Sanovnik selidba – šta znači sanjati selidbu?

Poznato je da su naši snovi često samo refleksija onoga što nam se dešava u stvarnosti.

U tom slučaju nije potrebno neko veće tumačenje sna, jer oni uglavnom odražavaju naše trenutne misli, osećanja ili ono što nam se trenutno dešava u realnom životu.

U ovom članku ćemo se baviti snovima o selidbi koji mogu da imaju razna značenja.

Kao što smo već spomenuli, snovi mogu često da reflektuju dešavanja iz stvarnosti, tako da nije čudno ukoliko sanjate selidbu baš u periodu kada se selite u novi stan ili možda u drugi grad.

Kao što smo već rekli, u tom slučaju ne treba tražiti nikakvu skrivenu simboliku sna.

Međutim, ako se desi da sanjate selidbu potpuno iznenada, bez ikakvih prethodnih razmišljanja o tome, onda ne bi bilo loše da se potrudite da otkrijete da li vaš san ima neka skrivena značenja.

Poznato je da naši snovi mogu da nam prenesu važne poruke, ali i da nas upozore na eventualne opasnosti koje vrebaju oko nas.

Ako ste nekada sanjali selidbu i voleli biste da otkrijete šta taj san znači, onda ostanite sa nama i pročitajte ovaj tekst do kraja.

Simbolika selidbe u snovima

Pre nego što počnemo da se bavimo konkretnim snovima vezanim za selidbu i njihovim značenjem, važno je biti upoznat sa nekom osnovnom simbolikom vezanom za selidbu.

Naime, veruje se da je selidba u snovima najčešće simbol nekih velikih promena koje vas očekuju u bliskoj budućnosti.

Moguće je da ćete doživeti važne promene u raznim sferama života.

Selidba simboliše veliku prekretnicu u vašem životu, a nekada se može odnositi i na totalni preokret vaše sopstvene svesti i vaših uverenja.

Ako se oslonimo na islam i na tumačenje snova po Islamskom sanovniku, koji je naročito popularan kada je tumačenje snova u pitanju, onda možemo reći da snovi o selidbi mogu dosta da nam kažu o našim karakterima i o nama samima.

Da biste pravilno protumačili svoj san o selidbi, važno je da obratite pažnju na razne detalje u snu.

Pre svega, važno je da se setite da li ste se u snu useljavali u novi životni prostor ili ste se možda iselili iz stana u kojem ste do tada živeli.

Takođe, važan faktor ovakvih snova je i da li je još neko učestvovao u selidbi osim vas, odnosno da li ste se sami selili negde ili sa još nekom osobom.

Dalje, važno je imati na umu i da li ste se useljavali u kuću koja je nova ili možda u svoju kuću iz detinjstva.

Sve ovo su samo neki od faktora koji mogu da utiču na značenje vašeg sna i da vam pomognu kod njegovog tumačenja.

Nemojte zaboraviti da uzmete u obzir emocije koje ste imali tokom sna, odnosno da li ste se osećali prijatno dok ste se selili ili je selidba u vama budila neka negativna osećanja u snu.

Sada kada smo vam otkrili neka opšta značenja snova o selidbi, vreme je da razmotrimo koji su to najčešći snovi ovog tipa i kako ih možemo tumačiti.

Različiti snovi o selidbi – značenje i simbolika

Snovi u kojima se useljavate u novu kuću. Ako ste sanjali kako se useljavate u kuću koja je nova, onda taj san ima pozitivnu simboliku.

Naime, ovaj san verovatno znači da za vas dolazi period dobrih promena, tako da ne treba da brinete.

Ukoliko ste nezadovoljni trenutnom situacijom u kojoj se nalazite, ovakav san bi trebalo da vas motiviše i da vam da nadu da dolaze bolja vremena i da vas u bliskoj budućnosti očekuje uspeh na mnogim poljima.

Snovi u kojima se useljavate u svoju staru porodičnu kuću. Ako ste sanjali da se ponovo useljavate u svoju porodičnu kuću u kojoj ste nekada živeli, onda je to najverovatnije znak da imate neku nerešenu situaciju iz prošlosti, nešto što vas još uvek muči i ne da vam mira.

Na primer, moguće je da još uvek patite za bivšim partnerom i da biste voleli da mu se vratite.

Takođe, ako se niste dugo čuli sa članovima vaše porodice, moguće je da vam jako nedostaju i da biste voleli da obnovite kontakt sa njima.

Ako ste sanjali kako se ponovo selite u svoju porodičnu kuću, veoma je važno da se prisetite da li je u snu ta kuća bila stara i propala ili je možda bila renovirana i još lepša nego što je u stvarnosti.

Ako je u snu vaša porodična kuća bila jako stara i propala, onda taj san nije baš dobar znak i najverovatnije ukazuje na to da u budućnosti nećete imati dosta novca i da ćete zapasti u finansijsku krizu.

Zato vam preporučujemo da na vreme preduzmete mere štednje, kako ne biste sebe doveli u jako tešku finansijsku situaciju.

Sa druge strane, ako ste sanjali da je vaša porodična kuća renovirana i da se nalazi u odličnom stanju, onda je to jako dobar znak.

Taj san simboliše pozitivne promene koje dolaze i napredak koji vas očekuje na poslovnom, ali i na ljubavnom planu.

Snovi u kojima se selite u luksuzan stan. Ako ste sanjali kako ste kupili nov stan koji je sav u luksuzu, onda taj san verovatno ukazuje na to da bi trebalo da budete malo realniji u svojim očekivanjima.

Verovatno ste sebi postavili previsoke ciljeve koje je gotovo nemoguće ostvariti.

Moguće je i da ste vi osoba koja kreira sopstvene iluzije i koja živi u snovima. Zato bi ovaj san trebalo da tretirate kao neko upozorenje da se malo spustite na zemlju i da budete malo realniji.

Snovi u kojima se sami useljavate u stan ili kuću. Ukoliko ste u snu videli kako se selite i pritom ćete sami da živite u tom stanu ili kući, onda je to jasan znak da biste voleli da postanete nezavisni u periodu koji dolazi.

Moguće je da se previše oslanjate na neke osobe u vašoj okolini i to vam se uopšte ne sviđa.

San o stanu u kojem ćete sami živeti jasno vam stavlja do znanja da je vreme da postanete samostalni i da ne zavisite od drugih.

Snovi u kojima se useljavate u stan ili kuću sa još nekom osobom. Ako ste sanjali selidbu u drugi stan ili kuću sa još nekom osobom, onda se to najverovatnije odnosi na vaš ljubavni život.

Ako ste pritom sanjali osobu sa kojom ste u vezi, ovaj san je jasan pokazatelj da je vreme da učinite korak dalje u vašoj vezi, odnosno da razmislite o zajedničkom životu ili čak o braku sa tom osobom.

Snovi u kojima ste nešto izgubili dok ste se selili. Ako ste sanjali kako ste nešto izgubili tokom selidbe, onda je to upozorenje za vas da obratite malo više pažnje na svoje stvari.

Moguće je da biste u narednom periodu mogli izgubiti nešto što je od posebne važnosti za vas.

Osim toga, san u kojem sanjate kako ste nešto izgubili za vreme selidbe može da simboliše i gubitak neke osobe koja vam je draga.

To se najčešće odnosi na gubitak neke osobe zbog vaše sopstvene greške.

Moguće je da ste neku osobu povredili ili da ćete u budućnosti učiniti nešto što bi moglo nekoga povrediti i zbog čega biste mogli izgubiti nekoga do koga vam je stalo.

Ovaj san bi mogao da vam bude i neka vrsta upozorenja da pazite da ne uvredite nekoga i da ne povredite nečija osećanja.

Snovi u kojima se selite u drugi grad ili državu. Ako ste sanjali kako se selite u drugi grad ili državu, onda taj san odražava vašu trenutnu situaciju u stvarnom životu.

Zapravo, san o selidbi u neki drugi grad ili državu najčešće ukazuje na to da niste zadovoljni vašom trenutnom situacijom i da biste najradije negde pobegli.

Moguće je da vas muče razne brige i problemi u realnom životu, tako da vrlo često razmišljate kako da pobegnete od svega toga.

Snovi u kojima se stalno selite. Ako ste sanjali da se stalno selite sa jednog na drugo mesto, onda je taj san znak vaše neodlučnosti.

Vi ste osoba koja nikada nije sigurna šta želi, bilo da su u pitanju neke sitnice ili neke krupnije životne stvari i odluke.

Snovi u kojima se neka druga osoba seli. Ukoliko ste sanjali selidbu, a pritom niste videli sebe u tome, već neku drugu osobu, onda je to dobar znak i ne treba da brinete.

Ovaj san znači da ćete u bliskoj budućnosti doživeti pozitivne promene na mnogim životnim poljima.

Verovatno ste u prethodnom periodu dosta radili i sada je došlo vreme da za to budete nagrađeni.

Snovi u kojima pomažete drugoj osobi da se preseli. Ovakvi snovi uglavnom ukazuju na to da ste vi osoba koja ne voli promene.

Osećate se prijatno u situaciji u kojoj se nalazite i ne biste ništa menjali.

Ne volite avanture i uvek prihvatate da u vašem životu sve ostane po starom, čak iako možda niste zadovoljni položajem u kojem se nalazite.

Snovi u kojima se vaš partner seli. Ako ste u snu videli kako se vaš partner seli negde, onda taj san ima lošu simboliku.

Zapravo, taj san najverovatnije znači da ćete u skorije vreme raskinuti sa partnerom i da ćete jako patiti zbog toga.

Ovakvi snovi bi na neki način trebalo da vas pripreme za loš period koji dolazi kada je u pitanju ljubav.

Snovi u kojima selite nameštaj. Ako ste sanjali kako se selite i pritom je u vašem snu dominirao nameštaj koji ste prenosili u vaš novi dom, onda simbolika ovog sna zavisi od simbolike samog nameštaja koji ste u snu videli.

Na primer, ako ste sanjali kako prenosite krevete u novi stan, onda je to znak da će se nešto promeniti u vašem privatnom životu, naročito kada su u pitanju ljubavni i intimni odnosi sa nekom osobom.

Ako ste u snu videli kako selite radni sto ili kompjuter iz jednog u drugi stan, to je jasan znak da vas očekuju promene na poslovnom planu.

Te promene će najverovatnije biti pozitivne, tako da ne treba da brinete za ono što vas očekuje u budućnosti.

Snovi u kojima se pakujete. Ako ste sanjali selidbu i pakovanje, onda taj san ima specifično značenje.

On najverovatnije znači da je u vašem životu trenutno haos i da je vreme da se stvari dovedu na svoje mesto.

Osim toga, moguće je da postoje neke tajne u vašem životu, nešto što skrivate od drugih ili nešto što neko skriva od vas.

Ovaj san bi mogao da bude znak da je vreme da se neke tajne otkriju, odnosno da neke stvari isplivaju na površinu.

Kao što ste mogli videti, postoje razni snovi o selidbi, a ključna stvar za njihovo tumačenje je da otkrijete šta svaki od detalja u tim snovima predstavlja, a onda da sve to povežete u jednu celinu.

Related Posts