san može sanjati i muškarac kome je supruga trudna u stvarnom životu.

Sanjati svog supruga da je trudan

Ukoliko ste sanjali da vam je suprug trudan, takav san je možda odraz vaše svesti o trudu koji vaš suprug ulaže da podrži vas i vašu porodicu.

Moguće je i da vaš suprug trenutno prolazi kroz težak period i da je previše opterećen, pa su se te vaše misli o suprugu odrazile u snu.

Sanjati trudnu devojku

Ako je momak sanjao da je njegova devojka trudna, takav san može da označava njegovu sumnjičavost i neiskren odnos u toj vezi.

Ovaj san može da ukazuje da momak sumnja da devojka nešto krije od njega. Ukoliko ste sanjali ovakav san, preporučljivo je da razmislite da li je osoba sa kojom ste ona prava za vas.

Sanjati trudnu majku

Ako ste sanjali da vam je majka trudna, takav san može da označava neka neobična nova iskustva. San može znak promena na bolje. To može biti nešto što ste očekivali dosta dugo.

Sanjati trudnu sestru

Ako ste sanjali da je vaša sestra trudna, taj san je uglavnom dobar znak, kako za vas, tako i za vašu sestru. Obično ukazuje na period sreće i rešavanja problema koji predstoji.

Ako vaša sestra trenutno prolazi kroz teške trenutke, san je možda odraz problema sa kojima se ona suočava, a vi ste podsvesno opterećeni time.

Sanjati trudnu drugaricu

Ako ste sanjali da je neka vaša drugarica trudna (iako to nije slučaj u realnosti), takav san može da bude opomena podsvesti da ste tu drugaricu zapostavili i da bi trebalo da joj posvetite malo vremena.

San u kome ste videli trudnu prijateljicu je uglavnom dobar znak i može biti odraz vaše želje da se usvojite neke osobine te prijateljice za koje smatrate da su vrlo korisne.

Sanjati poznanicu da je trudna

Ako ste sanjali da je neka osoba koju poznajete trudna, takav san je obično vrlo dobar znak i označava početke ili početak realizacije neke ideje ili plana.

Uglavnom je znak novina u životu. Nekad se vaša sumnja da je ta osoba trudna može pretočiti u san o toj osobi.

Ovakav san može biti znak da vaša veza sa tom osobom napreduje ili da želite da usvojite neku osobinu te osobe koja vam se dopada na njoj.

Sanjati trudnu ženu

Ukoliko ste u snu videli trudnu ženu, takav san je često znak problema koje možete da iskusite u narednom periodu.

Moguće je da trenutno prolazite kroz problematičan period i ne možete da se smirite. Nekad je ovaj san znak nekih nesrećnih okolnosti koje možete doživeti ili događaja koji vas mogu oneraspoložiti ili rastužiti.

Sanjati trudnu mačku

San u kome ste videli trudnu mačku najčešće nije dobar znak. Može ukazivati na prevare i probleme na koje ćete uskoro naići. Osoba koja vas može prevariti je neko kome verujete.

Takođe, možete naići na probleme u situaciji u kojoj zaista to nije bilo za očekivati. San je možda znak da će se neka realizacija planova odložiti ili će kasniti zbog nepredviđenih razloga.

Sanjati da ste zatrudneli sa bivšim dečkom

San u kome ste trudni i to sa bivšim dečkom može biti znak vaše podsvesne želje da opet budete zajedno i da vaša veza bude krunisana brakom i porodicom.

Vrlo često ovakav san može da označi nezadovoljstvo trenutnim ljubavnim životom i želju da se promeni.

Sanjati da je vaša devojka zatrudnela sa nekim drugim

Ako ste sanjali da je vaša devojka trudna, ali da dete koje nosi nije vaše, taj san uglavnom nije dobar znak.

Može da odražava vaše nezadovoljstvo trenutnom vezom i partnerom. Može da ukazuje i na nepoverenje koje osećate prema devojci i realno je da se tako nešto desi i u stvarnom životu.

Možda vas je devojka već prevarila ili to stalno radi i ne možete više da joj verujete.

Ukoliko je to slučaj, preporuka je da preispitate svoju ulogu u toj vezi i možda potražite nekog kome možete da verujete. Nekad ovaj san označava razlike između vas i vašeg trenutnog partnera.

Sanjati da ste trudni sa blizancima

Ako ste u snu bili trudni i nosili ste blizance, takav san može da označava velike probleme sa kojima se suočavate trenutno. Taj san može da ukazuje i na neke protivrečnosti koje trenutno doživljavate. Može biti i znak sukoba sa nekim bliskim.

Takav san možda ukazuje da ćete u bliskoj budućnosti otkriti nešto neprijatno. Nekad je ovaj san znak sukoba i svađa koje očekujete, a možda očekujete i da se neko suprotstavi nekoj vašoj ideji ili planu.

Sanjati problematičnu trudnoću

Ako ste sanjali da je vaša trudnoća rizična, takav san je verovatno odraz vaših negativnih misli.

Moguće je da ste skloni negativnom razmišljanju i iščekivanju najgoreg ishoda u svim životnim situacijama, a moguće i da samo trenutno prolazite kroz takav period.

Moguće je da su te osobine posledica neke traume koju ste doživeli u prošlosti i još uvek niste smogli snage da se oslobodite od nje.

Sanjati da ste trudni i da imate ultrazvučni pregled

Ako ste sanjali da ste trudni i da vas pregledaju, takav san možda označava da započinjete neku novu životnu fazu.

San je znak vaše spremnosti da se upustite u nove životne izazove i simboliše promene. Možda ćete promeniti posao ili započeti novu romantičnu vezu. Nekad je ovaj san odraz vaše želje da imate decu i zatrudnite.

Sanjati da se beba pomera u vašem stomaku

Ako ste sanjali da ste trudni i osećate bebu koja se pomera u vašem stomaku, takav san je možda znak neke neprijatnosti koju ćete možda iskusiti u narednom periodu.

Sanjati da je beba nepomična u stomaku

San u kome ste sanjali da ste trudni, ali je beba nepomična u stomaku, takav san je upozorenje podsvesti na vaše stavove i osobine. Moguće je da imate pesimističan stav prema budućnosti ili ste opterećeni sumnjama i strahovima od budućnosti.

Možda se plašite ishoda neke situacije ili se plašite da neki projekat nećete uspeti da izvedete do kraja. San može biti upozorenje da se trgnete od takvog razmišljanja, jer ćete u suprotnom sebi prizvati loše situacije i ishode.

Sanjati da ste trudni i da je beba umrla u vašem stomaku

Ako je beba umrla u vašem stomaku tokom sna, san ukazuje da će se najverovatnije nešto na čemu ste radili duže vreme na kraju završiti neuspešno.

San uglavnom nije dobar znak. Često ukazuje da nećete biti sposobni da uspešno završite neki projekat ili neki plan na čijoj ste realizaciji radili duže vreme. Ovaj san može da označava i neki deo vašeg života koji ste zanemarili i osećate se loše zbog toga.

Sanjati da ste imali abortus

San u kome ste bili trudni i imali abortus može da označi upozorenje podsvesti da ćete svojim postupcima i nedovoljnim razmišljanjem o posledicama upropastiti neku vrlo dobru ideju ili plan.

Nekad ovaj san može značiti neke neprijatnosti koje možete da doživite, ili nešto što ste iznenada izgubili ili niste dobili, i osećate se šokirano. San je odraz razočarenja zbog nekog događaja ili neke velike promene koju ste doživeli.

Sanjati da idete na abortus

Ako ste u snu išli na abortus, san je znak da ste vi, vaš karakter i ponašanje, najveća prepreka svom razvoju.

Verovatno imate mnogo prilika za napredak, ili se već nalazite na pravom putu, ali ne cenite ono što imate ili dozvoljavate vašim strahovima i nesigurnosti da se ispreče na putu vašeg ostvarenja.

Možda je ovaj san znak da oklevate da sprovedete neke promene u životu za koje znate da su dobre za vas, ali ih se plašite.

Ovaj san mogu sanjati i žene koje su prošle kroz abortus i sećanje na taj događaj ostalo je kao trauma u njima.

Sanjati da ste trudni i da ste imali spontani pobačaj

Ako ste sanjali da ste trudni i u toku sna imali spontani pobačaj, taj san često ukazuje da će se neki vaši planovi ili projekti izjaloviti.

Možda ste duže vremena radili na realizaciji neke ideje, ali se sticajem nekih nepredviđenih okolnosti plan izjalovio. San je odraz osećanja razočarenja zbog nečeg što ste izgubili iznenada.

Žene koje su trudne mogu sanjati ovaj san kao posledicu straha i iščekivanja porođaja.

Sanjati da se porađate, a niste ni bili svesni da ste trudni

Ako ste sanjali da odjednom počinjete da se porađate, a uopšte niste ni znali da ste trudni, ovakav san je obično znak nekih velikih iznenađenja koja vas očekuju.

U pitanju su srećna iznenađenja i mogu se ticati nekih planova, želja ili projekata koje imate u vidu. Ovo je san koji ukazuje da možete dobiti nešto što želite bez previše truda.

Obično su u pitanju želje koje duže vreme imate i o kojima razmišljate sa vremena na vreme, ali niste se previše trudili da ih ostvarite.

Možda ćete dobiti posao o kome ste maštali ili kupiti nešto što ste duže vreme želite. U svakom slučaju, šta god da se dogodi, delovaće kao čudo.

Sanjati da ste počeli da se porađate, ali doktor nije prisutan

Ako ste sanjali da je porođaj započeo, ali ste sami i svaki čas očekujete doktora da se pojavi, san je obično odraz vašeg osećaja da ste prepušteni sami sebi u nekoj situaciji gde nemate na koga da se oslonite. Ovaj san mogu sanjati žene koje same odgajaju dete.

Sanjati da se ne porađate iako je već davno prošao termin

Ako sanjate da ste trudni i da trudnoća previše dugo traje, a vi nikako da se porodite, takav san obično označava projekte ili ideje koje su spremne za realizaciju, ali nikako da preduzmete potrebne radnje da bi krenuli u njihovu realizaciju.

Ovaj san je podsećanje podsvesti da se pokrenete i krenete da sprovodite svoje ideje u delo.

Sanjati da ste se porodili pre zakazanog termina

Ako ste sanjali da ste trudni i da ste se porodili prerano, taj san verovatno ukazuje da ste prerano krenuli u realizaciju nekog plana ili ideje, i postoji mogućnost da ga ugrozite zato što niste razradili sve pojedinosti.

Related Posts