Sanovnik zagrljaj – šta znači sanjati zagrljaj?

Tema ovog teksta su snovi o zagrljajima, koji su jako česti i čija simbolika može biti dosta zanimljiva.

Svaki dan se grlimo sa nekim i znamo da je zagrljaj izraz ljubavi i bliskosti, ali da li ste se ikada zapitali šta znači ako sanjate zagrljaj sa nekim?

Ako ste nekada sanjali da se sa nekim grlite u snu, verovatno je taj san budio u vama prijatne emocije.

Međutim, možda niste znali da ovaj san nosi sa sobom i određenu simboliku, a mi ćemo vam upravo pomoći da je otkrijete.

U ovom tekstu ćemo se baviti snovima u kojima grlite nekog ili neko grli vas. Situacije u kojima možete sanjati zagrljaj su brojne, kao i detalji koji se javljaju u snu.

Važno je sve to uzeti u obzir pre nego što počnete da tumačite vaš san o zagrljaju. Moguće je da sanjate kako grlite neku nepoznatu osobu, ali i osobu koja vam je u stvarnosti jako bliska.

San u kojem ste se grlili sa osobom istog pola imaće skroz drugačije značenje od sna u kojem ste grlili nekoga suprotnog pola.

Moguće je da sanjate zagrljaje sa prijateljem, neprijateljem, partnerom ili sa nekim strancem.

Postoje i snovi u kojima možete da grlite neku osobu koja je umrla i ti snovi obično imaju posebnu simboliku.

Sve ovo su moguće situacije koje mogu da se pojave u vašem snu o zagrljaju.

Ako ste i vi nedavno sanjali zagrljaj, onda nastavite sa čitanjem ovog teksta, jer možete otkriti neka neočekivana značenja vezana za vaš san.

Simbolika zagrljaja u snovima

Pre nego što počnemo da tumačimo konkretne snove o zagrljaju, reći ćemo vam koja su neka opšta značenja zagrljaja u snovima.

Pre svega, zagrljaj simboliše vašu potrebu da budete bliski sa nekim. Moguće je da se u stvarnom životu osećate usamljeno i da imate veliku potrebu da doživite bliskost sa nekom osobom.

Upravo ta vaša potreba može da se reflektuje kroz vaš san o zagrljaju.

Simbolika zagrljaja u snu se često vezuje i za sigurnost, odnosno za vašu potrebu da se pored nekoga osećate zaštićeno i sigurno.

Zagrljaj u snovima može ponekad da znači i da vam neka konkretna osoba jako nedostaje. U tom slučaju verovatno ćete sanjati zagrljaj sa tom osobom.

Međutim, snovi o zagrljaju nemaju uvek veze sa emocijama. Nekada se odnose i na posao, pa i na zdravlje i na druge sfere života.

Naravno, tačno značenje snova se može otkriti samo ako sve detalje iz sna sjedinimo u jednu celinu.

Svakako je važno spomenuti i šta islam kaže o ovakvim snovima, odnosno kako ih Islamski sanovnik tumači.

Prema islamskom tumačenju, zagrljaj u snovima ima pozitivnu simboliku i ukazuje na lepe stvari koje nas očekuju u budućnosti – brak, uspeh na poslu, dobro zdravlje, putovanje, dug život itd.

Različiti snovi o zagrljaju – značenje i simbolika

Snovi u kojima grlite nekoga. Ako ste sanjali kako nekoga grlite u snu, ali ne sećate se detalja iz sna ni osobe koju ste grlili, onda taj san uglavnom nema dobru simboliku.

On često ukazuje na neke provokacije koje možete doživeti u budućem periodu, pre svega kada je u pitanju posao.

Ako ste imali ovakav san, onda vam savetujemo da budete oprezni i da mudro stupate u bilo kakav poslovni odnos sa nekim, kako ne biste bili na gubitku i kako ne biste imali eventualni konflikt sa tom osobom.

Kao što smo već spomenuli, san u kojem grlite nekoga može jednostavno da bude i samo odraz vaše potrebe za ljubavlju i bliskošću sa nekom osobom.

Snovi o zagrljaju sa bliskom osobom. Ako ste sanjali kako u snu grlite osobu koja vam je jako bliska u stvarnom životu, onda je to samo znak da je vaša ljubav prema toj osobi mnogo jaka. Vi tu osobu jako cenite i spremni ste uvek da joj pomognete za sve što treba.

U pitanju može biti neka osoba koja vam se dopada u stvarnosti ili čak osoba sa kojom ste u vezi.

U tom slučaju ovaj san je samo refleksija vaše ljubavi prema toj osobi i jake potrebe da se sa njom grlite.

Međutim, san o zagrljaju sa vama bliskom osobom ne mora uvek da se odnosi na nekoga sa kim ste u emotivnoj vezi.

U ovom snu je moguće da vidite i vaše roditelje, prijatelje ili bilo koga drugog sa kim ste bliski u stvarnom životu.

Snovi o zagrljaju sa osobom koja živi daleko. Ako ste u snu videli kako grlite osobu koja živi daleko od vas i koju retko viđate, ovaj san opet reflektuje neke pozitivne emocije koje imate prema toj osobi.

Moguće je da vam ta osoba nedostaje i da biste voleli ponovo da ostvarite neki kontakt sa njom.

Snovi u kojima grlite prijatelja/prijateljicu. Iako smo rekli da snovi o zagrljaju sa bliskom osobom odražavaju vašu ljubav prema njoj, ipak prema nekim tumačenjima, san u kojem grlite svog prijatelja, odnosno prijateljicu, nema dobru simboliku i uglavnom ukazuje na neke teške životne okolnosti koje vas očekuju u bliskoj budućnosti.

Snovi u kojima grlite ljubavnika/ljubavnicu. Ako ste sanjali kako grlite ljubavnika ili ljubavnicu, onda taj san ima jako dobru simboliku.

Takav san obično znači da će vam u narednom periodu sve krenuti od ruke i da ćete se zdravstveno osećati jako dobro.

Snovi u kojima grlite svog emotivnog partnera. Iako ste možda uživali tokom ovog sna, moramo da vas razočaramo i da vam kažemo da je njegova simbolika uglavnom negativna.

San u kojem grlite svog partnera ukazuje na moguće probleme koji vas očekuju u vezi ili u braku.

Snovi u kojima grlite bivšeg partnera. Ako ste imali san u kojem ste se grlili sa bivšim dečkom, odnosno devojkom, onda taj san verovatno reflektuje vašu patnju za tom osobom.

Moguće je da je niste još preboleli i da biste voleli da obnovite vezu sa tom osobom.

Ovaj san bi zapravo trebalo da vas motiviše da razmislite dobro šta je to što želite i da li se vredi boriti za staru ljubav.

Snovi u kojima grlite svoju simpatiju. San u kojem ste videli sebe kako se grlite sa simpatijom, odnosno sa nekim ko vam se već duže vreme sviđa, najverovatnije ukazuje na to da vam u stvarnom životu zaista fale ljubav i nežnost.

Osim toga, ovaj san može da bude i najava poslovnog uspeha.

Snovi u kojima grlite neku nepoznatu osobu. Ako ste u snu videli kako grlite neku osobu koju ne poznajete, odnosno nekoga ko je za vas stranac u stvarnom životu, onda to može da bude najava za dolazak neke neželjene osobe u vašu kuću.

To može biti neko sa kim ste već duže vreme u konfliktu ili ste se jednostavno udaljili od te osobe iz nekog razloga.

Sve u svemu, san u kojem grlite stranca ukazuje na to da će vas u skorije vreme posetiti neka osoba kojoj se nećete ni najmanje obradovati.

Ukoliko ste sanjali kako grlite osobu koju zapravo ne poznajete u realnom životu, onda je veoma važno i da se setite da li je ta osoba bila muško ili žensko, odnosno da li je bila istog ili suprotnog pola nego vi, jer prema nekim tumačima snova, to je veoma važno za simboliku vašeg sna.

Ako ste u snu videli kako grlite nepoznatu osobu istog pola, onda to verovatno znači da ćete u budućem periodu upoznati dosta zanimljivih ljudi. To mogu biti neki novi potencijalni prijatelji, ali može biti i osoba sa kojom ćete ostvariti romantičnu vezu.

Ovaj san nagoveštava i to da ste vi jako druželjubiva osoba i da vas očekuje dosta zanimljivih momenata i druženja u budućnosti.

Međutim, ako ste sanjali kako grlite nepoznatu osobu suprotnog pola, onda taj san ukazuje na vašu usamljenost i tugu u stvarnom životu.

Vi ste puni ljubavi i nežnosti, ali nemate sa kim da je podelite. Zato čeznete da upoznate osobu sa kojom ćete ostvariti vezu i dobiti ljubav koju zaslužujete.

Moguće je i da ste već u vezi, ali da vam partner ne pruža dovoljno ljubavi. Kako god, san u kojem grlite osobu suprotnog pola jasan je znak da vam fale ljubav i bliskost.

Snovi o zagrljaju sa pokojnikom. Ako ste u snu videli zagrljaj sa mrtvom osobom, onda vas je taj san verovatno malo uplašio.

Ono što većina sanovnika kaže jeste da ovaj san ukazuje na probleme koje ćete imati na poslovnom planu. Moguće je da će vam neko nešto podmetnuti i da ćete biti čak u opasnosti da izgubite posao.

Međutim, sasvim drugačiju simboliku ima san u kojem ste grlili pokojnog oca. Ovaj san ukazuje na to da ćete u budućem periodu rešiti sve konflikte i poboljšati odnose sa svojom familijom.

Ukoliko je bilo nekih svađa i sukoba u vašem familijarnom krugu, u predstojećem periodu će se sve to rešiti i odnosi će biti bolji nego ikada.

Snovi u kojima grlite psa. Ukoliko ste u snu videli sebe kako grlite psa, to je znak da imate prave prijatelje oko sebe i da ne treba da brinete. Vaši prijatelji su vam odani i uvek su tu za vas.

Takođe, ovaj san može da simboliše i lojalnost vaših poslovnih saradnika prema vama.

Kako god, budite sigurni da oko sebe imate prave ljude i nemojte da sumnjate u njihovu vernost.

Snovi u kojima neko grli vas. Ako ste u snu videli kako vas neko grli, onda je to znak da vas neko zaista voli i u stvarnom životu.

Postoji osoba koja vas ceni, poštuje i jednostavno obožava. To može biti vaš emotivni partner, ali i neko od članova porodice ili od prijatelja.

Snovi u kojima vas grli partner. Ako ste sanjali kako vas grli vaš emotivni partner iz stvarnog života, odnosno vaš momak ili devojka, muž ili žena, onda taj san nema dobru simboliku.

Nekada ovaj san može da bude pokazatelj zdravstvenih problema koji vas očekuju u bliskoj budućnosti, ali može i da se odnosi na neuspeh koji ćete doživeti na poslovnom planu.

Snovi u kojima vas grli neprijatelj. Ovakav san ima pozitivno značenje i uglavnom ima veze sa vama samima.

Naime, san u kojem vas grli neprijatelj obično znači da je došao momenat da prihvatite sebe onakvim kakvi zaista jeste, sa svim manama i vrlinama.

Verovatno ste vodili unutrašnje borbe sami sa sobom, ali sada je konačno došlo vreme da živite u miru.

San u kojem vas neprijatelj grli ne treba da vas uplaši, već da vam pomogne da uvidite svoje greške i da naučite važne životne lekcije.

Snovi u kojima osećate sreću dok vas neko grli. Prilikom tumačenja snova veoma je važno uzeti u obzir i kako ste se osećali dok ste sanjali nešto.

Ukoliko ste sanjali da vas neko grli, a pritom ste se jako lepo osećali i bili srećni u snu, onda je simbolika ovog sna pozitivna.

Ovaj san najčešće najavljuje niz lepih dešavanja u vašem životu u narednom periodu.

Snovi u kojem se grle dve nepoznate osobe. Ako ste imali san u kojem se grle dve osobe koje ne poznajete, to je onda opet znak da ste jako usamljeni u stvarnosti.

Ne samo da nemate ljubav nego je moguće da nemate ni prijatelja, nemate nikoga sa kim biste provodili vreme.

Međutim, za ovaj san postoje i neka različita tumačenja.

Naime, ovaj san može da bude i simbol prevare.

Moguće je da ćete doživeti prevaru od strane vašeg emotivnog partnera ili ćete vi načiniti prevaru u vezi ili u braku.

Dakle, neki tumači snova kažu da je san u kojem se grle dve nepoznate osobe loš znak kada je ljubav u pitanju.

Kao što ste mogli da vidite u ovom tekstu, postoji jako puno snova o zagrljaju i simbolika tih snova se razlikuje u zavisnosti od situacije u kojoj ste sanjali zagrljaj.

Nadamo se da smo uspeli da vam približimo simboliku ovih snova i da ćete neki svoj naredni san o zagrljaju sa lakoćom protumačiti.

Related Posts