Sanovnik bivši – šta znači sanjati bivšeg momka?

Snovi o bivšim ljubavima su dosta česti. Nekada sanjamo bivšu ljubav zato što nam zaista nedostaje, a nekada je to samo odraz nekih emocija na podsvesnom nivou.

Nekada sanjamo bivše upravo zato što smo ih nedavno sreli i popričali sa njima, a nekada nam se ti snovi jave sasvim iznenada, bez ikakvog konkretnog povoda.

U svakom slučaju, jako je važno da na pravilan način shvatimo te snove jer oni nam mogu dosta pomoći da bolje razumemo svoje sopstvene emocije i da donesemo važne odluke za budućnost.

Sigurno ste i vi nekada sanjali bivšeg dečka. Ovakvi snovi su potpuno normalni, a mi ćemo pokušati da vam objasnimo šta vam oni poručuju.

Pre svega, moramo vam reći da nema razloga za strah niti za zabrinutost, jer svaka devojka je nekada sanjala bivšeg momka i to je potpuno u redu.

Ako ste i vi nekada sanjali bivšeg, onda će vam ovaj tekst sigurno biti jako interesantan i pomoći će vam da bolje razumete svoj sopstveni san o bivšoj ljubavi.

Prvo ćemo vam reći neka univerzalna značenja ovih snova, a onda ćemo se baviti konkretnim snovima o bivšem dečku.

Nadamo se da ćemo vam pomoći da razumete simboliku svog sopstvenog sna o bivšem momku i da taj san pravilno protumačite.

Simbolika bivšeg momka u snovima

Ako ste sanjali bivšeg, taj san može da ima različitu simboliku, ali u najvećem broju slučajeva znači da vam vaš bivši još uvek na neki način nedostaje.

Naravno, to ne znači da vam vaš san poručuje da se pomirite sa bivšim, nego taj san prosto odražava vaša trenutna osećanja i misli. Veoma često se dešava da devojke koje pate za bivšim momcima imaju ovakve snove i obrnuto.

Ukoliko ste i vi imali bolan raskid i ukoliko još uvek niste preboleli bivšeg, sasvim je moguće da ćete ga sanjati. Možda vi pokušavate da ga zaboravite, ali vaša podsvest vam ne da mira i upravo zato se dešava da imate ovakve snove.

Naravno, ovo je samo jedan od razloga zašto se bivši može pojaviti u snovima, ali svakako da postoje i razna druga tumačenja ovakvih snova.

Nekada snovi o bivšem mogu da simbolišu nostalgiju, ali ne nostalgiju za tim bivšim dečkom konkretno, već nostalgiju za nekim davno prošlim vremenima koja vam nedostaju.

Dakle, može se desiti da vam jednostavno nedostaje neki određeni period vašeg života i sve što ste tada radili, pa se toga rado sećate.

U nekim drugim slučajevima bivši dečko u snovima može da simboliše važne promene i veliku prekretnicu u vašem životu.

Osim toga, snovi o bivšem dečku mogu da budu i simbol oproštaja i želje da se gleda napred, bez ikakvog osvrtanja na prošlost.

Naravno, uvek je najbitnije da se setite cele situacije u kojoj ste sanjali bivšeg, ali i šta ste osećali tokom sna. Emocije koje ste osetili su od ključnog značaja za pravilno tumačenje sna o bivšem dečku.

Simbolika snova o bivšem dečku će zavisiti od toga da li ste tokom sna bili srećni, tužni, zabrinuti ili uplašeni.

Takođe, važno je i da se prisetite da li ste sanjali da vas bivši dečko zove ili da vas ignoriše. Da li vas je bivši u snu poljubio ili vas je možda napao? Da li ste možda sanjali bivšeg dečka sa drugom devojkom ili ste ipak sanjali kako ste se pomirili?

Sve su ovo važna pitanja na koja morate imati odgovor pre nego što počnete da tumačite san. U nastavku ćete videti različite snove na ovu temu i njihova tumačenja.

Različiti snovi o bivšem momku – značenje i simbolika

Snovi o tome kako vas bivši momak zove. Ako ste sanjali kako vas je bivši dečko zvao, to je onda verovatno znak da bivši dečko još uvek misli na vas i da bi voleo da se pomirite.

Ovaj san bi svakako trebalo da vas navede na to da razmislite još jednom o svojim osećanjima i o tome da li uopšte ima smisla da ponovo budete zajedno.

Snovi o pomirenju sa bivšim. Ako ste sanjali pomirenje sa bivšim dečkom, onda je veoma važno da analizirate prvo kako ste se osećali u toku sna. Ukoliko ste se u toku sna osećali lepo i spokojno, onda je to dobar znak.

San o pomirenju ne treba da vas brine jer ovaj san nema nikakve veze sa tim da treba da se pomirite sa bivšim u stvarnom životu, već vam govori samo da ste se vi konačno pomirili sa svojom prošlošću i prihavtili ste raskid.

Drugim rečima, san o pomirenju vam stavlja do znanja da ste vi u potpunosti preboleli vašeg bivšeg i da je nov život pred vama. Nema više ničega što bi vas vraćalo u prošlost i za čim biste žalili.

Uspeli ste da zaboravite bivšeg i da konačno imate mir. Vaše srce je spremno za neku novu ljubav, tako da možete da se opustite i da uživate u svemu što dolazi.

Međutim, tumačenje sna u kojem ste se pomirili sa bivšim, a pritom ste osetili kako jako patite za njim ukazuje na to da vi još uvek imate emocije prema bivšem.

Vi defintivno niste raskrstili sa prošlošću i jako ste usamljeni od kada ste raskinuli sa bivšim dečkom. U tom slučaju vaš san vam poručuje da bi trebalo još jednom da porazgovarate sa bivšim i da vidite da li postoji eventualna šansa za pomirenje.

Snovi o poljupcu sa bivšim dečkom. Ukoliko ste u snu videli kako se ljubite sa bivšim dečkom, onda taj san nema dobru simboliku. On ukazuje na to da vas očekuju veliki problemi u bliskoj budućnosti.

Ti problemi ne moraju da se odnose na ljubavnu sferu vašeg života, već i na posao. Veruje se da ovakav san nagoveštava negativne momente koji vas očekuju i gomilanje problema koji će učiniti da se osećate loše.

Snovi o seksu sa bivšim dečkom. Ovi snovi su dosta česti i ne treba da vas plaše. Simbolika ovakvih snova će uglavnom zavisiti od vaše trenutne ljubavne situacije.

Ako ste trenutno u vezi a sanjate kako imate seks sa bivšim dečkom, onda je to verovatno znak da vam nešto fali u odnosu sa sadašnjim dečkom. Najverovatnije kod vas u vezi nema dovoljno strasti i zato se često sećate bivšeg dečka i svega što ste imali sa njim.

Međutim, ako nemate dečka u stvarnom životu, a sanjate bivšeg, onda je taj san odraz vašeg stava prema budućim ljubavima i muškarcima. Može biti da se vi relativno teško upuštate u odnose sa drugim muškarcima, jer još uvek patite za bivšim.

Čak i kada vam se neko svidi vi uvek tog mučkarca upoređujete sa bivšim dečkom i nalazite mu mane. Jako vam je teško da se prepustite nekom drugom i da se odlučite za novu vezu.

Snovi o tome kako vas je bivši momak zaprosio. Ukoliko ste sanjali kako vas je vaš bivši dečko zaprosio, taj san samo ukazuje na to da ste tokom veze naučili dosta toga i da sada imate mnogo više iskustva. Spremni ste da brinete sami o sebi i da uzdignute glave krenete napred.

Ipak, kada sanjate da vas je bivši dečko zaprosio, važno je da pokušate da se prisetite šta ste mu odgovorili u snu, odnosno da li ste prihvatili da se udate za njega ili ne.

Ukoliko ste ipak prihvatili da se udate za bivšeg dečka u snu, onda to može da znači da još uvek niste raskrstili u glavi i da niste sigurni šta želite. Moguće je da još uvek potajno gajite nadu da ćete se pomiriti sa bivšim dečkom.

Upravo ovakav tip sna bi trebalo da vas osvesti i da vas navede na to da krenete napred. Vreme je da zaboravite prošlost i da mislite samo na ono što dolazi.

Međutim, ako ste sanjali kako ste odbili prosidbu bivšeg dečka, to je veoma dobar znak. Ovakav san ukazuje na to da ste konačno spremni da nastavite dalje i da se ne osvrćete nazad. Vi ste sigurni da više ništa ne osećate prema bivšem dečku i to je upravo ono što vam vaš san i poručuje.

Snovi o bivšem dečku sa drugom devojkom. Ukoliko ste sanjali da je vaš bivši dečko u zagrljaju druge devojke, to sigurno nije bio prijatan san za vas, naročito ako prema tom dečku još uvek imate osećanja u stvarnom životu.

Ipak, kada je tumačenje ovog sna u pitanju, zaista ne morate da brinete. Ovaj san ima dobru simboliku i jasno vam stavlja do znanja da ste vi uspešno preboleli bivšeg i da će u vaš život uskoro doći nova ljubav.

Vi ste spremni da nastavite dalje, a ujedno ste spremni i da vidite svog bivšeg dečka sa drugom devojkom. To je ono što vam ovaj san poručuje, tako da ne morate da brinete niti da razmišljate previše o svojim emocijama.

Ipak, ako vas je ovaj san jako potresao, odnosno ako ste osećali zaista veliku bol dok ste sanjali svog bivšeg dečka sa drugom devojkom, onda bi se ipak ovaj san mogao tumačiti i na drugi način.

Zapravo, u tom slučaju je moguće da u vama još uvek postoje osećanja prema bivšem, ali i nada da ćete možda nekada ponovo biti zajedno.

Snovi o tome kako se vaš bivši dečko ženi. Ako ste imali ovakav san, on vas je sigurno jako uznemirio i naveo vas da razmišljate o nečemu što ste mislili da ste ostavili iza sebe.

Dakle, ovakav san i slični snovi mogu da vas navedu da se preispitujete i da postanete nesigurni u svoja sopstvena osećanja, ali i u odluke koje ste doneli. Ako ste u snu videli da se dečko sa kojim ste ranije bili u vezi ženi, to ne mora ništa da znači, odnosno ništa što više ima veze sa vas dvoje.

Ovakav san jednostavno ukazuje na to da je došlo vreme da se nešto drastično promeni u vašem životu. Kao što svi već znamo, ženidba u generalnom smislu jeste vrlo važan korak, ali i velika prekretnica u životu nekog muškarca.

Stoga, ako ste sanjali da se vaš bivši dečko oženio, to zapravo simboliše neku prekretnicu u vašem sopstvenom životu.

Dakle, simbolika ovog sna uopšte nema veze sa vašim bivšim dečkom, nego sa vama. Ovaj san vam poručuje da je došao momenat da donesete važne odluke i da izaberete put kojim ćete ići u budućnosti.

Moguće je da se upravo vi nalazite na životnoj prekretnici i da je vreme da krenete svojim putem i da nešto promenite u svom životu.

Osim ovakvog tumačenja sna o ženidbi bivšeg dečka, moramo spomenuti još neko tumačenje istog sna. Zapravo, ovaj san može da znači i to da ste konačno spremni nekome da oprostite što vas je povredio i što vam je naneo zlo u prošlosti.

To može biti ne samo vaš bivši dečko, nego i prijatelj, poznanik ili bilo koja osoba koja vas je nekada u životu povredila. San o tome da se vaš bivši dečko ženi upravo simboliše to da je konačno došlo vreme da oprostite toj osobi i da hrabro krenete dalje.

Snovi o tome kako je vaš bivši dečko plakao. Ukoliko ste u snu videli da je dečko sa kojim ste bili plakao, onda je važno da pokušate da se prisetite još nekih detalja iz vašeg sna. Na primer, veoma je važno da se setite zašto je vaš dečko plakao u snu, odnosno da li ste vi bili uzrok tog plakanja ili ne.

Ako ste u snu vi vikali i eventualno vređali svog bivšeg dečka, pa je on zato počeo da plače, onda taj san ima lošu simboliku. Ovakav san ukazuje na to da ćete u predstojećem periodu verovatno jako povrediti neku osobu nečim što ćete reći. Može se desiti da vaša brzopleta reakcija dovede do toga da se vaš odnos sa tom osobom zauvek pokvari.

Ne mora se uvek raditi o partneru, već i o nekoj drugoj bliskoj osobi, koju ćete verovatno uvrediti svojim rečima. Upravo zato bi ovaj san trebalo da vam bude opomena da vodite računa o tome šta govorite i da ne budete brzopleti.

Sa druge strane, može se desiti da sanjate da vaš dečko plače iz nekog vama nepoznatog razloga, a vi samo pokušavate da mu pružite utehu u tim momentima. Takva vrsta sna ukazuje na to da će verovatno neka vama bliska osoba tražiti pomoć od vas u budućem periodu, ali vi nećete znati kako da joj pomognete.

Moguće je da će se neka osoba koja vam je jako draga naći u velikim problemima i da vi prosto nećete znati kako da reagujete u toj situaciji i na koji način da joj pružite pomoć.

Snovi o svađi sa bivšim momkom. Ako se desi da sanjate svađu sa bivšim dečkom, onda taj san verovatno simboliše neke probleme koje vučete iz prošlosti i koje još uvek niste rešili. To ne mora uopšte da ima veze sa vašim bivšim dečkom, već to mogu biti neki sasvim drugi problemi koji se tiču lično vas.

U svakom slučaju moguće je da vam u glavi vlada nemir i da ne znate kako da se nosite sa svim brigama i problemima koji vas muče. U vašoj glavi su misli totalno pobrkane i vlada veliki haos, tako da vi nikako ne možete da uspostavite ravnotežu u svom životu i da pronađete mir.

Ipak, kada je u pitanju san o svađi sa bivšim dečkom, može se desiti da sanjate upravo neku svađu koja se zaista dogodila. Moguće je da u stvarnom životu dosta razmišljate o vašem bivšem dečku, pa i o svađama sa njim, tako da bi u tom slučaju ovakav san bio samo refleksija vaših misli i sećanja.

San u kojem ste videli neku svađu sa bivšim dečkom koja vam već deluje poznato i koja se zaista desila, onda je to samo znak da vi još uvek niste spremni da stavite tačku na vašu vezu. Koliko god želeli da idete dalje i da otvorite srce za neku novu ljubav, vi jednostavno niste spremni za to i to je ono što vam vaša podsvest na ovaj način poručuje.

Snovi o tome kako vas je bivši dečko napustio. Ako ste u snu videli to kako vas bivši dečko napušta i kako ga vi tom prilikom vređate i udarate, taj san može da vam donese veliko olakšanje u stvarnom životu.

Moguće je da ste sa bivšim dečkom raskinuli na miran način i da prosto niste imali priliku da mu kažete sve što ste želeli. Tada se često dešava da se sanja bivši dečko u momentima kada vas napušta i tada vi u snu konačno imate priliku da mu kažete sve što mislite, pa čak i da ga izvređate ili udarite.

U tom slučaju, san vam može doneti veliko olakšanje, jer ćete konačno imati priliku da izbacite sav svoj bes i sve ono loše iz sebe. Stručnjaci smatraju da su ovakvi snovi nakon raskida jako korisni, jer mogu nam pomoći da lakše prebolimo taj raskid i da ne žalimo ni za čim što jesmo ili što nismo učinili.

Snovi o tome kako vas bivši dečko ignoriše. Ako ste sanjali da vas je bivši dečko ignorisao, onda vam taj san jasno poručuje da je došlo vreme da stavite tačku na tu vezu i da krenete dalje.

Verovatno postoji razlog zašto više niste sa tom osobom, pa vam zato ovaj san govori da je vreme za nove ljubavi.

Snovi o tome kako bivši dečko želi da vas ubije. Ovaj san vas je sigurno jako uznemirio i uplašio, ali moramo vam reći da nema razloga za strah i paniku. U većini slučajeva ovakav san ukazuje na to da ste možda vi uzrokovali raskid sa bivšim i da vas grize savest zbog toga.

Može biti da ste na neki način povredili bivšeg i da ste ga razočarali. Verovatno to još uvek ne možete da oprostite sebi i taj osećaj krivice vas proganja u snu, pa se reflektuje u vidu toga da bivši želi da vas ubije.

Snovi o bolesti vašeg bivšeg dečka. Ukoliko ste u snu videli da je dečko sa kojim ste bili u vezi bolestan, nemojte da brinete, jer simbolika tog sna nema veze sa stvarnom bolešću, već sa bolom koji vi imate u srcu. Ako ste sanjali ovaj san, onda je moguće da vi još uvek niste prestali da volite tog dečka.

Čak i ako ste raskinuli, vi verovatno još uvek mislite na njega i osećate veliku bol čim ga neko spomene ili kada ga sretnete. To su sve znaci da još uvek volite bivšeg dečka i da se niste izlečili od te ljubavi. Upravo to se kao bolest reflektuje u ovakvim snovima.

Snovi o tome da je vaš bivši momak imao nezgodu. Ukoliko ste u snu videli da je vaš bivši dečko imao nezgodu u saobraćaju ili na drugom mestu, to je samo znak da vi jako brinete za bivšeg dečka i da ga verovatno još uvek niste preboleli.

Osim takvog tumačenja, ovaj san može da simboliše i neki vaš trenutni strah koji imate, bilo da je reč o ljubavnom odnosu sa nekim ili o nečemu drugom. Sve u svemu, verovatno vas na javi opterećuju strahovi i briga za nekoga, pa se to reflektuje u vašem snu.

U ovom tekstu ste imali priliku da vidite neke od uobičajenih snova kada je u pitanju bivši dečko. Videli ste da ovakvi snovi nekada mogu da ukazuju na vaše emocije prema bivšem koje se još uvek nisu ugasile, a nekada u pitanju može biti i sasvim drugačija simbolika.

Kao što ste mogli da primetite, jedan te isti san o bivšem dečku može da ima dva potpuno suprotna značenja, a njihova simbolika zavisi upravo od vaših sopstvenih emocija u snu.

Dakle, ako ste sanjali bivšeg dečka i pritom ste osećali neke pozitivne emocije ili se uopšte ne sećate da ste bilo šta osećali tokom sna, onda je to dobar znak i gotovo sa sigurnošću možemo reći da vi zaista jeste preboleli bivšeg dečka i da ste spremni da nastavite dalje svoj život.

Međutim, ako je vaš san o bivšem dečku u vama izazvao neke previše bolne emocije i ako dugo nakon tog sna niste mogli da se oporavite, onda bi trebalo da se zapitate da li ste zaista preboleli bivšeg dečka i da li biste možda ponovo želeli da budete sa njim.

Dakle, emocije koje ste u snu osetili su ključan faktor kada su snovi o bivšem dečku u pitanju.

Nadamo se da smo vam pomogli da malo bolje razumete simboliku bivšeg dečka u snovima. Ako ste i vi nedavno sanjali bivšeg, onda vam je sada sigurno mnogo jasnije kakvu poruku vam taj san donosi.

Related Posts